IX- Hitna intervencija

91 5 1
                                    

Sjećate se poziva iz bolnice...

Zašto je odabrao mene? Kako se mene sjetio? Kako se to dogodilo? Donna nije mogla doći k sebi od šoka, ali morala je ostati pribrana u ovakvoj situaciji.

Nabrzinu je zgrabila mobitel i ključeve i izletila iz kuće. Zaboravila je ugasiti svjetlo u dnevnom boravku, a nije niti poklopila telefonsku slušalicu. To je sada bio najmanji problem. Vozila se prema bolnici brzinom malo više od dopuštene, ali nije niti primjećivala. 

Na bolničkoj recepciji je odmah pitala u kojoj je sobi gospodin Backman. Nije mogla vjerovati što se događa. Tresla se. Ljubazna medicinska sestra ju je otpratila do sobe 105 i pokušavala ju smiriti jer je bila vidno uzrujana. Tek ju je sada zapuhnuo onaj karakterističan miris bolnice što ju je još više prestrašilo. Soba je bila obasjana plavkastim led svjetlom. Još je jedna sestra stajala kraj kreveta na kom je ležalo tijelo. Izgledalo je mrtvo, ali samo je spavao. Prekriven bijelom plahtom do vrata. Spojen na infuziju. Zamotane glave. Kroz zavoj se nazirala krvava mrlja. Suzdržavala se da ne počne plakati.

-Gospođo Backman,- obratila se medicinska sestra. Donna nije primjetilada joj se obratila krivim prezimenom. Samo je zurila u krevet.

-Stanje nije baš najbolje, ali šanse su vrlo velike da će se vaš suprug oporaviti. 

Tek joj je sad došlo do glave.- Moj suprug? On mi nije suprug.

-Vi niste gospođa Backman?

-Ne.

-Pa poznajete li ovog gospodina.

-Naravno da ga poznajem.- Te se zelene oči ne zaboravljaju, čak i u ovom stanju nije mogla biti sigurnija da je to on.- To je je ... - Nije znala što da kaže, ali izašlo je prijatelj- ... prijatelj. Tko vam je rekao da mi je suprug.

-Pa gospodin nam je dao vaš broj. Rekao da Vas nazovemo. Ima li gospodin suprugu?

-Ne znam nisam ga vidjela od srednje škole. Ne znam otkud mu moj broj.

-Moguće da je zbog udarca glavom zaboravio trenutnu situaciju i da su mu ostala samo stara sjećanja.

Jednom joj je kasnijom prilikom rekao da je dio zaboravio, ali da je znao da mu ona nije supruga. Samo ju je htio prvu vidjeti. Kad se probudi. Ako se probudi.

-Pa možete li mi reći što se dogodilo?

-Gospodin je zadiobio snažan udarac glavom i ima frakturu lubanje. Izgubio je dosta krvi i mora odmarati. Nismo uspjeli ispitati detalje nesreće jer kad je gospodin došao nije bio u stanju da razgovara, ali hitnu je pozvao čovjek koji ga ne poznaje pa nam nije mogao reći više. Gospođo, sada morate izaći ako niste supruga ili bliža obitelj.

-Ali, ali, čekajte...

-Žao mi je gospođo. Ako znate da gospodin ima neku bližu obitelj molimo Vas da ih kontaktirate, to bi nam puno pomoglo.

Izlazila je iz sobe i dok je zatvarala vrata bacila je posljednji pogled na Alana.






Boli me glavaWhere stories live. Discover now