6. deo

2.6K 192 17
                                    

Pretrnu od iznenađenja, uhvatio je u laži...mozak joj je munjevitom brzinom obrađivao informacije i seti se starog provernog „pravila" koje joj je davnih dana Silija dala." Na iznenađenje uvek idi psihologijom što se najmanje očekuje od tebe...ako si uhvaćena u zamku, nasmej se da bi dobila na vremenu...zbuni sagovornika jer to najmanje očekuje."

Daria ga pogleda raširenih očiju i prsnu u smeh. I bingo! Njegovo lice se u trenuku izmeni od izraza besa u izraz iznenađenja. Gledao je kako se smeje ne znajući razlog njenom postupku, čekao je da prestane...odgovor koji je usledio, ostavio ga je bez teksta.

-Hahahahahahahaahaaahahaha....ne mogu da verujem? Svaka čast, jedini si koji je otkrio moju „strašnu" tajnu! Iznenađujuće je što si mišljenja da si toliko bitan da bi neko platio moje usluge vezano za tebe??? Gospodine Ilijas ili „Vaše Visočanstvo"...i vi pripadate grupi onih umišljenih da prostitutke umeju samo raditi na leđima? Ne mogu se baviti i drugim poslom sem najstarijeg zanata? Očigledno je da sam Vas razuverila...radim kod Edina već duže vreme kao Daria i niko ne zna da sam to što vi mislite. Opustite se, niko me nije poslao da bi ikoga zavodila, u Jemenu sam samo u svojstvu prevodioca. Možete verovati ili ne, davno sam prestala voditi brigu o tuđem mišljenju. – govorila je sa poluosmehom dok joj je iz očiju prštao prezir.

Muški šovinista, jedan od moralista i nadobudnih, jedan od bitnih i neodoljivih spreman da ponizi nakon svog suda o nekome koga ga ne poznaje. Skide naočare sa lica i uzdahnu.

-Ovo mi očigledno za sada nije potrebno...-prekrsti noge i zavali se na sedište gledajući ga zapanjenog. Uhvati je opet napad smeha i jedva izgovori.

-Oprosti, ne mogu se suzdržati...kada bi video svoje lice ne bi mogao ni ti. Zanima me samo jedno, kada si shvatio da sam „trbušna plesačica"?

Ilijas je ostao bez teksta...ona je bila čudo, osoba kakvu nije sreo nikada, žena sa hiljadu lica. Izazivala ga je svojom pojavom, bio je lud za njenim telom, privlačila ga je nagonom koji je bio van poimanja normalnog telesnog zadovoljenja. Nju je hteo posedovati uvek, čuvati samo za sebe...sakriti od drugih i u njoj uživati svakog trenutka. Sama pomisao da je drugi imaju stvarala je ubilački poriv koji ga je svaki put obuzimao dok je gledao u njene obline, nežno lice i zeleno sive oči naivke. Postala mu je opsesija još prve večeri. Izbroja do deset da je ne dohvati i protrese, nervirao ga je njen smeh, opasno tihim glasom joj odgovori.

-Sumnjao sam odmah a potvrdio tvojim plesom sa Edinom.

-Valcer? Ne razumem...egzotični ples i valcer nemaju baš dodirnih tačaka. – oči su joj se i dalje smešile.

-Istina, nemaju ali tvoj odnos sa muzikom i način na koji pokazuješ doživljaj koji stvara u tebi bio je dovoljan da shvatim da je u pitanju ista osoba.

-Aaaaa, tako...osetila sam da sam se zanela u pogrešnom trenutku. – odmeri ga pogledom i okrenu se prema prozoru pokušavajući da smiri lupanje srca.

Jedan deo istine je znao, drugi ne. Hodala je po ivici i pad sa bilo koje strane za nju bi bio koban. On ne sme saznati da je pobegla odavde, ne sme saznati njenu prošlost jer je u obavezi prijaviti „verskoj policiji". „Zakonodavnom telu" koje su smislili oni, šeici i plemenske starešine radi bolje kontrole naroda i držanja u strahu milione siromašnih koristeći ih kao najamnu radnu snagu. Smuči joj se za trenutak i požele da ode što dalje i nikada ali nikada se ne okrene, tek sada je postala svesna koliko je imala sreće što je živela u Francuskoj i bordelu. Sve je bilo bolje od Jemena, ovde ako želi neko da te prokune dovoljno je da poželi da se rodiš kao „žensko". Stezala je ruke u krilu dok je polako hvatao bes...bila je ljuta što nije na vreme procenila da je pročitao, uspeo je da je nadigra, imao je u šaci...čekala je šta će uraditi. Bio je od onih koji nikome nisu verovali, iza maske ljubaznosti bio je čovek koji ništa ne prepušta slučaju i ne rizikuje. Tišinu prekide njegov glas.

Hod po iviciWhere stories live. Discover now