Kapitel 3

616 12 0
                                    

Helgen gick snabbt och nu var det måndag igen. Måndag som innebar skola. Men den måndags ångesten som man brukade ha, var inget jag kände av. Det var sista veckan i skolan innan vi skulle få sportlov i två veckor, det brukade vara en vecka men hela skolan hade mycket tid att ta igen. Alltså hade vi varit på utflykt och kommit hem kanske några timmar senare och alla dem timmarna hade bildat en hel vecka. Jag skuttade ner för trappan och gick in i köket. Där inne satt mamma, pappa och Oscar och åt frukost. Bordet var uppdukat med bröd, fil, flingor och lite pålägg. Det var även juice och mjölk framme på bordet.

''Godmorgon gumman.'' sa mamma och log mot mig. Jag sa ett godmorgon tillbaka och satte mig ner på en stol.

''Mamma, jag har tänkt på en sak.'' sa jag samtidigt som jag bredde på ett tunt lager smör på min macka. ''Har du fått hem tiden när jag ska bli opererad?''

''Ja, det har jag. Men du sa att du inte ville ha reda på det, utan att jag skulle berätta för dig typ tre dagar innan.'' förklarade mamma för mig.

''Men jag har ändrat mig. Jag vill ha reda på det.'' berättar jag för mamma.

''Du ska opereras om tre dagar. Jag hade tänkt berätta för dig senare..'' berättar mamma.

En klump bildades i min mage, jag var redan nervös. Hur skulle det då vara på onsdag?

När jag knutit klart mina vita låga Converse reste jag mig upp och kollade på mig själv i spegeln. Mina jeans satt som klistrat på mina lår och smalben, längst ner var dem uppvikta två gånger. Upp till hade jag en ljusblåa skjorta från Ralph Lauren. Jag tog upp min mobil och gick in på kameran. Oscar kom ut från köket och ställde sig bredvid mig. Jag log in mot kameran och Oscar gjorde detsamma. När jag tagit fotot tog Oscar upp sin mobil och gick in på instagram. Han tryckte direkt upp kameran och tog ett foto på oss i spegeln. Medans jag tog på mig min svarta skinnjacka så laddade Oscar upp fotot på instagram och twitter.

Oscar parkerade moppen på moped parkeringen och jag hoppade snabbt av och tog av mig min hjälm. Jag som redan är femton och fyller 16 om några veckor, har valt att inte ha någon moppe överhuvudtaget, i mina ögon är en moped utkastade pengar och jag klarade mig gott och väl med att gå, ta bussen eller åka tunnelbana. Våran skola var enda från 7:an till tredje ring. Jag gick just nu i nian och Oscar gick i första ring. Oscar la armen runt mina axlar och tillsammans gick vi in på skolan. Utan på var våran skola byggd av röda tegelstenar och svart plåt. När man gick in genom dem stora glas dörrarna på skolan så möttes man av massor av bord och en cafeteria. Om man gick rakt fram kom man till sjuornas skåp, om man svängde höger kom man till niornas och även första rings skåp. Fortsatte man genom korridoren där våra skåp var, så kom man tillslut till åttornas skåp. Svängde man istället vänster, kom man till andra rings och tredje rings skåp. Under hela skolgången man gick på denna skolan, så hade man kvar sitt skåp. Så alltså bytte man inte skåp varje år. Jag och Oscar möttes av att Ogge, Felix och Agnes kom mot oss. Direkt kastade jag mig på Agnes och kramade henne hårt. Min mobil i bakfickan vibrerade samtidigt som jag och Agnes drog oss ifrån varandra. Jag drog upp mobilen ur bakfickan och såg att det var en snapchat från Omar. Jag slog in min kod och öppnade snapchaten. Det var en bild på honom när han satt på tåget. Till bilden hade han skrivit: ''Kom och håll mig sällskap någon.''

Jag skrattade och kramade om Felix och kom till Ogge och skulle krama honom.

''Tja snygging.'' sa han och kramade om mig hårt.

''Haha, hej snygging.'' svarade jag och kramade honom lika hårt tillbaka. När vi drog oss ifrån varandra tog jag fram min mobil och gick in på framkameran på snapchat. Jag tog en bild på mig och Ogge och svarade Omar: ''Vi kommer direkt ;)''

Jag gick bredvid Agnes, Kimberly och Alice. Våran matte lektion tog precis slut och nu hade vi lunch i en och en halv timme. Det var ganska drygt att ha lunch så länge. Vi lämnade våra matte böcker i våra skåp, tog på oss våra jackor och tog våra pengar. Det serverades fisksoppa i skolan idag, vilket ingen av oss var så intresserade av så vi valde att åka in till stan och äta istället. När vi gick mot skolans utgång möttes vi av två lärare.

''Jaha och vart är ni påväg om jag får fråga?'' frågade en av dem som råkade vara våran ena mentor, Helena. Jag såg hur killarna kom upp bakom lärarna även dem med jackor på sig.

''Jo du vet.. Jag har mens och det är krisläge med tamponger och sen så måste jag köpa alvedon mot min mensvärk och vad jag vet kan man inte få något av det på skolan.'' log jag mot Helena.

Tjejerna bakom mig skrattade.

''Och du behöver ha med dig alla tjejerna?'' utbrast Helena.

''Ja, det är bra att vara många inne i Stockholm för man vet aldrig vad som kan hända där. Men vem vet, det kanske tar hela dagen att köpa det vi ska? Då kanske vi missar din underbara NO:lektion.'' sa jag och skrattade. Helena skrattade även hon.

''Men då så, stick ni iväg. Men snälla, missa inte min lektion. Du har redan alldeles för dåligt betyg i NO. Felix, du kommer inte tillbaka va?'' sa Helena.

''Nej, vi ses imorgon!'' svarade Felix och Helena gick iväg.

Jag himlade med ögonen och skrattade.

''Har du dåligt betyg i NO?'' frågade Oscar mig.

''Mitt betyg i NO är inte så dåligt som hon säger.'' svarade jag och log mot honom.

''Aja, vi ses hemma sen sis! Om du inte ska till stallet efter skolan kan du ta en runda inom studion med lite mat till oss kanske?'' frågade Oscar samtidigt som han gjorde valpögon till mig.

''Aa, vi får se.'' svarade jag och kramade honom snabbt och gick sedan iväg med tjejerna.

__________________________________________________________________________

Poping It ~ The Fooo Fanfic~Där berättelser lever. Upptäck nu