Hoofdstuk 5

7K 112 52
                                    

*max*

Ik word wakker door die kut wekker van me. Vandaag is het dinsdag dus ik moet 8.10 uur beginnen. Ik moest gister nog de hele avond aan Nina denken. Wat een bitch. Ze denkt echt dat ze beter dan ik is, maar dat is ze niet. Ik sta op en trek snel mijn ochtend trui aan. Ik loop naar beneden en zie mijn broer daar al zitten. Even over mijn broer. Hij is echt nog veel erger dan ik. Hij neemt elk meisje dat hij kan krijgen en nog erger... hij neemt zelfs meisjes tegen hun zin in. Je zou het verkrachten kunnen noemen maar hij heeft het alleen bij betasten en zoenen gehouden. Bij één meisje heeft hij haar laten dwingen om hem te pijpen. Ze heeft hem aangeklaagd wegens aanranding en hij heeft nog geluk gehad. Omdat ze beide dronken waren hoefde hij niet naar de gevangenis maar moest wel een geldbedrag van 76.000 euro betalen. Je vraagt je vast af wat mijn ouders daar van vonden? Nou helemaal niks. Ze baalde alleen dat ze zoveel geld moesten betalen maar ach. Ze hebben toch geld zat. Mijn ouders zijn dus nooit thuis. Altijd wel op zakenreis of anders zitten ze te zuipen in de kroeg. Nou dat was dus mijn zielige verhaal.
Ik heb echt geen goede band met mijn broer door zijn gedrag. Ik haat hem echt soms. We praten ook nooit eigenlijk omdat mijn leven hem niks boeit en andersom. Ik pak een wit bolletje van het aanrecht en strooi er wat vlokken op. Ik ga tegenover mijn broer zitten en scrol door mijn Instagram. Opeens zie ik een foto van Myla voorbij komen, samen met Nina. Eerlijk is eerlijk ze staat er wel goed op maar ik kan haar echt nog steeds niét uitstaan. Hoe zij doet joh echt alsof ze een prinses is. Ik zie dat Nina in de foto is getagd en ik kijk op haar account. Mijn ogen blijven hangen op deze foto:

 Mijn ogen blijven hangen op deze foto:

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Ze heeft echt een modellen hoofd. Het is dat ik haar haat anders zou ze echt niet verkeerd zijn. Ik zucht en loop naar boven. Ik trek snel een rode sweater aan en maak me klaar om naar school te gaan. Ik pak de sleutels van de Ferrari en rijd weg naar school.

Als ik op school aankom zie ik mijn groep al staan. 'Jo gast je ging gister gelijk naar huis. Wat is er gebeurd?' Vraagt Levi. 'Wat denk je zelf? Die bitch heeft ervoor gezorgd dat ik dat kut schoolfeest moet gaan organiseren' zeg ik geïrriteerd. 'Mag ik er bij?' Ik draai me om en daar staat Nina. 'Ben je je tong verloren ofzo?' Zegt ze geïrriteerd. 'Ja, die heb jij gister uit mijn bek getrokken weet je nog?' Zeg ik nu brutaal. Volgens mij vond ze het wel lekker om me te zoenen. Ze rolt met haar ogen en duwt me opzij zodat ze bij haar kluisje kan. Ze propt haar jas in haar kluisje en loopt weer weg. 'Wajoo zij is zo ziek lekker' zegt Daniël. 'Houd je bek!' Schreeuw ik en ik sla vol met mijn vuist tegen de kluisjes aan. Ze zijn gelijk stil. 'Bro, vind je haar leuk?' Vraagt Mason nu. 'Ik eet nog liever jouw gebruikte ondergoed op dan dat ik dat wijf leuk vind.' Mason kijkt me bedenkelijk aan. 'Je kan niet kiezen op wie je verliefd word he?' Zegt Levi. 'Ik vind haar niet leuk' sis ik. 'Hoe fucking vaak moet ik dat nog zeggen.' Hoe kan ik haar nou leuk vinden? Ik haat haar zo erg dat is gewoon niet in woorden uit te drukken. 'Zullen we gaan?' Vraagt Daniël. We lopen naar de gymzaal toe. Heerlijk eerste uur gym van die pedo meneer van Drie. Hij kijkt altijd naar meisjes als ze druk bezig zijn. Vies ventje.

