CAPITOLUL 6

2.8K 115 0
                                    

Inca nu imi vine sa cred ca m-a sarutat.  Nu trebuia sa las sa se intample asta , dar mi-a placut . S-au simtit atat de bine buzele lui fine peste ale mele , a fost ceva nou dar ce a trezit in mine o mie de fluturasi. 

Dar tot sunt dezamagita ca a plecat si pana o sa se intoarca sigur o sa uite sarutul nostru si o sa uite de mine. 

Pornesc agale spre baie sa fac repede un dus si sa ma bag in pat ca este destul de tarziu si merit sa ma odihnesc .

Dupa bine meritatul dus ma bag in patul meu moale si stau gandindu-ma la cate mi s-au intamplat intr-un timp atat de scurt si nu imi vine sa cred . I-au in mana medalionul lantisorului si il rotesc intre degete , e intradevar frumos , el imi aduce aminte de Marta si de mama mea adevarata pe care nu o cunosc dar stiu ca ma iubeste pentru ca a riscat sa ma gaseasca si si-a rupt ea fericirea pentru mine , ma lasat in grija Martei doar ca sa nu patesc eu nimic.  Asa as fi procedat si eu .

Gandurile imi sunt spulberate de sunetul telefonului meu care ma anunta ca am primit un mesaj . Sigur e de la Maria. 

" Buna Sofia , cat ce am ajuns si am vrut sa iti scriu sa sti ca sunt bine.  Sa ma ierti ca am scris si eu numarul tau atunci cand il spuneai  Mariei , dar vroiam sa il am mai ales acum ca sunt plecat , asa putem sa mai vorbim .
                                       Christian. "

" Buna Christian , ma bucur ca ai ajuns bine si ma bucur ca mi-ai scris , stiam ca ai notat si tu numarul  si nu ma supar stai linistit . Sa te odihnesti . Noapte buna. 
                                        Sofia. "

Nu am mai asteptat raspunsul lui ca am si adormit .

                               °•°•°•°

Au trecut deja 3 saptamani de cand Christian a plecat si tot 3 saptamani de cand nu am mai vorbit cu el , de atunci de cand mi-a scris ca a ajuns . Am asteptat sa imi scrie dar nu a facut-o , iar eu am considerat ca daca nu imi scrie inseamna ca este oculat asa ca nu am vrut sa il deranjez .

La cafenea este minunat , Maria a devenit cea mai buna prietena , nu ca as mai fi avut una inainte . Este opusul meu , dar totusi ne asemanam , mereu ma face sa rad .

Astazi este sambata si a zis sa facem o petrecere in pijamale , zici ca am fi doua adolescente . Pentru asta am fost ieri cu ea la cumparaturi sa ne luam pijamale , eu mi-am luat o pijama compusa dintr-un tricou si o pereche de pantaloni scurti albi cu biline rosii si ea cu buline albastre .

Asa ca acum sunt in bucatarie  pregatesc niste gustari sa avem pentru mai tarziu , ea a zis ca aduce suc si un film bun .

Aud soneria si ma indrept spre usa sa deschid , iar Maria intra in apartament cu doua sticle de suc si o sacosa cu ceva in ea .

- Buna Sofi , imi place pijamaua ta .

- Buna Maria , da astea la mine si dute si schimbate repede ai tu .

Merge la baie si eu merg in living si pun suc in paharele pregatite mai devrem .

- Eii cum arat ? Ma intreaba ea facand o pirueta.

- La fel ca si mine doar ca mai albastra . Spun si chicotim .

- Ce ai adus aici ? O intreb in timp ce deschid sacosa. 

- Pai nu m-am putut decide ce film sa aduc .

- Si ai adus 10 .

- Pai toate imi plac . Ei lasa ca alegi tu unu de acolo .

- Bine , i-a sa vad ce ai adus.  Spun si ma uit printre ele .

- Maine seara vom merge in club .

- Unde ? Eu nu merg in club . Nu am fost niciodata si nu cred ca mi-ar placea. 

- Nu ai fost niciodata ? Atunci cu aiguranta vom merge.  Trebuie sa iti gasim un iubit. 

