Hoofdstuk 7

6.2K 133 11
                                    

*Nina*

Ik word wakker door mijn wekker. Ik had gister echt niet zo veel moeten slapen, ik ben gister veel te laat gaan slapen waardoor ik nu super moe ben. Ik zet mijn wekker uit en loop naar beneden. Ik ben de eerste. Nouja, Mieke heeft natuurlijk het ontbijt al klaargezet maar Myla en André slapen nog. 'Goedemorgen' zegt Mieke vrolijk. 'Goedemorgen' zeg ik somber.
'Slecht geslapen?' Ik knik moeizaam mijn hoofd. 'Moet ik je anders ziek melden?' Vraagt ze nu. 'Nee ik moet waarschijnlijk met de directeur gaan praten vandaag.' Ze kijkt me verschrikt aan. 'Sorry ik was het helemaal vergeten. Hoe gaat het nu met je?' 'Ja gaat gewoon goed hoor.' Ik blijf nooit zo hangen in dat soort dingen. Het is gebeurd en je kan er toch niks meer aan veranderen. Wat ik al helemaal haat is zielig gevonden worden.
'Ik heb ei en spek gebakken, wil je ook?' 'Ja lekker' zeg ik. Als ik mijn ontbijt op heb loop ik naar boven. Waar is Myla eigenlijk? Ik besluit naar haar kamer te gaan. Ze ligt gewoon nog in bed. 'Myla? Waarom slaap je nog?' 'Ja ik ben vannacht ongesteld geworden' jammert ze. 'Dus?' Vraag ik. 'Ik heb altijd ontzettend veel pijn en ik heb geen pilletjes geslikt dus het duurt lang voordat het inwerkt. Ik blijf vandaag thuis. Red je het alleen?' 'Ja komt goed. Beterschap' zeg ik terwijl ik een kus op haar hoofd geef. Ik poets mijn tanden, doe wat make-up op en trek mijn casual kleding aan:

Ik wil net de deur uitlopen om mijn scooter te pakken als ik getoeter hoor

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.


Ik wil net de deur uitlopen om mijn scooter te pakken als ik getoeter hoor. Ik loop naar de voordeur en kijk wie het is. 'Levi? Wat doe jij hier dan?' Vraag ik verbaasd als ik hem zie zitten in zijn Tesla. 'Ik kom je een lift geven' zegt hij uit het raampje. Ik moet lachen. Ik hou wel van spontane dingen. 'Ik kom eraan' roep ik. Ik pak mijn tas en ren naar buiten. Ik stap in en we rijden naar school toe. 'Waar is Myla?' Vraagt Levi. 'Uuhm ja die voelt zich niet zo lekker' zeg ik snel. Hij kijkt me even aan. 'Maandelijks dingetje?' Vraagt hij. 'Levi!' Ik kijk hem boos aan. 'Wat?' Vraagt hij lachend. 'Ik had dat echt al wel door hoor, ze is al de hele week chagrijnig' zegt hij met een grijns. 'Misschien wel, maar dat hoor je niet te vragen!' Zeg ik lachend. 'Het spijt me' zegt hij op een zielig toontje. 'Ik weet niet of ik het je kan vergeven' zeg ik overdreven beledigd. 'Ik zal er alles voor over hebben' zegt hij. 'Álles?' Vraag ik. 'Ja, alles' zegt hij weer. 'Oké, ik wil dat je in de pauze vandaag....' begin ik. Hij kijkt me verwachtingsvol aan. 'Lilian vol zoent in het midden van de aula' maak ik mijn zin af. Hij kijkt me geïrriteerd aan. 'Really? Lilian?' Zegt hij. 'Jup, het nette, brave, rustige meisje die altijd keurig haar huiswerk maakt en altijd hoger dan een 8 haalt.' Lilian is dé nerd van de school. Eigenlijk kent niemand haar maar wij zitten bij elkaar in de klas dus wij wel. 'Oke deal' zegt hij. Ik kijk hem verbaasd aan. 'Ga je dat echt doen?' Vraag ik. 'Ik zei toch dat ik alles zou doen?' Zegt hij lachend. Ik moet glimlachen. Heerlijk als een jongen alles voor je doet.

We zijn op school aangekomen en lopen samen naar onze kluisjes. 'Joo' zegt Max tegen Levi. Zijn blik verandert van een glimlach naar een boze blik als hij mij ziet. 'Wat doen jullie samen dan?' Vraagt hij geïrriteerd. 'Ik kwam haar gisteravond tegen in het park en toen hebben we gepraat. En vanochtend heb ik haar opgehaald met de auto' verteld Levi. Mijn telefoon begint te rinkelen. 'Sorry moet ik even nemen' zeg ik snel en loop naar een rustige plek. 'Hee Justin' zeg ik blij.
'Heei zusje van me!' Uhg hij weet dat ik het haat als hij dat zegt.
'Ik had je appje gezien, waar wil je vanmiddag afspreken?' Vraagt hij.
'Wil je me anders van school ophalen? Ben twee uur uit' zeg ik.
'Is goed, zie je dan.'
Ik hang op.

