Kapitel 6

1.1K 55 19
                                    

Elliott brukade bli mer otrevlig och nonchalant än vanligt när han hade druckit, men såhär illa hade det aldrig varit. Hans beteende fick mina tårar att rinna ner för kinderna medan jag gick barfota hemåt, trots att jag inte hade någon nyckel eftersom det var planerat att jag skulle sova hos Elliott.

Jag tog upp min mobil och gick med darrande händer in på Kendras kontakt. Tonerna gick långsamt innan hon svarade.
"Du är på högtalare med Theo" sa Kendra så fort hon svarade. Jag ignorerade vad hon sa och lät istället mina snyftningar höras.
"Kiara? Vad har hänt?" utbrast Kendra oroligt.
"Kan du hämta mig?" viskade jag med min skrovliga röst.
"Men vi är precis framme vid landet, var är Elliott?" svarade Kendra. Jag svalde hårt och lät bli att svara.
"Vi vänder om och hämtar dig. Var är du?" sa plötsligt Theo. Ett lugn spred sig inom mig när jag insåg att dem var på väg.
"Snart hemma, men jag har ingen nyckel" sa jag svagt.

En timme senare svängde Theos bil upp på uppfarten. Jag reste mig upp och gick snabbt in i baksätet av bilen.
"Vad är det som har hänt, Kiara?" frågade Kendra så fort jag hade satt mig i bilen och Theo hade börjat köra.
"Elliott blev full" mumlade jag. Jag ville inte berätta hela sanningen eftersom jag visste att Kendra alltid sa till mig att jag skulle göra slut med Elliott när saker som dessa hände.
"Gjorde han dig illa?" frågade Theo sammanbitet och slängde en blick bak på mig genom backspegeln.
"Nej" svarade jag.
"Vad hände den här gången då?" frågade Kendra och suckade. Jag förstod att hon var trött på alla gånger Elliott fick mig att må så dåligt att Kendra behövde ta hand om mig. Hon gillade inte alls att jag var tillsammans med Elliott, och vid tillfällen som dessa höll jag med henne. Men grejen var den att han alltid kom tillbaka, snällare än någonsin förut och då försvann min ilska och frustration mot honom, då var han den där fina killen som jag egentligen var tillsammans med.

"Det var någon kille som försökte få mig att ha sex med honom och höll på att kladda på mig och när jag försökte ropa på Elliott efter hjälp så ignorerade han mig och sedan skällde han ut mig för att jag 'alltid ställer till med scener på fester'" berättade jag lågt. Jag vågade inte titta upp mot Kendra och Theo för att se deras reaktioner och jag ville inte höra deras ord om hur dåligt han behandlade mig och hur mycket jag borde göra slut.
"Jag vet att du sa åt mig att inte lägga mig i din och Elliotts relation. Men, jag kan inte låta bli. Allvarligt, Kiara. Det där är inte okej. Han behandlar dig som skit och du är värd så mycket bättre. Snälla, gör dig själv en tjänst och gör slut med honom" sa Theo med en allvarlig ton.
"Jag håller med Theo. Det har hållit på i två år nu, Kiara. Det är drama hela tiden mellan er och allt är på grund av Elliotts beteende, så sluta låta honom dra ner dig" sa Kendra, lika allvarligt som Theo. Jag suckade och vände bort blicken. Kendra och Theo förstod att jag inte var på humör för att prata om min relation med Elliott så de tystnade.

Medan jag satt i baksätet tyst, så satt Theo och Kendra och pratade lågmält i framsätet. Jag kunde knappt höra vad de pratade om, men förmodligen massa tjafs om hur nykära de var, sådant som jag och Elliott hade slutat prata om för länge sedan. Jag såg på dem att det inte var ett samtal med ett allvarligt ämne, för deras leenden lös och deras kärleksfulla blickar värmde upp hela bilen. De kastade blickar mot varandra när den andra inte såg på, de höll varandra i handen och de viskade hur mycket de gillade varandra. Jag tyckte att de var hur söta som helst, men det var inte riktigt vad jag ville se just nu. För jag visste att om det hade varit jag och Elliott hade det inte sett likadant ut. Visst, vi kanske hade hållit hand en stund. Men alla dessa småsaker, att kasta blickar mot varandra, att inte kunna slita blicken, att prata om sina känslor, det var ingenting vi gjorde och jag hade alltid trott att det var så det var. Jag hade trott att det bara var så romantiskt på film, men tydligen gjorde par sådana småsaker. Tydligen var det jag och Elliott som var annorlunda, vårt förhållande som inte stod riktigt rätt till. Och visst hade jag känt det tidigare, att något var fel, men det var inget jag la tyngd på förrän nu när jag verkligen såg hur par skulle bete sig och hur killar skulle behandla sina tjejer. Kanske var det dags att göra slut med Elliott och istället hitta någon som älskade mig på riktigt. Någon som älskade mig som Theo älskade Kendra.

•••
Dags att göra slut med Elliott? Ja eller nej? Glöm inte att kommentera vad ni tycker om boken!!!
Puss & kram <3

03:27 förlåt, min systerWhere stories live. Discover now