VIII- Donna, upoznaj svog budućeg supruga

113 6 0
                                    

Opet se vraćamo u prošlost. Sada smo na fakultetu. Donna studira matematiku. Treća godina...

Predavanje je dosadno... Gleda profesora. Sav se smežurao. Kad će otići u mirovinu. Ima tako uspavljujć glas. Trudi se slušati, ali ne može se skoncentrirati. Čim je došla i rekla da studira matematiku upozorili su je na njega. Profesor David Poppins. Zovu ga Mustafa. Ne zna zašto. Nitko ne zna.  Vodi neke bilješke, iako zna da će morati posuditi skriptu od starijih studenata.

Nakon predavanja odlazi je do sobe. Njezina cimerica leži na krevetu i čita. Zove se Eva. Studira književnost. 

-Stigla. - pozdravi Donna.

Eva se okrenula. Sada leži na leđima. Knjiga joj je ispala iz ruke i zatvorila se.- Ups. Baš sam nespretna. Jesi preživjela Mustafu?

-Jedva.

-Jesi za piće večeras. Ići ćemo ja i neka moja stara ekipa iz srednje.

-Ne znam baš...

-Ma daj odi. Bit će i Thomas tamo.

-Ne znam zašto nas želiš spojiti. Ja sam dečka samo jednom vidjela. Ni ne poznam ga kako treba. 

- Ne znam. Pašete si. Jesi za pizzu?

-Njam.

Nakon ne više od 15 minuta miris pizze proširio se sobom. Ne trebaš biti gladan da bi ti pizza izmamila sline na usta. 

***

-Jedva čekam izlazak. pjevušila je Eva dok je nanosila eyeliner.

Tako ju je neobično vidjeti sređenu, uvijek je u trenerci prolazilo je Donni kroz glavu. Imala je neki neobično neugodan osjećaj u želudcu. Onaj koji imaš prije važnog ispita ili još gore kada znaš da nešto neće ići kako treba. Znala je da je to zato što mora upoznati Thomasa, ali nije htjela to priznati.

Donna i Eva uhvatile su taxi i vozile se gradom. Izašle ispred nekog kluba u kojem Donna nikad nije bila. Kad su ušle, dva su im dečka mahnula sa šanka. Bili su to Thomas i Lukas. Tekao je ugodan razgovor, malo su plesale, malo pile i Donna stvarno nije znala zašto ju je bilo strah. Saznala je da Thomas studira pomorski, ali da mu ne ide baš. Ponudila se da mu pomogne s matematikom. Saznala je da ima dvije mlađe sestre i brata, a kad je već bio malo pripit i nekoliko bespotrebnih informacija. U početku se činio malo sramežljiv, ali i ona je bila stisnuta. Kasnije se pokazalo da je stvarno drag dečko i da si možda stvarno "pašu". 

Vrijeme će pokazati da je bila u pravu.






Boli me glavaWhere stories live. Discover now