2. deo

3.3K 178 4
                                    

Petak je bio od najlepših dana u nedelji, kraj radne sedmice i vikend...zaslužen odmor. Viktor je imao poseban razlog za sreću, večeras je njegovo momačko veče. Od ujutru je telefon zvonio, pripreme su uveliko privedene kraju. Osećao je umor, sve se izdešavalo za kratko vreme...Elizabet i on su nakon mesec dana zabavljanja odlučili da se venčaju. Definitivno su se prepoznali, iste duše i ljubav je buknula. Oboje obrazovani i bogati, rasli sa zlatnom kašikom u ruci nisu ni mogli očekivati drugačije...putevi su im bili otvoreni i pred njima je bio isplaniran život. Zasvetli mu u kolima ekran, poziv je bio od njegovog školskog prijatelja Pjera, pritisnu dugme smešeći se.

-Druže...dolaziš večeras?

-Naravno, to ne bih ni za živu glavu propustio...gde se sastajemo? – veseo glas sa druge strane veze izazva smeh kod mladoženje.

Reče mu naziv restorana u eksluzivnom delu Pariza i naglasi vreme. Oseti nalet sreće ali i zrno tuge, prestaje njegov momački život i ludi provodi sa prijateljima. Svi su bili manje više isto godište i blizu tridesetim. Ostvareni iz porodica koje su bile decenijama bogate i zauzimale visoke pozicije u društvu. Koledži i univerziteti su samo utvrđivali smernice svakog od njih u preuzimanju već razrađenih poslova njihovih očeva. Njihova jedina briga je bila koliko je porastao konto na računima i koju će destinaciju izabrati za letovanje. Viktor prođe rukom kroz talase plave kose sklanjajući sa čela nemirne pramenove gledajući svoj odraz u retovizoru. Njegove modre oči nisu krile zadovoljstvo pri pomisli na verenicu koja će mu ubrzo postati supruga. Čekao ih je medeni mesec na ekskluzivnoj destinaciji i dani posvećeni samo njima. Pogleda u nebo nadajući se da će do večeras prestati kiša...zaređala je poslednjih dana bojeći „grad svetlosti" u sivilo, ipak nije mu mogla pokvariti raspoloženje.

Spremala se užurbano, kasnila je pola sata sa pripremama zbog gužve u gradu. Kupovala je sitnice i ostala dugih sat vremena zaglavljena u saobraćaju. Sigurnim pokretima nanosila je šminku koja je isticala njenu orjentalnu lepotu dajući magičan sjaj pogledu...kostim joj je stajao savršeno otkrivajući taman ono što je trebalo. Birala je uvek kombinacije koje su budile kod posmatrača fantaziju ne otkrivajući puno od svog zanosnog tela. Pogleda se još jednom u ogledalu i nasmeši krajem usana zadovoljna izgledom...pozva telefonom taxi i reče adresu. Ušuškana u dug crni kaput sa tamnim naočarima izađe na stražnja vrata na mokru ulicu. Zviznu Siliji dajući znak za odlazak...zavesa se pomeri na prozoru i ugleda siluetu prijateljice koja joj mahnu u znak pozdrava. Obasjaše je za trenutak farovi auta i ona se ubrzo zavali u sedište rekavši vozaču adresu. Uvek je dolazila na zabave u određeno vreme i to onda kada je atmosfera tek bila pred kulminacijom i odlazila dok je trajala. Strogo se čuvala kasnih sati i pijanstva jer je uvek bila okružena muškim društvom kada su privatne zabave bile u pitanju. Novac je strogo zahtevala da bude uplaćen na račun pre nastupa jer tako je izbegavala kontakt nakon završene tačke sa slavljenikom ili osobom koja je tražila njene usluge. Uživala je u pogledu na osvetljene ulice radujući se unapred plesu za koji je smatrala da je njena najveća ljubav. Za večeras je odabrala „zaar" jedan od stilova egipatskog orjentalnog plesa. Koristila ga je za izbacivanje negativne energije i opuštanja. Njega su praktikovale žene u drevna vremena radi teranja demona i plesale satima. Pleše se uz brzu muziku iziskujući oštre i nagle pokrete kukovima i uvijanje karlice uz snažno zabacivanje glave i kose. U sebi ima dosta elemenata afričkog tradicionalnog plesa. Često se pitala zašto ljudi ovu vrstu igre smatraju kao naglašeno zavodničku i porede je sa isticanjem ženske seksualnosti nazivajući je „trbušnim plesom". Njeno značenje je imalo sasvim drugu konotaciju...koreni ovog plesa su u drevnoj istoriji bili zabeleženi kao ples Bogovima plodnosti, sticanjem pozitivne energije i balansa koju svaka žena trebala imati. Pokreti tela su isključivo bili namenjeni radi fokusa na blaženstvo i iskonsku potrebu za majčinstvom. Ženama nije bilo u to vreme dozvoljeno da ga koriste u svrhu zavođenja, to su mogle raditi samo pogledima, nikako telom. Sama vera nije dozvoljavala otvoreno pokazivanje želje za telesnom ljubavlju. Ona je isključivo koristila tradicionalne pokrete i učila od najbolje...Silije. Holivudske varijente su bile suviše provokativne i sa njima nije htela kvariti egzotičnost i magiju koju je stvarala kod posmatrača...izdigla je na nivo umetnosti. Iz misli je trže vozač sa rečima.

Hod po iviciWhere stories live. Discover now