1.

4.1K 141 94
                                    

Herätyskello piipittää mun korvan juuressa ärsyttävästi, mut en jaksa sammuttaa sitä. Okei. Mun on pakko sammuttaa se. Painan nappia mistä saan piipityksen loppumaan ja sit mä meen takas makaamaa. Pitäskö skippaa koulu. En mä kuitenkaa siel mitää ihmeellist tee. Mun puhelin soi ja otan sen luurin mun kätee ja näytössä hyppii Joonaksen nimi. Se on siis mun paras frendi. Ei mul nyt oo muitakaa ku vaa jotai kavereita. Yleensä oon Joonaksen ja Tuomaksen kaa.

"No mitä?" vastaan ehkä turhan ärtyneesti.

"No eiku sitä vaa, et koulu alkaa vartin päästä" hän sanoo ja naurahtaa.

"Ei vittu.. No kai mä sit tuun sinne" mumisen ja lopetan puhelun. Joo siis Joonaksella on joku ihme kyky,  et se aina soittaa mulle ku oon myöhäs. Eli no.. Melkee joka kerta. Mut nii. Oon tuntenu Joonaksen kaa iha skidist asti ja Tuomas tuli meijän kaa vast seiskalla.

Nousen ylös ja laitan vaatteet mun päälle. Siis mustan hupparin jossa on Adidaksen logo eessä isolla ja mustat farkut. Laitan hupun mun päähän ja suuntaan kohti vessaa. Katon itteeni peilistä ja näytän ihan siltä ku mun pitääki. Eli väsyneeltä. Ja kaiken lisäks mun septum on vinossa. Suoristan septumin ja pesen mun hampaat. Meen laittaa reppuu mun kamat, joka sattuu olemaa kans musta ja Adidaksen. En syö mitää vaa meen suoraa eteisee ja laitan mustat tennarit mun jalkaa ja suuntaan kohti kouluu.

Faija ja mutsi on menny töihin jo aikasin. Eli oon aina aamusin yksin. Ihan hyvä vaa,  koska sit mutsi ei pääse valittaa siitä,  et mä en syö aamupalaa.

Otan röökin ja sytytän sen samalla,  ku oon menossa kouluu. Saavun koulun pihalle ja kello on viittä yli kaheksan. Meen ovista sisää ja meen mun lokerolle. Oon siis lukion vikalla nii ja koulut alko vasta.

Ketää ei oo käytävillä, koska tunnit on alkanu jo. Meen kohti äikän luokkaa ja koputan ovee ja meen sit luokan sisää. Meen taka riville Joonaksen viereen ja nyt vasta huomaan,  et meijän äikän maikka esittelee jotai uutta oppilasta. Ei mua jaksa kiinnostaa se. Vaik no onhan se ihan hyvännäkönen, mut nii.

"Toi on joku uus jätkä meijän luokalle. Näköjää ainaki tää sama kurssi" Joonas kuiskaa.

"Joo mä nään" kuiskaan takas ja laitan mun katseen takas pöydän kantee,  jossa on kaiverruksia. Oon ihan omissa ajatuksissa, kunnes mun etee istuu se uus jätkä. Vittu. Miks just mun etee. Se kääntyy mua kohti ja mä kohotan sille kulmiani.

"Kuka vittu sä oot?" kysyn häneltä ja vedän huppua enemmän naamani etee.

"Ööö... Edward" hän vastaa vähän ärtyneenä, mut samaa aikaa kysyvästi.

"Miks sä oot siinä?" kysyn turhautuneena.

"No meijän pitää tehä se esitelmä. Eks sä kuuntele yhtää?" se sanoo vähän huvittuneena ja vasta sitten tajuun kattoo ympärilleni ja kaikki on jo pareittain. Tietysti.

"No miltä näyttää?" kysyn ja pyöräytän silmiäni.

"No kuitenki. Mee hakee kartonki ja kyniä" se käskee ja jostain syystä mä meen hakee ne luokan eestä. Otan mustan kartongin ja jonku kynän. Meen mun paikalle ja se kattoo mua huvittuneesti.

"Mitä?" kysyn, sillä en tajuu mikä täs pitäs olla hauskaa.

"Luuleks sä et mustassa näkyis kirjotus?" se kysyy ja virnistää.

"No hae itte parempi" tokasen ja niin se tekee. Se tuo valkosen. Aika tylsä väri. Ja joo musta ei oo tylsä väri. Se on mun lempi väri jos ei oo vielä tullu selväks.

"Jos mä etin tietoa ja sä vaikka kirjotat?" se kysyy.

"Okei sitte" myönnyn ja otan mustan ohuen tussin käteeni.

"Mistä tää ees on?" kysyn hetken päästä.

"Jostain kirjailiasta ja mä päätin et me tehää John Greenestä" Edward sanoo. Ja jos nyt totta puhutaa mulla ei oo hajuakaan kuka se on.

"Kuka se o?" kysyn loppujen lopuksi.

"No se on kirjottanu esim Tähtiin kirjoitettu virheen" se sanoo. Oon ehkä joskus kuullu sen kirjan nimen mut en oo lukija tyyppii. Päätän olla vastaamatta nii se sit rupee ettimää siitä tietoa.

"Ja tunti loppu nytten nii tehkää esitelmä valmiiksi keskiviikoksi" maikka tiedottaa luokan eessä. Vittu. Tää tarkottaa sitä, et joudun tehä ton kaa tätä koulun ulkopuolellaki.

"No tuunks mä vaik teille tänää koulun jälkee?" se kysyy.

"No ihan sama vaikka sitte nii" vastaan.

"Anna sun numero nii voin laittaa sit viestii sulle" se sanoo. Mä kirjotan lapun paperin palalle ja ojennan se sille.

"Ja sun nimi on?" se kysyy.

"Richard,  mut mua sanotaa Rixuks" mumisen.

***
Words: 742

Moikka! Täs nyt on tää mun eka luku tähän kirjaa/tarinaa (:  Sanokaa mitä tykkäsitte ja votettakaa (:  Ja jos ette vielä oo lukenu What everii nii menkää lukee seki (:  Ja laitan tohon alas jätkien kuvat.

~I

Rixu

Rixu

Oops! Ang larawang ito ay hindi sumusunod sa aming mga alituntunin sa nilalaman. Upang magpatuloy sa pag-publish, subukan itong alisin o mag-upload ng bago.


Ede

 Nää kuvat on siis pinterestitsä (:

Oops! Ang larawang ito ay hindi sumusunod sa aming mga alituntunin sa nilalaman. Upang magpatuloy sa pag-publish, subukan itong alisin o mag-upload ng bago.

Nää kuvat on siis pinterestitsä (:

Entä, jos sittenkin?Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon