Kapitel 4

683 12 0
                                    

Alla från min klass går fort ut från klassrummet. Det var slut för dagen och jag skulle till stan och handla mat till killarna. Oscar, Ogge och Felix hade fått sluta tidigare idag, vid lunch, för att dem skulle till studion. Jag kramade tjejerna hejdå och gick sedan ut till busshållplatsen. Det var grått, slaskigt och kallt ute så jag snabbade mig till bussen. Jag hade inte gjort bästa valet i morse när jag valde kläder. Skinnjacka och låga converse var inte det bästa valet.

Bussen körde in på hållplatsen jag skulle av på. Jag hängde väska på axeln och stönade av tyngden från min väska. Våran NO lärare hade berättat för oss att vi skulle ha ett prov redan dagen efter, helt sjukt om du frågar mig. Sen så berättade även min spanska lärare att jag hade spanska prov imorgon också. Det var helt sjukt att lärarna ens kunde ge oss två prov till dagen efter, men enligt lärarna så var det lätta prov så det var ingen fara. Jag som egentligen skulle till stallet och rida, var tvungen att hoppa över det och låta Shadow vila för att plugga istället.

När jag kom in på Mc Donalds ringde jag Oscar som svarade direkt.

''Hola sis!''

''Hej Enis, jag är på donken nu. Vad ska ni ha?''

''Alla ska ha Big Mac med cola.''

''Aha, okej. Jag kommer direkt när jag får maten. Hejdå.'' sa jag och la på.

Oscar's Perspektiv:

''Aha, okej. Jag kommer direkt när jag får maten. Hejdå.'' sa Alicia och la på luren.

Hon brukade aldrig bara säga hejdå och lägga på. Utan hon brukade vänta tills jag sagt hejdå och sedan lägga på. Var det något som hänt?

''Killar, vi tar det en gång till.'' sa Daff och satte på musiken till Ex Factor. Vi alla fyra började dansa men det enda jag kunde tänka på var Alicia. Vad det var som hade hänt egentligen? Hade något hänt i skolan? Mådde hon inte bra? Även fast mina tankar inte var på dansen så klarade jag att danska genom hela numret och Daff verkade vara nöjd med oss.

''Två timmars vila. Tänk på att äta och dricka.'' berättade Daff och gick sedan iväg.

Tio minuter senare så kom Alicia in i dansstudion med en Mc Donalds påse i handen. Hon såg stressad och sur ut. Direkt gick jag fram till henne och kramade om henne.

''Hej sis. Hur vad skolan idag?'' frågade jag samtidigt som jag tog Mc Donalds påsen från hennes hand.

''Skit.. Felix, vi har NO och spanska prov imorgon.'' berättade Alicia samtidigt som satte ner sin väska bredvid våra saker. Felix spärrade upp ögonen och muttrade något om att det var helt sjukt. Alicia tog av sin skinnjacka och la den på hennes väska.

''Och du har inte börjat plugga innu?''

Alicia var inte den tjejen som sket i skolan, utan hon tog skolan före allting och satt i flera timmar och bara pluggade.

''Jag fick ju reda på det idag?'' fräste Alicia och himlade med ögonen.

Omar kom fram till henne.

''Hej. Det var väldigt länge sedan sist.'' sa Omar och blinkade med ena ögat mot Alicia.

''Aa, några dagar är jätte länge alltså.'' skrattade Alicia och kramade Omar. Felix kramade henne även han och tillslut var det bara Ogge kvar. Alicias leende blev om möjligt ännu större när hon såg Ogge och Ogges leende blev detsamma. Alicia ställde sig på tå och lindade armarna runt Ogges hals. Ogges armar lindades runt Alicias midja och dem kramades. Jag var inte alls emot det som höll på att hända mellan dem två. Jag, Felix och Omar bara väntade på dagen dem skulle berätta att dem var tillsammans. Alicia behövde någon som honom och Ogge behövde någon som henne. Dem var som gjorda för varandra och jag kan själv inte tänka på någon annan kille som jag skulle vilja bli tillsammans med min syster.

Poping It ~ The Fooo Fanfic~Where stories live. Discover now