T W E L V E

1.2K 140 7
                                    

Έφτασα επιτέλους στον σταθμό και όλα είναι μια χαρά μέχρι στιγμής.  Μακάρι να καταφέρω να φτάσω κάπου αρκετά μακριά.  Έχω πολλές ελπίδες ακόμη για αυτό δεν το βάζω κάτω, έτσι πρέπει άλλωστε.

Θα ξεχάσω μια για πάντα όλα αυτά που πέρασα.  Θα εξαφανιστώ από όλους και από όλα και θα κάνω μια νέα αρχή.  Όταν σιγουρευτώ ότι όλα είναι μια χαρά, θα επιστρέψω πίσω στους γονείς μου και στον αδερφό μου.  Προς το παρόν δεν πρέπει να βρίσκομαι εκεί διότι δεν γνωρίζω τι είναι αλήθεια και τι ψέμα, πρέπει να κοιτάξω να φροντίσω να μείνω κρυμμένη κάπου.

Μα δεν έχω χρήματα πάνω μου,τώρα το θυμήθηκα.Γαμώτο, πώς θα βρω χρήματα για να φύγω από εδώ πέρα;

Κλέψε..

Όχι όχι αυτό αποκλείεται.  Δεν θα γίνω κλέφτρα έπειτα από όλα αυτά που πέρασα, δεν μπορώ να πάρω από κάποιον που το έχει ανάγκη.

Και εσύ το έχεις ανάγκη.

Ναι αλλά είναι παράνομο.  Δεν μπορώ να το κάνω αυτό σε κάποιον,με τίποτα.  Όμως με μια γρήγορη ματιά οι επιλογές μου να βρω χρήματα και γενικά να φύγω από εδώ είναι λίγες δυστυχώς.

Αν πάω με τα πόδια κάποια στιγμή θα κουραστώ και θα πρέπει να σταματήσω κάπου.Δεν έχω χρήματα για να κάνω στάση κάπου, ούτε έστω να φάω κάτι και το στομάχι μου έχει ήδη αρχίσει να γουργουρίζει.

Ελπίζω να συγχωρέσω τον εαυτό μου κάποια μέρα για αυτό που θα κάνω τώρα.  Έκατσα στην άκρη και έκανα σαν να μην συμβαίνει τίποτα.  Περίμενα το "θύμα" μου, κάποιον δηλαδή που θα μπορούσα να έχω εύκολα πρόσβαση στα πράγματα του.
Αυτή η κατασταση με έχει οδηγήσει μέχρι και στην κλοπή.  Αν μου τα είχε εξηγήσει όλα αυτός από την αρχή δεν θα φτάναμε ως εδώ.  Μέσα από τις σκέψεις μου με ξύπνησε ένας βαρύς ήχος από ψιλά και κλειδιά.

Είδα έναν κύριο να κρατάει το πορτοφόλι του στο ένα χέρι και να το βάζει στην κωλότσεπη το οποίο φαίνονταν φουσκωμένο. Περίμενα να γυρίσει ώστε να το αρπάξω από την τσέπη.  Αυτό δεν άργησε να γίνει και έτσι έτρεξα κατευθείαν να πάρω το πορτοφόλι.  Κάθε μου προσπάθεια να το τραβήξω συνοδεύεται με όλο και περισσότερη ανησυχία.  Πόσο ντροπή είναι αυτό που κάνω,  πόσο βρώμικη κατέληξα να είμαι.

Κατάφερα και το πήρα χωρίς να με πάρει χαμπάρι και έτρεξα στην απέναντι γωνία για να κρυφτώ
σε αυτήν.  Άνοιξα το πορτοφόλι και βρήκα μέσα 300 ευρώ.  Όχι και άσχημα.
Μα όσο σκέφτομαι ότι αυτός ο άνθρωπος πιθανόν να τα κρατούσε αυτά για να πληρώσει το νοίκι του να έχει μια στέγη πάνω από την οικογένεια του,να παλεύει να τους θρέψει.

Light My Fire #SCFS WINNER 2018Onde histórias criam vida. Descubra agora