We hebben ons omgekleed en lopen de gymzaal in. Ik zie dat bijna iedereen er al is. Ik zie Nina en Myla snel de kleedkamer uitkomen en Nina is druk met haar haar bezig. Ze doet het in een hoge staart die vrolijk heen en weer zwiept. Ik zie meneer van Drie alweer kijken naar zijn nieuwe leerling. Ik zucht. 'Eerst de warming up, drie rondjes rennen rond de gymzaal' roept meneer van Drie. We doen allemaal wat hij zegt en hij start de gymles.
Als we klaar zijn lopen we naar de kleedkamers. 'Nina kan ik je even spreken?' Vraagt meneer van Drie aan Nina. 'Is goed, waarover?' Vraagt ze. 'Ga maar vast ik ben mijn telefoon vergeten' zeg ik tegen de jongens. Ik verstop me achter een kast die nog opgeruimd moet worden. Misschien krijg ik nu een geheim te horen waarmee ik Nina kan chanteren. 'Luister Nina, ik weet niet of je het weet maar je valt heel erg op.' Hij strijk een plukje die uit haar staart is gegaan achter haar oor. 'Sorry wat doet u?' Vraagt Nina met een lichte angst in haar stem. 'Jij bent anders Nina, je bent bijzonder.' Ik zie haar in paniek raken. 'Ga weg' zegt ze. 'Nina doe nou niet zo' zegt meneer van Drie terwijl hij haar polsen vast houdt. Hij geeft haar kusjes op haar voorhoofd en ik zie dat hij haar wilt gaan zoenen. Ik spring achter de kast vandaan. 'LAAT HAAR LOS' roep ik kwaad. Hij kijkt me aan. 'Of anders wat?' Voor ik het weet stomp ik mijn vuist vol in zijn gezicht. Ik hoor Nina even gillen. Meneer van Drie vond dat volgens mij niet zo leuk want ik krijg een klap terug.

*Nina*

Ik zie hoe Max nu een klap terug krijgt van meneer van Drie. Ik besluit naar de jongens kleedkamer te rennen om Levi, Mason en Daniël te halen. Ik gooi de deur open en zie daar alle jongens uit mijn klas in onderbroek staan. Ik hoor wat gefluit en gefluister. 'Mason, Levi en Daniël nu komen. Roep ik angstig. Ze zien waarschijnlijk de paniek in mijn ogen want ze rennen meteen mee. Meneer van Drie en Daniël zijn daar aan het vechten. Er liggen al aardig wat spetters bloed op de grond. Ik zie hoe Levi Max van meneer van Drie afhaalt en hoe Daniël meneer van Drie tegenhoud. Max geeft hem nog één volle klap in zijn gezicht.
'ZO BEHANDEL JE MEISJES NIET' zegt hij woedend. En spuugt een hoopje bloed op de grond. 'Willen jullie hem afhandelen? Ik ga even Max verzorgen' zeg ik tegen Levi, Daniël en Mason.

Als we bij het EHBO kamertje zijn aangekomen gaat hij zitten. 'Waarom deed je dat?' Vraag ik terwijl ik de spullen aan het pakken ben. 'Wat?' Vraagt hij kortaf. 'Mij helpen? Je haat me.' Hij kijkt me twijfelend aan. 'Klopt ik haat je en ik kan je niet uitstaan maar zo hoor je meisjes niet te behandelen' zegt hij. 'Maar zelf grijp je ook elk meisje die je kan krijgen' zeg ik verbaasd. 'Klopt, ik pak elk meisje dat ik kan krijgen. Maar hij pakt elk meisje dat hij niet kan krijgen.' Oke daar heeft hij wel een punt. 'Maar waarom reageerde je zo heftig dan?' Hij zucht. 'Kijk mijn broer is net zo, hij laat meisjes dingen tegen hun wil in doen. Maar ze zijn dan zo dronken dat ze het de volgende dag niet meer weten.' Ik dep zijn wonden af en reinig ze. Ik stop even. 'Wacht eens.' Hij kijkt me vragend aan. 'wat deed je überhaupt achter die kast?' Vraag ik verbaasd. Hij wordt rood. 'Ik eeh' stamelt hij. 'Ik wilde kijken of ik ergens achter kon komen' zegt hij. 'Waar achter?' Vraag ik. 'Dat wist ik dus niet. Gewoon iets.' Ik kijk hem teleurgesteld aan. Ik dacht eindelijk dat hij ook nog een goede kant had. Dus niet. 'Volgens mij zijn we klaar' zeg ik snel terwijl ik alles opruim. 'Ik ga naar huis, ik heb geen zin in al die vragen waarom ik later ben en hoezo jij en je vrienden ook heel toevallig later waren' zucht ik. 'Ik ga ook naar huis. Wat zullen ze wel niet denken als ze mijn gezicht zien' zegt Max. Ik knik. Ik loop maar de kleedkamer. Ik zie in de gymzaal meneer van Drie met de directeur praten. Ik loop snel de kleedkamer in. Ik heb echt geen zin om alweer met meneer Jones te praten. Gaat lekker zo de eerste schooldagen. Ik kleed me om en loop naar buiten. Ik zie Max daar al staan. Ik kijk nog even op mijn telefoon om te kijken of ik berichtjes heb.

Myla: Omg ik hoorde wat er was gebeurd. Zit in de les, moest weg van meneer Jones. Wat ga je doen? Als je naar huis gaat kom ik ook.

Ik besluit te antwoorden.

Ik: ik ben oke. Ga naar huis. Max ook. Geef het maar door. Blijf op school ik red me wel thuis x

Ik loop naar Max toe. 'Gaan we tegelijk ziek melden?' Vraag ik. Hij knikt. 'Valt dat niet op?' Vraag ik weer. 'Boeie. De conciërge is het gewend van mij' zegt hij nonchalant. Ohja, was het al weer bijna vergeten. Ik loop naar de conciërge toe. 'Hoi Chico, kan ik me ziek melden?' Vraag ik aan de lieve kleine indo. Chico is echt de leukste conciërge die hier rond loopt. 'Tuurlijk! Je ziet er ook een beetje beroerd uit. Gaat alles goed?' 'Nee daarom ga ik ook naar huis' zeg ik lachend. Hij moet lachen. 'Beterschap' zegt hij nog en ik loop weg. Als ik bij mijn kluisje aankom pak ik mijn jas en loop weg. 'Wacht' zegt Max. Ik draai me om. 'Ik breng je thuis' zegt hij. 'Ik ben met de scooter' zeg ik. 'Dan breng ik je morgen weer naar school.' Ik kijk hem bedenkelijk aan. 'Is goed.' We lopen samen naar zijn auto. Een Ferarri, cliché. We stappen in. 'Waarom doe je zo?' Vraag ik. 'Hoe doe ik?' Vraagt hij. 'Gewoon zo aardig.' Hij kijkt me aan. 'Dat zijn mijn genen' zegt hij glimlachend. Het zal wel. 'Gaat het wel echt goed met je?' Vraagt hij nog een keer. 'Jawel.' Ik voel dat er tranen in mijn ogen springen. Max kijkt naar mij. 'Ben je nou aan het huilen?' Ik kijk hem aan. 'Waarom huil je?' Vraagt hij nu bezorgd. 'Het word me gewoon allemaal teveel' snik ik. 'Zal ik met je mee naar huis gaan?' Vraagt hij. 'Nee dankje, ik red me wel' zeg ik. Hij overhandigt mij een zakdoek en ik droog mijn tranen af. Ik stap uit. 'Hoe weet je waar ik woon?' 'Moest een keer een schoolopdracht met Myla doen' vertelt hij. Ik knik. 'Bedankt voor alles.' En ik loop weg. Ik loop gelijk naar boven en ga in mijn bed liggen. Ik haal mijn hoesje van mijn telefoon. Er valt wat uit. Ik lees de tekst die op een zakdoek staat. 'Hier mijn nummer voor als je een keer iemand nodig hebt' ik lach en val huilend in slaap.

Foto van Max' broer
David: 20

Dit was het hoofdstukje weer

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Dit was het hoofdstukje weer. Waarom zou Max ineens zo aardig doen tegen Nina? Laat het weten. Xx

Him (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu