5.BÖLÜM-Hayaller

14.4K 763 40
                                    

Herkeze iyi okumalar.Umarım beğenirsiniz.

''Bora,ne saçmalıyorsun ya?'' diye cırladım. ''Ne yapayım hep böyle oluyor.Mesela bir yolculuğa çıkacağım zaman hiç çişim gelmez.Araba hareket edince gelir.Buda öyle birşey galiba.'' dedi dudaklarını büzerek.Başımı hızla iki yana sallayarak geri doğru adım attım.Ama Bora ile ellerimiz yapışık olduğu için oda benimle  geldi.

''Altına yap.Banane.'' dedim omuz silkerek.Bu lafımdan sonra Barış ve Berk'in kahkahaları artarken hızla masanın üzerindeki telefonumu alıp Rüzgar'ı aradım.Rüzgar'a Akın'ı eve getirmemesini söyleyecektim ama açmadı.Salak.

''Of kesin kahkahayı ya.Bakalım Akın eve geldiğinde ne yapacaksınız?'' diye bağırınca içeriden kızlarda sesimi duymuş olacaklarki içeri geldiler.''Ne oluyor yine.Neye bağırıyorsunuz?'' diye sordu Doğa. Bora ile yapışık olan elimi havaya kaldırdığımda Yasemin hızla kaşlarını çattı.

''Tamam anladık arkadaşsınız hatta kardeş gibisiniz ama elelede tutuşmanıza gerek yok yani.'' diyerek Bora'nın elini çekiştirdi ama benim elimde Bora'nın eliyle gidince bu sefer bana sinirle baktı.''Bana hiç öyle bakma.Sevgilin olacak mal ellerimizi 502 ile yapıştırdı.'' dedim sinirle bende Bora'ya bakarak.

Yasemin yavaşca kafasını Bora'ya çevirirken elini yumruk haline getirdiğini görünce dehşetle gözlerimi Bora'ya çevirdim. ''Açıklayabili-'' daha Bora sözünü tamamlamadan Yasemin Bora'nın yüzüne yumruğu geçirince Bora'nın sözü yarıda kaldı.

''Bu Irmak'ın elini tuttuğun için değil.Sırf kıskançlık duygumu bastırmak içindi.'' diyerek Yasemin omuzlarını dikleştirirken Bora boştaki eini burnuna götürüp bastırdı.''Aşkım yaa burnumu kırsaydın.Hem benim bir suçum yok.Bu piçler yaptırdı.'' dedi Bora yakınarak.

Yasemin tek kaşını kaldırarak Berk ve Barış'a döndüğünde ikiside kahkahayı kesip Doğa'nın arkasına saklandılar. Bu kızda çok cazgır ya.İleride bu Bora ile evlenirse Bora'yı dövmeye bile kalkar.''Biri olayı doğru düzgün anlatabilirmi?'' dedi Doğa gözlerini devirip arkasına saklanan iki kişiyi itikleyerek.

 ''Ya biz doğrulukmu cesa-'' diyerek Berk olayı anlatırken kapı çalmaya başladı.Eyvah Akın geldi.''Ya umarım bir tane daha yumruk yemem.'' diyerek Bora yüzünü buruşturduğunda Yasem'in acıyan gözlerle ona baktı.

''Doğa ,sen açarmısın kapıyı?'' dedi Barış Doğa'yı öperek.Doğa gözlerini devirip kapıya doğru ilerlerken Yasemin'de ellerimizi ayırmaya çalışıyordu.Açıkcası ben bu kızdan korkmaya başladım. ''Regl olan kız nedir abi ya.'' diyerek içeri giren Akın'a şaşkınlıkla baktım.Bunlar neyden bahsediyorlar amınakoyim.

''Ya öylesine dalga geçmek amaçlı kaydetmiştim.'' dedi Rüzgar gülerek.''Kim peki?'' diye sorduğunda Rüzgar'la gözlerimiz buluştu. Lan bunlar bendenmi bahsediyorlar.''Boşver  ya öenmli biri değil.'' diyerek geçiştirdi Rüzgar.

''Benim uykum geldi.'' dedi Masal gözlerini ovarak.Doğa gülerek yanına gitti.''Hadi biz yatalım tatlım.'' diyerek odaya götürdüğünde Akın bizi daha yeni fark etmişti.''Nelere oluyor ya? Siz niye ele elele tutuşuyorsunuz?'' diye sordu Akın kaşlarını çatarak.

Bora hızla arkama geçip boştaki elini havaya kaldırdı.''Biraz sakin olun.Benim hiçbir suçum yok.Herşey bu piçlerin başının altından çıktı.Doğrulukmu-Cesaretlikmi oynuyorduk ve ceza olarak bana bu cezayı verdiler.Irmak'la elllerimizi 502 ile yapıştırdılar.'' diyerek hızla açıklama yaptı.Akın kaşları çatık bir şekilde Barış ve Berk' e döndüğüde ikiside ışık hızıyla oturma odasından çıktılar.Ardındanda gürültülü bir şekilde kapı sesi geldi.

''Şimdi sizin elleriniz birbirine yapışıkmı lan?'' dedi Akın yanımıza ilerlerken.Kafamı sallarken Doruk içeri girdi.''Ne bu gürültü ya.Saat kaç oldu yatın artık.'' derken gözü Bora ile elimize kaydığında gözlerini şaşkınlıkla açtı.Olayı birde buna anlatacaktım.

''Lütfen birde sen başlama Doruk.Ellerimiz yapıştı.Sadece bunu bilmen yeterli.'' dedim sıkıntıyla elimizi göstererek. Sadece kafasını sallayıp yanımıza geldi. ''Nasıl ayıracağız birbirinden?'' diye sordu Yasemin.