*Max*
'Sorry moet ik even nemen' zegt ze en loopt weg. 'Hoezo heb je haar opgehaald?' Zeg ik weer geïrriteerd. 'Gast doe rustig, we hebben gister gewoon gepraat en zijn nu vrienden' zegt Levi kalm. 'Jullie zijn vrienden? Nina en ik zijn fucking vijanden' roep ik boos. 'Dus? Dat betekend toch niet dat hij bevriend met haar mag zijn?' Zegt Mason. 'Daniël kom op dat kan je toch echt niet maken?' Vraag ik aam hem. 'Sorry maar ze hebben wel gelijk. Dat jij je nou als een ass hebt gedragen en zij je daarom niet mag betekend niet dat wij niet met haar om mogen gaan, ze is best wel aardig' zegt Daniël. 'Weet je, stik er ook maar lekker in!' Roep ik boos en ik loop weg. Als ik de gang in loop bots ik tegen iemand aan. 'Kijk is uit man!' Schreeuw ik. Ik zie dat het Nina is. 'Opflikkeren, ik wil je nooit meer zien' sis ik. Ze kijkt me geschrokken aan. 'Wat the fuck bezielt jou toch!' Roept ze me boos na. Ik storm mijn lokaal binnen en ga op een plek achterin zitten. Kut school, kut vrienden, kut Nina!

De les is al een half uur begonnen als de directeur naar binnen komt lopen. 'Sorry, mag ik mevrouw Smith en meneer Miller even lenen?' Vraagt meneer Jones. De docent knikt. Ik sta op, pak mijn tas in en loop achter Nina en meneer Jones aan. Als we in zijn kantoor plaatsnemen begint hij met vertellen. 'Jullie weten vast waarom jullie hier zijn?' Vraagt hij. 'Ja ik denk het wel' zegt Nina. 'Mooi. Max je mag even buiten de deur wachten' zegt hij. Ja hoezo moet ik hier dan weer naartoe komen als ik toch alleen maar buiten moet wachten? Ik doe wel wat hij zegt en loop naar buiten.

*Nina*

'Ik wil als allereerst zeggen dat wat hier verteld wordt tussen deze vier deuren blijft. Dit is een vertrouwelijk gesprek dus niks word zonder toestemming aan anderen verteld, is dat duidelijk?' Vraagt hij. 'Ja' zeg ik. 'Goed, ik heb gehoord van meneer van Drie. Ik wil eerst vragen hoe het met je gaat.' Ik zucht even. Waarom vraagt iedereen hoe het gaat? Ik bedoel hij heeft niks bij me gedaan ofzo, maar dat zal wel aan mij liggen. 'Het gaat goed met me' zeg ik snel. 'Fijn om te horen. Meneer van Drie is gelijk geschorst van school en wordt nu ondervraagt op het politiebureau. Als hij bekend gaat hij gelijk de gevangenis in. Als hij dat niet doet dan wordt hij daar vastgehouden tot ze bewijs hebben dat hij schuldig is. Eigenlijk de enige die dat kan bewijzen ben jij.'
Ik slik even. Probeert hij nou te zeggen dat ik aangifte ofzo moet gaan doen? Ik heb daar helemaal geen verstand van en ik heb geen zin in drama. 'Wat bedoelt u daarmee?' Vraag ik. 'Ik zou het fijn vinden als je met iemand naar het politiebureau gaat om een aanklacht tegen hem in te dienen. Het liefst vandaag nog want dan kan hij veroordeeld worden' zegt hij. 'Ik ga vanmiddag wel met mijn broer lang' zeg ik. 'Fijn, dan mag je gaan.' Ik loop de deur uit en zie daar Max staan. We kijken elkaar even een paar seconden aan en dan loop ik weg. Wat een eikel is het, echt waar. Hoe kon ik denken dat hij aardig was? Ik volg de rest van de lessen en dan ben ik uit. Max en ik hebben niks meer tegen elkaar gezegd, ik ben wel benieuwd wat tegen hem werd verteld. Maar als ik naar mijn kluisjes loop zie ik ineens mijn broer daar staan. Ik ren gillend naar hem toe en spring in zijn armen. 'Ik heb je zo gemist' zeg ik terwijl ik hem fijn knuffel. Wat is het toch fijn om zo'n grote broer te hebben. Ik laat hem los en zie naast me Max boos kijken. 'Jaloers?' Vraag ik hem met een grijns. Hij weet niet hoe snel hij weg moet lopen. 'Wie was dat?' Vraagt mijn broer. 'Leg ik zo wel uit.' We lopen naar de auto en beginnen met rijden.

Sorry ik wilde het verhaal echt in één hoofdstuk doen maar dat werd veel te lang. In het volgende hoofdstuk vertelt ze dus over meneer van Drie en Max. Ook gaan ze samen naar het politiebureau. Hoe zal het aflopen?
Xx

Him (voltooid)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu