Kapitel 7

512 11 7
                                    

Det har gått fem dagar sedan operationen. Det enda jag gjort under dagarna är att ligga i sängen, kolla film, tagit tabletter, haft sjukt ont i munnen och sovit. Dagarna har varit helt otroligt tråkiga. Jag har inte haft orken att träffa några kompisar och inte heller orken att gå till skolan. Det som nog oroade mamma, pappa och mina vänner mest var att jag inte ätit på dessa fem dagar. Jag har haft så ont i munnen att jag inte kunnat äta.

Mest av allt vill jag till dansstudion och dansa. Jag brukade dansa för att rensa tankarna och även för att jag tyckte det var otroligt roligt. Länge har jag funderat på att börja i en dansgrupp, men eftersom skolan tar upp så mycket tid och sen så att jag har min häst, så finns inte tiden. Det är synd eftersom jag är, om jag får säga det själv, duktig på att dansa.

''Alicia, vi ska åka till sjukhuset nu. Behöver du hjälp?'' ropade mamma. Jag reste mig långsamt upp ur sängen och kände hur det svartnade för ögonen. När jag kunde se klart igen gick jag snabbt fram till dörren till min garderob och öppnade den. Jag tände lampan där inne och tog fram ett par svarta löparbyxor och en grå munktröja med dragkedja. Jag bytte om till det och gick sedan ut ur garderoben och ner för trappan. Mamma och pappa stog i hallen och väntade på mig. Jag tog mina låga converse i handen och satte mig på trappan och började ta på mig dem och knyta dem.

''Kan du hämta min mobil pappa?'' frågade jag och log sockersött mot honom. Nästan direkt kände jag att jag faktiskt inte kunde le utan att det gjorde riktigt ont i munnen. Jag reste mig upp och tog min skinnjacka som hängde på en av krokarna. Det var ganska tajt att ha hoddie under skinnjackan, men det gick. Pappa kom ner för trappan med min iPhone i handen. Direkt räckte han den till mig. Jag tryckte på hemknappen och såg att jag hade fått ett nytt sms.

Från: Ogge❤️

''Hej sötnos❤️ Jag är påväg hem till dig med Oscar nu, så om du inte hunnit åka sås ses vi snart❤️ ''

Samtidigt som jag gick ut genom dörren, så kom Oscar och Ogge gåendes med sina moppehjälmar i händerna. Jag gick rakt in i Ogge's trygga famn och när vi kramats så kramade jag min bror.

''Tja tja bloggen.'' skämtade jag och flinade mot dem två killarna.

'' Tja tja tjejen som inte kan snacka normalt.'' utbrast Oscar.

''Så konstigt prata jag väl inte?''mumlade jag.

Ogge skrattade. ''Jo faktiskt, du låter precis som du gör när du har vaknat. Fast lite hesare.''

Jag himlade med ögonen. Varje tillfälle Ogge fick, så pratade han om min morgonröst som enligt honom var ''sexig''. Jag förstår inte hur han kunde få den till att bli sexig, men han tyckte det iallafall.

''Alicia älskling, vi måste åka nu.'' ropade mamma från bilen. Jag suckade och kramade killarna och gick sedan mot bilen.

''Ojdå, här var många stygn.'' utbrast sköterskan.

''Aa, där är en del.'' svarade jag och grimaserade när en annan sköterska drog ut ett stygn. Det gjorde riktigt ont.

''Detta är sista stygnet nu Alicia. Du är jätteduktig!'' berättade sköterskan för mig.

Hon drog försiktigt ut stygnet och jag snyftade till av smärtan. Jag kände hur tårarna rann ner för kinderna på mig. Herregud vad ont det hade gjort.

Tjugo minuter senare hoppade jag ut ur bilen utanför tandläkaren. Som grädde på moset skulle dem sätta in min tandställning i munnen. Vad jag har hört av kompisar som har/haft tandställning så gör det riktigt jävla ont i en hel vecka efteråt. Det känns riktigt bra att jag ska ha ont i ännu en vecka. Notera min sarkasm.

''Så, nu har vi satt på undersidan och nu har vi bara översidan kvar.'' berättade min tandläkare för mig. Redan nu känner jag hur det spänner i hela underkäken. Söterskan gav min tandläkare en platt med limm på som tandläkaren bokstavligen tryckte på hårt att det kände som att mina tänder skulle åka ut. Det värsta var att jag skulle ha sådana här plattor på dem andra tänderna också, alltså var smärtan långt ifrån över.

''Vilken färg vill du ha på gummibanden? Vi har rosa,röd,blåa,vita,svarta och silvriga.'' frågade sköterskan mig.

''Jag vill ha silver.'' svarade jag innan tandläkaren tryckte på ännu en platta. Om jag ska vara ärlig, så gick det ganska fort att få limmet att sätta sig riktigt på tanden. Det var skönt, för annars hade tandläkaren fått trycka längre och antagligen hårdare.

''Enestad, jag känner igen ditt efternamn.'' mumlade sköterskan.

''Haha aa! Min bror Oscar Enestad är med i det svenska bandet The Fooo.'' förklarade jag för sköterskan.

''Juste, min dotter är ett stort fan av The Fooo.'' berättade sköterskan. Jag log. Jag var riktigt stolt över killarna som lyckats ta sig så långt som dem gjort. Från det att dem förra året stått på Justin Bieber's scen i Globen till att dem i vår skulle ha deras första egna konserter.

Medans jag tänkt på The Fooo och Ogge så hade min tandläkare satt på alla plattorna och höll just nu på att sätta ståltråden på plattorna med hjälp av dem silvriga gummibanden.

''Så lilla gumman, nu är du klar! Jag är imponerad över dig!' sa tandläkaren till mig. Medans jag gick för att torka bort limmet jag hade på kinderna så bokade mamma och pappa en ny tid till mig. Jag längtade hem till min säng. Det var lite mycket för min kropp, eftersom jag inte hade någon energi, att göra så mycket på en dag. Jag gäspade stort och min syn ersattes mot svarta prickar istället. Plötsligt insåg jag hur trångt det egentligen var inne på toaletten. Okej, jag måste komma ut härifrån. Så fort jag fått tillbaka min syn, låste jag upp dörren och möttes av mammas och pappa leende. Direkt när jag kom fram till mamma tog jag tag i hennes arm för att hålla mig uppe och sakta kände jag hur min syn försvann och istället såg jag svarta prickar. Jag kände hur mina ben inte kunde bära mig längre, utan jag föll ihop och där blev det svart. Fuck life.

Poping It ~ The Fooo Fanfic~Where stories live. Discover now