Hoofdstuk 14

5.5K 142 12
                                    

*Nina*
Ja hoor, goedemorgen! Het is weer zo ver, tijd voor school. Met tegenzin stap ik in mijn roze pantoffels en slof ik naar beneden. Het is 8:30 uur dus ik heb nog een uur om me klaar te maken. Ik pak wat creusli en giet wat melk in de kom. Als ik klaar ben met eten ga ik weer naar boven om me om te kleden.

Ik doe als laatste nog wat make-up op en dan pak ik mijn tas om te gaan

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Ik doe als laatste nog wat make-up op en dan pak ik mijn tas om te gaan.

*Max*
Daar komt ze aangereden. Het mooiste meisje van de school. Er gaat even een rilling door me heen. Het is 26 november dus redelijk koud buiten. Ik heb gehoord van Myla dat Nina 2 december jarig is, over een weekje dus. Ik ben van plan om met mijn vrienden en Myla een hele grote surpriseparty te organiseren.
'Hey' zegt Nina. Ik schrik uit mijn gedachten.
'Waar dacht je aan?' Vraagt ze.
'Dat we naar onze les moeten' verzin in.
Ze knikt kort.

We lopen naar ons lokaal toe.
'Hoe voel je je?' Vraag ik zacht.
'Gaat wel hoor.'
Ik kijk haar lang aan en dan barst ze in tranen uit. Ik neem haar mee naar de wc's en hou haar stevig vast. 'Alles komt goed lieverd.'

*Nina*
Zei hij nou 'lieverd?'
Ik merk dat hij zelf ook even schrikt van zijn opmerking. Ik kijk hem aan en druk mijn lippen op zijn lippen. Zijn softie kant is duidelijk tevoorschijn gekomen. Zijn tong glipt naar binnen en daar staan we dan, in de meiden wc's te zoenen. de tranen rollen nog steeds langs mijn wangen maar het maakt me niet meer uit. Ik ben bij de persoon die ik nu het hardst nodig heb. Hij trekt zich even terug.
'Wat is er?' Ik zucht even diep.
'Ik vind het gewoon zo ontzettend lief dat jullie er gister waren. Het was echt een lange, zware dag.' Hij kijkt me aan en glimlacht lief. Hij drukt nog een kus op mijn mond en dan lopen we de wc's uit.

Eenmaal in de les aangekomen ga ik naast Myla zitten. Zij moest een uur eerder beginnen vandaag door een roosterwijziging.
'Wat is er?' Vraagt ze.
Ik kijk haar vragend aan.
'Je gezicht is een beetje.. uhm..'
'Ja dankjewel, dat helpt echt' zeg ik sarcastisch.
Ze lacht even. 'Ik wil echt dat je met me praat, je houdt zo veel altijd voor jezelf. Het lucht echt op om te praten.'
'Als ik er aan toe ben' zeg ik nog snel en dan let ik op de uitleg van mijn docent.

*Max*
Myla, Jason, Daniël, Levi, Lexi en ik hebben om 17:00 uur afgesproken bij een cafeetje. Vandaag wilden we vast de plannen voor Nina's verjaardag doornemen.

Ik krijg een appje van Myla.
Myla: wat moet ik tegen Nina zeggen? Ze wilt wat leuks doen. Precies vandaag.🙄

Ik lach even. Goede timing heeft ze wel altijd. Ik app terug dat ze moet zeggen dat ze gaat kijken voor een nieuwe scooter. Het is deels ook niet gelogen. Nina heeft wel eens verteld dat Myla een nieuwe scooter wilt en dat zij dan de scooter van Myla krijgt.
Niet veel later krijg ik een appje terug dat ze vast naar het café gaat. Ik besluit ook vast wat eerder te gaan.

*Myla*
'Oké, dus ik leid Nina af, Lexi maakt uitnodigingen en de jongens regelen alles voor het feest zelf.' Iedereen knikt meestemmend. Het plan is dus dat ik de dag voor Nina's verjaardag met haar naar de Efteling ga. Dan zorg ik dat het heel lang uitloopt en dan gaan we vervolgens ergens in de avond uiteten. Als het goed is komen we dan om 22:00 uur bij ons huis aan en als we naar binnen gaan komt iedereen tevoorschijn. Dan hebben we nog ruim de tijd om ons klaar te maken voordat we gaan aftellen. Om 00.00 uur is ze dan jarig en dan hebben we een grote verassing voor haar.

'Dit gaat echt een groot feest worden' zegt Lexi voldaan. Ze is echt super enthousiast, we hebben een heel leuk thema namelijk maar dat houden we nog even stil.

We hebben nog even gepraat en toen zijn we naar huis gegaan.
'Heb je nog een leuke scooter gezien?'
Ik kijk naar Nina en knik. Ze ploft naast me op de bank en ik laat de scooter zien die ik al een tijdje op het oog heb. Zo komt het heel geloofwaardig over.

We zijn een nieuwe serie gestart. Na 3 afleveringen besluit ik het voorzichtig te vragen.
'Nien?' Ze kijkt op en zet de serie op pauze.
'Vind je het leuk om 1 december naar de winter Efteling te gaan?' Ze kijkt me een beetje vreemd aan.
'Ja hartstikke leuk! Maar hoezo een dag voor mijn verjaardag?'
Shit, hier was ik al bang voor.
'Dacht, leuk verjaardagscadeau.'
Haar gezicht verandert van bedenkelijk naar vrolijk.
'Nou, leuk!' Zegt ze enthousiast.
Ik glimlach en dan zet ze de serie weer aan.

*Nina*
We hebben 8 afleveringen gekeken. Tussendoor hebben we een pizza besteld en toen zijn we weer verder gaan kijken. Ik ben echt kapot. Het is ondertussen 23:43 uur en we hebben besloten om eindelijk te gaan slapen.

We hebben onze tanden gepoetst en zijn gelijk ons bed ingedoken. Morgen weer vroeg op.

Heyy, dat was het hoofdstuk weer voor vandaag, ik hoop dat weer wat meer mensen na mijn pauze mijn boek gaan lezen. Ik zou het echt fijn vinden als jullie zouden willen stemmen, dat geeft mij ook veel motivatie😘
Xx

Him (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu