Fame Olmanın 7 Kuralı

70 3 0
                                    

1-Birçok ünlü yazarın hikayelerini takip edin, oy verin, yorum yapın ve kendinizi bu şekilde önplanda tutun. Bir hikaye yazın? Wattpad'de bu aralar popüler olan werewolf ve Fan Fiction tarzlarını deneyin.

2-Hikaye yazarken içeriğe dikkat edin ve özenle yazın. Mutlaka yazarken rahat hissettiğiniz konular  ve türler seçin. Mesela Romantik bir hikaye? Ya da korku? Hikayeni birçok kişiyle paylaşmalısın. Hatta Undiscovered (keşfedilmemiş) hikaye kategorilerine katılabilirsin. İyi bir okuyucu olun ve eleştirin.

3-Diğer yazarların profil akışında hikayenizin reklamını yapmayın. Çünkü bu Wattpad'in gizlilik ve aykırı politikalarına yanlış bir davranıştır. Hikaye reklamlarını kendi profilinizde yapmalısınız. Okuyucular profilinize rastladığında zaten reklamlarınızı görecektir.

4-Eğer Wattpad'de şöhret sahibi olmak istiyorsan watty yarışmasına katılabilirsin. Tabi istenilen niteliklerde bir hikaye yazdıysan. Çünkü okuyucular watty ödülü almış hikayelere ilgi duyuyor. Wattpad'de diğer okuyucu ve yazarlara kaba ve alaycı bir tavır sergilemeyin. Bu davranışlar seviyenizi düşürür ve şöhret olma yolunda sendelemiş olursunuz. Elinizden geldiğince okuyucu ve yazarlara iyi davranın. Bu şekilde sadık dostlar edinmiş olursunuz. Bu şekilde hem takipçileriniz artar hemde hikayeleriniz okunur.

5-Wattpad kulüplerine katılın ve diğer yazar ve okuyucularla etkileşime geçin. Tartışmalar yaratın ve dikkatleri üzerinize toplayın.

6-Fame olabilmek için fırsatçılık yapmayın. Karşılıklı okuma veya oy verme gibi saçmalıklara katılmayın. Bu sadece hikayenizin rakamlarını yükseltir. Hikayenin değerini ve yazarının emeğini düşürür.

7-Her şeyden önemlisi sabırlı olun. Bir gecede fame olamazsınız. Hikayenizi devamlı güncel tutun. Yazdığınız her satır hikaye kategorinizde ön sıralarda olma avantajınızı arttırır. Sakın karamsar olmayın çünkü Wattpad'de milyonlarca yazar/okuyucu var! 


Her gün yeni bir bölüm gelmektedir. Oylarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.

|Wattpad| Kitap Yazmanın Ayrıntıları.Where stories live. Discover now