Hoofdstuk 3

7.1K 139 14
                                    

*nina*
*biep biep*

Ik word wakker door het nare geluid van mijn wekker. Ik wrijf in mijn ogen als ik besef dat ik niet in mijn eigen kamer lig. Ik ga overeind zitten en kijk of ik gemiste berichtjes heb.

Lexi: Nina, kom je vandaag terug? Ik wil je spreken.

Ik besluit te reageren met 'vanmiddag 4 uur bij jou.'

Ik trek mijn warme badjas aan en loop maar beneden. Niemand is nog wakker en ik besef me ineens dat ik natuurlijk nu naar een andere school ga. Ik loop weer naar boven naar Myla's kamer. Ik klopt aan en open de deur.
'Myla' fluister ik. 'Hmgh' komt er uit haar mond. 'Hoe laat moeten we vandaag naar school?' Ze draait zich om. 'Maandag beginnen we pas om 9.40 uur. Ik maak je wel wakker dus ga maar weer slapen.' Ik loop weg en kruip mijn warme bed weer in.

'Nina, wakker worden.' Ik open mijn ogen en kijk op de wekker. 8.30 uur. Ik ben gelijk al klaarwakker, dat heb ik altijd als ik 's nachts wakker word en dat weer in slaap val. Ik stap uit met bed en trek mijn badjas weer aan.
Ik loop samen met Myla naar beneden waar André al aan tafel zit. 'Goedemorgen!' Zeg ik vrolijk. 'Waarom ben jij zo vrolijk vandaag?' Vraag hij lachend. 'Geen idee, ik denk omdat ik mijn nieuwe klas ga ontmoeten.' Hij lacht even.
'Neem maar plaats, ik bak wel een eitje' zegt mijn oom. Ik ga tegenover Myla zitten en scroll even door mijn Instagram. Als mijn oom het eitje op mijn boterham legt eet ik hem gelijk op. 'Bereidt je maar vast voor want ik kan eten als een beest' zeg ik met mijn mond vol ei en brood. 'Nou hier naast me zit er nog zo een hoor.' En hij wijst naar Myla. Myla kijkt hem beledigend aan. 'Ja we zijn maar met zijn tweeën en jij kookt altijd voor vier en het moet toch op' geeft ze hem de schuld. Ik moet lachen. Ik voel me hier meer thuis dan dat ik ooit in mijn eigen huis heb gedaan. Ik zag er echt tegen op om hier te komen wonen maar het is echt heel erg gezellig. Ik heb nooit echt gevoeld hoe het is om ouders te hebben omdat ze er nooit waren. 'Waar is Mieke eigenlijk?' Vraag ik. 'Die is boodschappen doen' zegt mijn oom. Ik knik. Als ik mijn broodje op heb loop ik naar boven toe. Ik wil wel echt fleeken op mijn eerste dag dus ik kijk goed in mijn uitpuilende kledingkast wat ik aan moet trekken. Ik besluit uiteindelijk voor een leuke jumpsuit te gaan.

Als ik mijn make-up enzo heb gedaan loop ik naar beneden

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Als ik mijn make-up enzo heb gedaan loop ik naar beneden. Myla zit al te wachten dus ik loop snel naar haar toe. 'Eindelijk klaar?'
'Jup' zeg ik. We lopen samen naar de scooters toe en rijden naar de school. Als we onze scooters hebben geparkeerd lopen we naar binnen. In de gangen zie ik allemaal jongens kijken en een paar fluiten zelfs. Ik trek me er niks van aan en loop gewoon rustig door. Ik zit gelukkig bij Myla in de klas dus ik ben niet alleen. Als we het lokaal binnenkomen staat onze mentor daar. 'Goedemorgen, ik ben meneer van Drie' zegt de man. Ik schat hem zo'n 24 jaar oud. 'Nina' stel ik mezelf voor. 'Welk vak geeft u ons?' Vraag ik. 'Gym.'
Shit shit shit. Ik háát gym. 'Ohw' zeg ik somber. 'Vind je gym niet leuk?' Vraagt hij. 'Ik haat gym en ik kan het niet.' Hij kijkt me aan. 'Daar help ik je wel mee.' Hij geeft me een knipoog. Wacht wat? Geeft mijn mentor en gymdocent mij nou een knipoog? Gadverdamme. Ik wil naar het tafeltje naast Myla gaan lopen maar meneer van Drie houdt me tegen. 'Stel jezelf anders even voor.' Ik zucht maar loop weer terug. 'Dames en heren, mag ik even jullie aandacht? We hebben vanaf vandaag een nieuwe leerling in de klas die zichzelf wilt voorstellen.' Er zit een jongen in de klas nog steeds met de jongen achter hem te praten. 'Hee gozer, draai je om en luister. Ik ben hier niet gekomen om tegen een paal te praten' zeg ik brutaal. De hele klas is gelijk stil en kijkt geschrokt naar de jongen. Hij draait zijn hoofd heel erg langzaam om en ik zie zelfs meneer van Drie geschrokken kijken. 'Is er wat ofzo? Waarom is iedereen zo stil?' Vraag ik. De jongen heeft zich omgedraaid en ik zie nu zijn gezicht. Ik schrik even. Shit dat is Max. 'JIJ WEER!' Schreeuwt hij woedend. 'Ja ik weer. Leuk je weer te zien!' Zeg ik sarcastisch. Er hangt een gespannen sfeer in de klas. Hij staat op en loopt naar me toe. Zijn gezicht is maar een paar millimeter van mijn gezicht verwijderd. 'Laat ik je graftakke gezicht nooit meer in mijn buurt zijn irritante bitch' sist hij. 'Gaat nog al moeilijk als we bij elkaar in de klas zitten vindt je niet?' Ik voel me echt heel erg goed nu. Ik laat mensen echt wel zien dat ze niet alles bij me kunnen maken. 'Ik zweer je als je nog één keer een grote bek tegen mij hebt he.' 'Dan wat?' Vraag ik brutaal. 'Dan ben je nog lang niet jarig.' 'Klopt, 2 december voor als je het wilde weten' zeg ik met een nep glimlach. Ik merk dat de klas dit wel interessant vindt en moet lachen. Ik kijk meneer van Drie aan. 'Dus.. zal ik me maar gaan voorstellen?' Vraag ik lief. Hij kijkt me versteld aan. 'J-ja' stamelt hij. 'Nou ik ben dus Nina Smith. Ik ben zeventien jaar oud en ik heb een hékel aan fuckboys en 'stoertjes'' zeg ik sarcastisch kijkend naar Max. Hij kijkt me boos aan. 'Vragen?' Ik zie een meisje haar hand opsteken. Ik kijk haar vragend aan. 'Waarom kom je nu pas hier op school?' Ik kijk even naar Myla. Ze knikt zachtjes. 'Jullie hebben vast wel gehoord van het vliegtuig dat is neergestort. Mijn ouders zaten daar in dus nu woon ik tijdelijk bij Myla.' Iedereen kijkt even naar Myla. 'Verder nog vragen?' Niemand steekt zijn hand op dus ik ga weer naast Myla zitten.
'Damn girl, je bent wel echt een badass' zegt Myla. 'Iemand moet hem laten zien dat hij niet de baas is hier' zeg ik vrolijk. We letten weer op wat meneer van Drie allemaal te zeggen heeft. De les vliegt voorbij. De bel gaat en we lopen naar de aula. En opeens komt mijn grote vriend Max boos met zijn groepje op mij afgelopen...

Ik doe echt mijn best veel te uploaden maar ik ben super druk aankomende weken omdat volgende week de proefwerk week begint. Ik hoop dat morgen een nieuw hoofdstuk online komt. Ik doe mijn best! Xx

Him (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu