Stor måltid

16 1 0
                                    

Fire hade inte synts till på länge nu. Jack tyckte vi slösade energi av att sätta ut nätet igen men jag lyssnade inte. Det borde jag ha gjort för nästa dag hade vi bara fångat alger igen.

-Vad var det jag sa, du lyssnade inte ens!

-Gjorde jag visst, jag försökte i allafall!

-Vi kunde ha jagat istället!

-Det var en chans! Skrek jag åt honom och gick därifrån.

-Aurora vänta! Ropade han efter mig men jag fortsatte gå och låtsades att jag inte hört han.

Ja, så kan det gå när man är hungrig, bråk. Jag gick en bra bit bort ifrån Jack, någon kilometer eller så. Så envis som jag var hade jag tagit med nätet, jag simmade ut i vattnet och satte fast det. Jag satt där på stranden blöt och hungrig. Jack måste ha undrat vart jag var den natten för jag sov på samma ställe som jag satt ut nätet på. När jag den morgonen vaknade kollade jag direkt nätet. Jag dök ner och trodde jag drömde när jag såg dem minst elva fiskarna i nätet.

-Jag letade efter dig hela natten satte du ut nätet eller! Ropade han åt mig arg och trött.

-Ja, det gjorde jag, sa jag.

-Du.. Men han avbröt sig själv när han såg fiskarna som nu var döda i nätet.

-Du är bäst! Han hjälpte mig att få ut fiskarna ur nätet. 1 2...13.

-13 stycken! Sa jag glatt. Den största var en halvmeter men dem flesta var en fjärdedels meter. Det var då som jag träffade tigern en sista gång. Fire smög fram på stranden, jag kastade en liten fisk åt honom och han åt den med stor aptit och jag som blev så irriterad när Wilma gav Knorr lite körsbär, jag ger en tiger en hel fisk. Hans sår hade nästan läkt helt nu. Fire såg på mig, blinkar långsamt och tassar iväg men han stannade upp, såg på mig en sista gång innan han försvann in i djungeln. Då förstod jag inte att det var sista gången.

ÖnWhere stories live. Discover now