Olösta mord del 5

138 7 5
                                    

1. Ricky McCormick

Amerikanen Ricky McCormick hittades död på ett majsfält i Missouri 30 juni 1999, han var då 41 år gammal. Polisen kunde komma fram till att han blivit mördad med de kunde dock inte lista ut varför någon skulle vilja mörda honom. Han hade hoppat av skolan väldigt tidigt och kunde knappt läsa eller skriva. Han var aldrig gift och hade inget jobb. Enligt en av hans slägtingar levde han i sin egna värld och det finns därför misstankar om att han led av någon form av psykisk sjukdom.

Fallet kallnade tills en dag, tolv år senare. Då avslöjade FBI att man hade hittat två stycken papperslappar i Ricky McCormics ficka. På lapparna fanns det ett kodat meddelande som inte ens FBI:s egna chifferexperter kunnat lösa. Då undrar man hur en man som knappt kunde stava till sitt eget namn kan ha konstruerat ett så avancerat chiffer. 

FBI:s experter är helt övertygade att det är en riktig kod och inte bara massa nonsens. 


Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.

2. YOG'TZE-fallet

Den tyske mannen Günther Stoll var en arbetslös livsmedelstekniker som led av mild paranoia.  Han pratade ibland med sin fru om "dem" okända människor som enligt Günther ville skada honom.  Kvällen den 25 oktober 1984 pratade han med sin fru om just dessa personer, för att sedan utropa "Nu har jag det!". Han skrev ner det kryptiska meddelandet "YOG'TZE" (Man tror att g:et kan eventuellt vara siffran 6) – för att sedan direkt stryka över bokstäverna.

Efter att han besökt en lokal pub, satte han sig i sin bil och körde i väg. Vittnen säger emellertid att Stoll inte ska ha varit det minsta berusad.

Klockan tre på natten hittar två lastbilschaufförer Stolls krashade bil. De båda berättade i vittnesmål att de ska ha sett en skadad person i vit jacka gå omkring bilen. I bilen satt Stoll – helt naken och allvarligt skadad. Han uppgav att att fyra män suttit i bilen med honom, men att de inte var hans vänner. Stoll avled senare på sjukhuset. Utredningen visade att Stoll skadats innan bilen kraschade – troligen hade han körts över av en annan bil.

Vad "YOG'TZE" betyder är det fortfarande ingen som vet.

Vad "YOG'TZE" betyder är det fortfarande ingen som vet

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.

------------------------------

Hoppas ni tycker om det här kapitlet och rösta gärna på mig ♡♡

Urban legendsDär berättelser lever. Upptäck nu