- Nu , nu , nici dinala nu imi trebuie. 

- E haide Sofia , esti frumoasa , sigur toti barbatii intorc capul dupa tine . Trebuie sa iti gasesti si tu pe cineva , doar nu o sa stai toata viata singura. 

- Nu stiu Maria , e complicat .

- Ce poate fi atat de complicat ? Ai vro boala care se transmite ? Ca altfel nu pot sa imi explic .

- Of Maria , nu am nici o boala acum sunt perfect sanatoasa .

- Acum , deci ai avut ceva si acum iti e frica , asa e nu ? Nu ne cunoastem de mult timp dar am ajuns sa te cunosc catusi de putin incat sa imi dau seama ca ceva te framanta . Sunt aici langa tine , poti sa imi spui , descarca-te si voi incerca sa te ajut .

                               °•°•°•°

Cu lacrimi in ochi am terminat poveste mea pana la scrisoarea lasata de Marta .

- Of Doamne Sofia ce nedreapta a fist viata cu tine , si omul ala sa faca asa ceva , daca ar sti acum ce fata frumoasa te-ai facut si ce par frumos ai . Ma bucur ca te-ai descarcat , sa sti ca nu nu trebuie sa te mai simti singura . Iti voi fi alaturi chiar daca ai avut in trecut probleme. 

- Ma simt mai bine ca m-am descarcat cuiva sincer chiar ma simt mai usurata .

- Trebuie sa iesi din carapacea asta Sofia , trebuie sa iti traiesti viata , sa fi vesela , nu lasa trecutul sa iti cintrileze viitorul , uita ai facut un prim pas , ti-ai facut o prietena . Spune si ma imbratiseaza strans .

- De film eu sincer nu mai am chef , tocmai ce mi-am facut eu un film din tot ce mi-ai spus. 

- Spune-mi si tu cum de ai fost adoptata ?

- Pai Lena dupa ce l-a nascut pe Christian nu a mai putut sa faca copii si, si-a dorit foarte mult o fata si asa am fost eu adoptata de familia Black sau mai bine zis cumparata dupa cum ti-am mai spus , dar sincer nu imi pare rau pentru ca am toata iubirea din partea familiei Black si m-au crescut ca si cum as fi fost copilul lor adevarat si Christian a fost chiar un frate adevarat .

- Ma bucur tare mult pentru tine si sa sti ca ma bucur ca nu m-ai judecat .

- Esti om Sofia , nu trebuia nimeni sa te judece dupa infatisare ci dupa suflet , si crede-ma , nu be cunoastem de mult timp da a fost suficient sa imi dau seama ce suflet minunat ai .

    

                               °•°•°•°

M-am trezit devreme in dimineata aceasta dat fiind ca Maria a ocupat tot patul si nu am mai avut loc .

Ma indreot spre baie sa imi fac rutina de dimineata care consta in spalat pe fata si pe dinti , imi preiu putin parul si il leg in varful capului intr-un coc dezordonat .

Merg la bucatarie si pun sa fac doua cafele si sper sa nu mai doarma mult Maria ca o sa ma plictisesc .

Stau si ma uit la picuri de cafea cum ies din aparat cand deodata aud soneria de la intrate . Cred ca vecina Maia iar si-a pierdut pisica. 

Deschid usa si dau nas in nas cu un buchet minunat de trandafiri rosii , iar de dupa el rasar doi ochii incredibil de negrii. 

- Christian ce cauti aici ? Il intreb putin retinuta .

- Esti cu cineva nu ? Intreaba el uitandu-se in spatele meu .

Ma uit si eu in spate si tot ce vad este dezordine si o sticla de vin goala si langa ea doua pahare .

- Da ...adica nu , nu e ceea ce pare . Vroiam sa ma scuz in fata lui .

- Am inteles Sofia , imi pare rau ca nu te-am mai cautat dar nu am avut timp . Astia sunt pentru tine si iarta-ma pentru deranj.  Spune si imi intinde florile si se intoarce sa plece .

- Christian ....

Destinul (Finalizata)Where stories live. Discover now