14.

1.5K 52 14
                                    

Az első randid előtt akkor is csapkodni fognak a gyomrodban a lepkék, ha 22 éves vagy, felnőtt ember, és egyetemen tanulsz. Mindegy hogy hány éves is az ember lánya, ha randiról van szó, arra bizony fel kell készülni.

Éppen ezért az utolsó órámon elővettem a telefonomat, a tolltartóm mögé rejtettem, és írtam Miriamnak, hogy öt perc múlva találkozzunk a mosdóban. Nem szoktam telefonozni órákon, de most muszáj volt. Miután ezzel végeztem, olyan fájdalmas fejet vágtam, amilyet csak lehetett, és szóltam a tanárnak (elnézést, professzor úrnak), hogy hányingerem van.

- Menj csak ki a mosdóba, mosd meg az arcodat, és ha jobban vagy gyere vissza. - mondta mosolyogva, én pedig a kelleténél egy kicsit feltűnőbben felpattantam a helyemről, és egy gyors mozdulattal belesodortam a dolgaimat a táskámba, majd a gyomromat fogva, továbbra is világfájdalom fejet vágva kisiettem az előadóteremből. 

A mosdó ajtaját kinyitva megpillantottam barátnőmet, aki a csapnak dőlve várt rám, és az óráját kocogtatta.

- Héj, még le sem telt az 5 perc. - néztem rá szúrós tekintettel.

- Nem érdekel. Tudod mit kellett kitalálnom, hogy Mr.Harris (ki nézi a Teen Wolfot? Ijesztő kémia tanár rémlik? XDD szerk.) elengedjen baszki? Azt is észrevette, amikor visszaírtam Neked. Mikor megkérdezte, hogy mit csinálok, mondtam neki, hogy megszületett az unokatesóm, és a nagynéném küldött róla képet. Erre azt mondta, hogy siessek, és hozzak majd róla képet. Baszki, a nagynéném még csak 4 hónapos terhes, mi a faszt hozzak, ultrahangos képet, hm? - kérdezte nevetve, a fejét fogva.

- Te tiszta dilis vagy. - jelentettem ki, majd kezdetét vette a hadművelet, aminek egyenlőre nem találtunk nevet, úgyhogy "a hadművelet" a neve. Vagyis van neve. Na mindegy.

Természetesen Miriam is hozta a táskáját, mivel ő most elvileg a kórházba tart. Elővette a táskájából a neszeszerét, ami a 8/10-ed részét ki is teszi a táskájának. A többi 2/10-ed, az egy toll, egy rotring, egy füzet, telefon és pénztárca. Szerintem ő arra is fel van készülve, hogy az egyik pillanatban betoppan egy filmes stáb, hogy sminkelje ki a színészeket. És fix, hogy ennyi sminkkel még a stábnak is jutna.

Csak annyit kértem tőle, hogy olyan szempillaspirált kenjen rám, amitől hosszabbak lesznek a pilláim, valamint csináljon valami olyan szemsminket, ami illik a szemem színéhez, és húzza ki a szemöldökömet, meg rúzst. Na erre a kijelentésemre még neki is fent akadt a szemöldöke.

- Rúzst? Te megvesztél? Estúpido. - jelentette ki. - Köztudott, hogy a férfiak nem szeretik, ha egy csók után rúzsos lesz a szájuk. Hát azt meg végképp nem, ha máshol lesznek rúzsosok. - kacsintgatott rám. - Kapsz színtelen labellot, és pont.

- Jólvan, jólvan, Te pasiszakértő. Amúgy meg mi az, hogy máshol? Héló, első randi, rémlik? - integettem a szeme előtt. - Meg amúgy is, az "első randin minden tökéletes, csókolózva belökik a ház ajtaját, aktus végén 'szeretlek', reggel sminkben ébredés" csak a filmekben van. Ez a valóság, és én tutira nem fekszek le senkivel sem az első randin.

- Pontosan, pasiszakértő. - helyeselte mosolyogva, majd a tükör felé fordította a fejemet, hogy meg tudjam nézni, mit alkotott.

A szememen a smink egy kicsit csillogott, a szempillám pedig pont tökéletes volt. Odavoltam azért, amit csinált.

- Köszönöm, imádlak. - öleltem meg mosolyogva, majd elővettem a telefonomat a zsebemből, és az órára pillantottam. - Figyelj, én most megyek, majd valahogy kimagyarázom magamat, hogy miért nem mentem vissza órára. Te meg menj csak a kórházba, aztán fotózz le egy random újszülöttet. - mondtam neki nevetve, majd kisétáltam a mosdóból, utána pedig egyenesen a kijárat felé vettem az irányt.

Let's not fall in loveWhere stories live. Discover now