Folk som blivit demoniskt besatta

185 7 13
                                    

1. Elizabeth de Ranfaing också känt som Nancy Possession

Elizabeth de Ranfaing var en änka men i Frankrike år 1620 friade en doktor vid namn Poviot till henne.  Hon sa dock till Poviot att hon inte ville gifta sig med honom.

Povoit kunde inte acceptera avvisandet och försökte få henne att bli kär i honom på magisk väg. Istället för att bli kär blev Elizabeth mycket sjuk och började visa symtom på att vara besatt.

På grund av sin besatthet kunde Elizabeths plötsligt prata mängder av okända språk, hon kunde även avslöja hemligheter om folk hon just träffat och svara på avancerade religionsfrågor.

Elizabeth gick till många olika läkare och var med om flera exorcismförsök.
Till sist funkade det och Elizabeth mådde åter bra igen och levde vidare i fred från demoner och grundade en nunneorder.

2. Christopher Haizmann

Målaren Christopher Haizmann gick till "polisen" (år 1677) efter att ha fått underliga kramper och ryckningar.

Han erkände att han hade sålt sin själ till djävulen nio år tidigare och nu var han mycket rädd och ville få beskydd av "polisen".

Tydligen ansåg sig "polisen" vara duktiga nog att kunna beskydda Christopher från både djävulen och demoner. Så de tog på sig uppdraget.

Christopher skrev ner och illustrerade allt om sin pakt med djävulen. Tydligen hade djävulen kommit till honom i sällskap med en stor svart hund och lovat att om Christopher ingick en pakt till att bli djävulens son så skulle han hjälpa honom att komma ur sin oro och bedrövelse.

Under de nio år som följde efter att Christopher signerat pakten i sitt eget blod skickade djävulen honom en hel del visioner av helvetet som definitivt måste ha framkallat oro och bedrövelse, alltså inte som Cristopher och djävulen kommit överens om.

För att ta sig ur sin situation skickades Christopher av polisen till en helig plats i Mariazell där en exorcism utfördes. Den tycktes inte funka helt och en ny utfördes ett år senare som verkligen bröt pakten.

-----------------
Hoppas att ni tycker om det här kapitlet och rösta gärna på mig♡
Förlåt för dålig uppdatering☆☆

Urban legendsDär berättelser lever. Upptäck nu