Bölüm 19

931 91 5
                                    

O kadar sövmüştüm karanlık sokakta ama hiç bi şey olamamıştı.Bu saçmalığın daniskasıydı artık eve gidip zıbarmak istiyordum.Sokakta kimse yoktu.Şimdiye kadar üç beş erkeğin bana bulaşması lazımdı.Korkarak eve girdim eve girmeye o kadar korkuyordum ki.Her yer her zamanki gibi kapalıydı.Hemen eve girip kapıyı kilitledim.Evime birinin gizlice girmiş olduğundan her zaman şüphe duyardım.Bi kaç dakika öylece durduktan sonra odama girdim.Evim 3 odalıydı.Üst katı olmadığından kendimi daha rahat ve güvenli hssediyordum.

Üzerimi değiştirip uyudum hemen.Bu gece yaşadıklarımın hiç birini düşünmeden uyumaya çalışsamda yine ağlamaya başladım.Artık neredeyse aklımı kaybedecektim.Kim di bu beni kurtaran adam sanki bi yerde mi gördüm ki?Derken aklıma annem ve babamın mezarına gittiğim gün siyah takım elbiseli bi adam vardı elinde telefon vardı.Eliyle yüzünü kapatıp arada annemin ve babamın mezarına bakıyordu.Acaba o olabilir miydi?İşte şimdi korkudan ölecektim.Annemin yaptığı yaz yorganımı iyyce üstüme çektim korkumun geçmesini bekliyordum..

                                                                                          ******

Saat on du ve ben çoktan uyanmıştım.Elimi yüzümü yıkayıp saçımı topuz yapıp oturma odasında her yeri kapalı odada koltukta oturuyordum.Telefonuma baktığım da 16  cevapsız aramayı gördüm.7 si müdür yardımcısından dı. iki haftadır okula gitmiyordum ve bu da sınıfta kaldın demekti.

"ıhhım" boğazımı temizleyip numarayı aradım.

-"Alo Meraba Oktay Hocam ben Ela."

-Ela? Sonunda yanıt verebildin.Bu arada başın saolsun."

-Teşekkürler Oktay hocam.

-..... "sessizlik"

-Hocam ııı...ben aslında yani sizi arama sebebim... okuldan kaydımı aldırmak istiyorum da şey ac-..."

-Ney?! Saçamalama Ela! Ne dediğinin farkında mısın sen!

-OKTAY HOCAM! son aylarda yaşananları bi anda silip hiç bi şey olmamış gibi ders dinleyemem ben.Siz beni okuldan atarsanız benim için çok zor olur bunu sizde biliyosunuz lütfen bakın lütfen okuldan ayrılmama izin verin.Zaten okul un bitmesine bi ay kaldı nolur ."

Sesim titreyerek cevaplamıştım gözlerim bi anda dolmuştu ve burnumu çekiyordum.Uzun bi süredir Oktay Hoca sadece iç çekiyordu.Kararı benim için önemliydi.

-Pekala.Bunu müdür beye ileticem bunu o da kabul edecektir."

-Hocam gerçekten size minnettrım.Şey e okul.."

-Kimsenin hakkını yiyemem Ela.En azından sınavlara gir ortalaman 30 mu olcak?"

Şimdide ben iç çekiyodum göz damlalarım akmaya başlamıştı.

-Pekala.Sınıfta kalmamak için giricem sınavlara.O zaman okuldan ayrılmamın pek bi mantığı kalmamış oldu."

-Öyle oldu zaten 12. sınıflar sınavlardan sonra gelmez.Her kesin en fazla 9 gün devamsızlığı olur yani biz öyle giriyoruz sisteme sen de gel gelmediğin 14 günün birazını "özürlü" olarak kaydedelim."

İçimden şükrediyodum Allah ' a.Oktay Hoca bitanedir zaten.Allah ondan Razı Olsun.

-Teşekkür ederim hocam gerçekten çok büyük bi iyilik yaptınız bana size minnettrım.O zaman ben bugün uğrarım okula hoşçakalın."

Telefon kapanma sesini duyunca içimden kocaman bi oh çektim büyük bi sorunum hallolmuştu çünkü.9 cevapsız arama ise teyzeme aitti.Arayıp aramama konusunda tereddütte kalmıştım.Zaten 18 yaşındaydım sosyal hizmetlerin beni alma konusunda bi zorunluluğu yoktu.Teyzem de bana "bize gel saçmalama yapamazsın yalnız" dicekti.Annem ve babam öldükten sonra bana biraz para kalmıştı ve bende ısrar etmiştim biraz burda kalıcam diye zorla da olsa kabul ettmişlerdi.

DOĞRULUK Mu CESARET Mi?Where stories live. Discover now