Capitolul 16

3.4K 275 9
                                    

Pact cu diavolul

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Pact cu diavolul


        Fast Food-ul în care ne aflăm este straniu de pustiu. Exceptându-le pe cele două femei ce lucrează aici, eu și Shade suntem singuri. Ne-am așezat la cea mai îndepărtată masă, astfel încât să putem vorbi fără a fi auziți. Nu cred că cele două ar fi prea interesate de conversația noastră oricum, cel puțin judecând după faptul că una aproape doarme pe scaunul ei, iar cealaltă are căștile în urechi și își butonează telefonul.

        Iau un cartof de pe platou, privind cum Shade începe să-și mănânce hamburger-ul comandat. Nici nu mă surprinde faptul că îi este atât de foame, Lucas a investit toți banii alocați petrecerii pe băutură.

        — Vorbeam de Lucas, încerc să redeschis subiectul, deoarece încă am atât de multe întrebări care nu și-au primit răspunsul.

        — Lucas, da, șovăie, lăsând hamburger-ul înapoi pe platou. Mă întrebai de ce sunt atât de interesat de el, își amintește, făcându-mă să aprob din cap. Fratele meu avea mulți prieteni, Harlow, cunoscuți de fapt, căci nu știu în ce măsură îi erau cu adevărat prieteni. Ideea e că nu vorbea decât superficial despre ei, când îmi povestea o întâmplare ce poate în implica într-o mai mică sau mai mare măsură. Însă de Lucas știam. A fost primul prieten pe care Callard și l-a făcut în facultate, și asta pentru că s-a înscris în asociație chiar din primele zile.

        — Deci Lucas îl cunoștea pe Callard, am înțeles asta, dar ce te face să fii atât de interesat de el? Crezi că știe ce i s-a întâmplat fratelui tău?

        Pufăie, scuturându-și capul dezaprobator. Își fixează coatele pe masă, îndoindu-și puțin coloana pentru a se putea apropia mai mult de mine.

        — Sunt sigur de asta, Harlow, îmi ia unul dintre cartofii din tavă, retrăgându-se înapoi pe scaunul său. Lucas era un fel de model pentru fratele meu, așa că îl urma peste tot. Callard mergea doar la petrecerile la care lua parte și Lucas, deci indiferent ce i s-a întâmplat fratelui meu, sunt sigur că el știe.

        Iau o gură din suc, deoarece îmi simt gura straniu de uscată.

        Până acum câteva ore, singura mea grijă era faptul că e posibil să dezvolt sentimente față de Shade în urma acelui sărut, iar acum mă trezesc în mijlocul unei posibile crime, în care Lucas ar putea fi implicat. Jur că sunt singura care are atât de mult „noroc". Dar m-am pus singură în această situație, de aceea știu că nu am dreptul să mă plâng.

        — Băiatul din seara în care ne-am întâlnit, l-ai omorât, de ce?

        Shade își aruncă ochii peste cap.

        — M-ai înnebunit cu el, Harlow. Inițial, nu am venit în Pennsylvania pentru a-l căuta pe fratele meu, nu am voie să lucrez deloc la cazul ăsta, dar voi reveni mai târziu asupra acestui fapt. Eram pe urmele lui Leonard de mai bine de o săptămână, după ce și-a omorât iubita. Era un caz minor, pentru că, în teorie, sunt singurele la care am voie să lucrez până nu dobândesc mai multă experiență.

Până la sfârșitWhere stories live. Discover now