CAPITOLUL 2

3.6K 144 0
                                    

Ajunsa acasa am mers direct sa fac o baie lunga si relaxanta . Apartamentu in care locuiesc nu este foarte mare dar este suficient incat sa dispun de toate conditiile de care am nevoie . Un dormitor , un living , o bucatarie micuta , si baia , oazamea de relaxare . Totul este aranjat cu bun gust de Marta si asa a ramas si dupa moartea ei , nu am vrut sa schimb nimic in semn de respect pentru tot ce a facut pentru mine .

Pornesc apa in cada , o potrivesc cum imi place si pun in cada spumant cu miros de vanilie .

Ma desbrac de haine , le pun in cisul de rufe si intru in cada chiar daca inca nu este plina.  Deja simt cum toti muschii mei se relaxeaza si ma cuprinde o liniste .

Scufundata in ganduri mi-am adus aminte de o scrisoare lasata de Marta inainte sa moara , care a zis sa o citesc cand o sa fiu linistita si imoacata cu moartea ei .

Chiar daca Marta nu este mama mea naturala si adoptiva , eu mereu am iubit-o ca pe una adrvarata pentru ca mi-a oferit o viata si m-a scapat de o lume rea , cine stie ce se alegea de mine daca nu ma scotea din orfelinatul ala . Ea a avut inima buna sa ma adopte cu toate ca nimeni nu ma vroia ea m-a vrut . Pana la 10 ani nimeni nu se uita la mine mai mult de o data , pentru simplul fapt ca nu aveam par , toata lumea se uita cu mila dar nimanui nu ii pasa pentru ca ei credeau ca sunt bolnava dar eu asa m-am nascut . Acum ma mandresc cu un par lung ciocolatiu doar cu ajutorul Martei care stia de la strabunica ei un leac babesc .

Cred ca m-am relaxat destul , ies din cada imi infasor parul intr-un prosop si i-au halatul pufos pe mine si pasesc spre dormitir . Ma asez pe pat si scot din nopriera scrisoarea de la Marta . Desfac plicul cu grija si ma apuc sa citesc randurile .

      Draga Sofia ,
Daca citesti aceste randuri , inseamna ca ti-ai pus ordine in ganduri , ce o sa citesti in aceasta scrisoare poate o sa te intristeze putin si vreau sa ma ierti ca nu am putut sa iti zic cat am fost in viata dar am promis ca nu voi spune si a trebuit sa fiu cinstita .

Tu sti ca te-am infiat si sti ca te cunosc din acea zi , dar eu te cunosc de cand ai vazut prima data lumina , eram acolo cand te-ai nascut . Stiu ca acum ai o gramada de intrebari , nu sunt eu mama ta adevarata , eu lucram ca si menajera pentru mama ta adevarata , iar cand te-ai nascut eram doar eu cu ea , am dus-o la spital , ti-a dat viata si cand tatal tau a ajuns si a vazut ca esti fata nu baiat asa cum stia defapt toata sarcina si dupa cea a mai aflat ca ai o boala cidata dat fiind ca nu ai par si doctorii de atunci spuneau ca nu o sa ai niciodata , tatalui tau i-a fost rusine si nu te-a recunoscut . Iar dupa cateva zile a hotarat sa te de-a la un orfelinat . Mama ta nu a vrut dar nu s-a putut impotrivi , pentru ca era slabita din cauza sarcinii , iar el te-a luat si te-a dus fara ca nimeni sa mai stie .

Mama ta a inceput sa te caute , eu am ajutat-o mergand la toate orfelinatele din oras si din apropiere . Am mers la toate orfelinatele bune crezand ca nu te-a dus undeva unde sa nu te ingrijeasca bine , iar cand am vazut ca nu era nici un copil dus in perioada ceea , am cautat si la altele , pana cand te-am gasit , dar nu am putut face nimic pentru ca nu eram casatorita , atunci am falsificat niste acte prin care sa se dovedeasca , ca am fost casatorita si sotul a decedat , iar eu nu pot face copii si am inaintat actele spre adoptie si intr-un sfarsit am reusit . Mama ta te-a vazut o data in ziua in care te-am adus prima data acasa , atunci cand ai dormit prima data in casa mea , se simtea vinovata si a zis ca o sa o lase doar in grija mea si nu o sa ne mai caute sa nu dea de banuit tatal tau si sa iti faca ceva .

Atunci m-a pus mama ta sa ii promit ca nu iti voi spune nimic pentru a te proteja .

In plic ai un lantisor de aur , cu un medalion simplu rotund , iar pe spate este inscriptionata L si o cruciulita mica , este initiala numelui mamei tale , este cadou de la tatal tau pentru ea , ea mi l-a dat sa ti-l dau inainte sa mor pentru ca stia ca sunt bolnava .

Te rog sa il porti si sa ma ierti pentru ca nu am putut sa iti spun adevarul . Te iubesc si ma bucur ca am putut fi mama ta spitituala .

Sa ai grija de tine si de alagerile pe care le vei face in viata pentru ca asa iti vei alege destinul .

Fi fericita si lasa oamenii sa te cunoasca la valoarea ta , lasa oamenii sa te iubeasca si fa-ti prieteni .

                          Cu drag , mama Marta.

Pun scrisoarea pe pat si i-au din plic lantisorul cu acel mic medalion . Il privesc cu ochi in lacrimi si constat ca toata linistea sufleteasca pe care am descoperit-o astazi s-a transformat intr-o furtuna .

Privesc inca o data lantisorul si hotarasc sa il pun la gat , nu pentru ca este al mamei mele naturale ci pentru ca ma rugat mama mea Marta .

I-au scrisoarea si o pun inapoi in noptiera si ma pub in pat . Cu ochii inlacrimati si cu multe ganduri adorm intr-un sfarsit .

Destinul (Finalizata)Where stories live. Discover now