4. Bölüm

76.5K 2K 134
                                    

Alina tepkisiz bir şekilde ayaktaydı donmuştu adete Ömer ağa nedemişti yanlış duymamıştı değil mi ? berdel dedi berdel tüm umutlarını hayallerini en önemlisi okuma arzusunu bir kemilimeyle almıştı elinden. Orada ki herkes Alina'nın tepkisini merak ediyordu gözler üzerindeydi etrafına baktı Alina tek tek herkese baktı ve ben evlenmem diye inletti ortalığı annesinin yanına gitti "ana bir şey de vermem de kızımı söylesene ana susma" diye bağırdı. Fatma hanım hiç bir şey demedi başını eğdi ve sessizce ağladı. Babasının yanına gitti bu sefer "babam sen bir şey söyle bari beni istemediğim birine verecek misin ?" Dedi babası gözlerinin içine baktı "elimden bir şey gelmiyor kızım ağabeyini nasıl vereyim kara toprağa" dedi Alina babasına hayretle baktı "oğlunu kara toprağa vermemek için beni diri diri gömüyorsun öylemi baba" dedi bir şey demedi babası.

Emine hanım Alina'nın yanına geldi "lütfen kabul et kızım evladımın canı sana bağlı kızımı bana bağışla" dedi. Alina hayretle bakıyordu herkese ve koşarak çıktı konaktan durmadı daha da hızlı koştu içinde ki öfkeyi ama en çokta hayal kırıklığını atmak için koştu ama faydası olmadı sonra sığındı her zaman gittiği tepeye oturdu bir ağacın altına ne anamın ne babamın gözünde bir değerim yokmuş dedi kendi kendine oğulları için beni hiçe saydılar istemediğim bir adamla nasıl evlenmemi isterler..

Alina akşam saatlerine kadar oturdu tepede kimse bilmezdi sığınağıydı burası onun, bilsin istemedi kimse bulmasınlar izimi kaybetsinler istedi ama kendisi de biliyordu şimdi herkes onu arıyordu. Bir ses duydu arkasına döndü abisiydi gelen şaşırdı önce sonra döndü önüne bir şey demedi ağabeyi oturdu yanı "sana diyecek bir şeyim yok canımın içi sana evlen diyemem beni affet hiç diyemem ama sevdim hemde ölesiye sevdim Rojini başkasına vereceklerdi Alina nasıl göz yumardım böyle bir şeye o anda düşünemedim böyle olacağını özür dilerim" dedi Alina ağabeyine baktı çok sevdiği uğruna herşeyi yaparım dediği ağabeyini "sana kızmıyorum ağabey ama ben okumak istiyorum hayallerim var bunu en iyi sen bilirsin ben nasıl sevmediğim istemediğim bir adamla evlenirim" dedi. Ağabeyi başın eğdi "haklısın istemediğin birine vermem ben seni ölürüm yine vermem" dedi Alina ölüm lafını duyunca irkildi bir anda "ya ben senin ölümünü nasıl isterim ağabey nasıl göz göre susarım" ağabeyi ellerini yüzüne koydu alnına bir öpücük bıraktı "sen benim gözbebeğimsin sakın kendini suçlu hissetme ben aşkla mutlulukla gideceğim ölüme" dedi ve ayaklandı. Alina tuttu ağabeyinin elini "sen ne dersin ağabey ben senin için canımdan geçerim kızgınlıkla söylediğim şeyler için kussura bakma" dedi gülümsedi ağabeyi "asıl sen kussura bakma oku herkese göster benim kardeşim olduğunu" dedi ve gitti. Alina baka kaldı ağabeyinin ardından oturup düşündü iyice olmaz dedi ağabeyimi göz göre göre ölüm gönderemem koşmaya başladı öyle hızlı koşuyordu ki durmadı ağabeyinden önce gitmeliydi piroğlu konağına.

Nefes nefese kaldı ama durmadı sonun da gelmişti piroğlu konağına bir hışımla içeri girdi ağabey ve rojin yine yerde namlunun ucundaydı "dur" diye bağırdı "kabul ediyorum berdeli kabul ediyorum" dedi. Herkes şaşkınca bakıyordu ağabeyi "hayır sen okuyup kurtaracaksın hayatın izin vermem" dedi Alina ağabeyine yaklaşıp "sen olmazsan ben ne yaparım kim korur beni kime sığınırım ben" dedi. Ömer ağa Alina'nın yanına gelip kolundan tuttuğu gibi ayağa kaldırdı. Gözlerinin içine baktı ve bağırdı "herkes hazırlansın 3 gün sonra düğün var..

Mardin GeliniWhere stories live. Discover now