''Bizim ayırmamız imkansız.'' diyerek Doruk Yasemin'in sorusunu cevapladı. ''Acaba tuzlu su yapıp ellerinemi döksek.Belki eritir.'' dedi Rüzgar. Herkez ona baygın bakışlarını atınca ağzına fermuar çekermiş gibi yaptı.

Akın tek elini benim bileğime diğer elini Bora'nın bileğine yerleştirdi ve çekiştirmeye başladı.''Aaa açıyor.'' diyerek Canımın acısıyla çığlık atınca Akın ayırmaya çabalamaktan vaz geçti.Zaten ne kadar çekerse çeksin ayrılmayacağını biliyoruz.O yüzden uğraşmaya gerek tyk.

''En iyisi hastaneye gitmek.'' dedi Yasemin.Şu ana kadar en mantıklı cevap ondan geldi. ''Gitmeden önce benim çok kısa bir işim var.'' diyen Bora'ya iğrenerek baktım.Umarım işi tahmin ettiğim şey değildir.''Ne işin var?'' diye sordu Akın.

''Ya artık dayanamayacağım.Altıma yapmadan önce bir tuvalate gitmem lazım.'' dedi ayaklarını birbirine bastırarak dizleri büktü.''Ne saçmalıyorsun lan sen? Farkındaysan elin Irmak'ın eline yapışık.'' dedi Akın sinirle.

''Ya yürüyün hastaneye gidelim.'' dedi Rüzgar eline anahtarı alarak.''Evet bencede.İlk defa Rüzgar'la aynı fikirdeyim.'' diyerek onay verdi Doruk. Bencede en iyisi hastaneye gitmekti. Şu anda tek korktuğum şey Bora'nın altına kaçırması.

.....

''Ya elim kütük gibi.'' dedim Sargılı elimi göstererek. ''Of çocuk gibiler valla. Ne zaman büyüyecekler bilmiyorum.'' dedi Akın sinirle. Yatakta biraz daha kayarak Akın'a yaklaştım.''Bırak şimdi bunları hadi uyu.'' dedim dudağından öperek.Gülüseyerek oda beni öpüp sarıldı.

Tam uyuyacağım sırada aklıma gelen soruyu Akın'a yönelttim.''Bugün babanla ne konuştun? Niye çağırmış seni.'' diye sordum. Sıkıntıyla nefesini dışarı verip bana sırtını döndü.''Sabah konuşuruz.'' diyerek geçiştirdiğinde önemli birşey olduğunu anlayıp yataktan doğruldum.

''Anlatana kadar uyumayacağım.'' dediğimde kafasını bana çevirip omzunun üstünden bana baktı.''Uykum var.'' dedi.''Meraktan çatlarım ben.'' dedim sabırsız bir şekilde.Bıkkınlıkla yatakta doğrulup bedenini bana döndürdü.

''Babam Buse ile evlenmemi istiyor.'' dedi gözlerini kaçırarak. Akın söylediği şeyde ciddimi diye baktığımda gayet ciddi olduğunu görünce şaşkınlığımı gizliyemeden ''Ne !'' diye cırladım. ''Duydun işte.Eğer evlenmessem mirasından men edecekmiş.'' dedi normal birşeymiş gibi. Akın'ın umursamaz tavırlarından nefret ediyorum.

''Akın,Buse ile evlenmeyi düşünmüyorsun herhalde?'' dedim soru sorar gibi. Kafasın ıbana çevirip baygın bakışlarından attı. Haklıydı saçmalıyordum galiba.''Irmak, öyle birşey olmayacağını babamda biliyor. Boş tehditler bunlar.'' dedi omuz silkerek.

''Yani ciddiyse ne yapacaksın?'' diye sordum. ''Babam miras konusunda ciddi ama onu takanmı var? Gerekirse buradan gideriz.'' dedi bana sorar gibi.''Her yerde seninleyim fakat nereye gitmeti düşünüyorsun? Hangi parayla?'' dedim caresizce.

''Rüzgar'la birlikte Amerika'ya gitmeyi düşünüyorum.Para işine gelirsek şu anda babam beni mirasından mahrum etmdiği için istediğim kadar para alabilirim.Bu hırsızlık sayılmaz herhalde.'' dedi gülerek.

''Peki benim ailem ne olacak?'' diye sordum.Belki onlara kızgındım ama çoktan özlemiştim. ''Ailenden izin almana gerek yok bence. Yarın Gidip vedalaşırsın istersen teyzenide alırsın yanına hep beraber gideriz.'' dedi hayal kurar gibi. Aslında çok iyi olurdu ama ben buradaki arkadaşlarımdan ayrılmak istemiyorum helede Bora'dan hiç.

''Aslında çok güzel olurdu ama Doruk,Berk ,Doğa,Barış,Öykü,Masal,Yasemin,Bora ne olacak? Onları nasıl bırakacağız?'' diye sordum. Bilmem anlamında omuz silkti.''Belki Bora ve Yasemin'de bizimle gelebilir. Sonuçta Yasemin'in ailesi Amerika'da.'' dedi Akın bir umut.Çok güzel olurdu.Hep beraber yeni bir ülkede yeni bir hayat yaşamak.Hayali bile güzel.,

''Herneyse hadi yatalım.Bunları sabah konuşuruz. .'' dedi yatağa girerek.Kafamı sallayıp bende yatağa girdim.''Aslında çok güzel olurdu.Yeni bir ülke hemde Amerika.'' diye mırıldandım.Akın bedenini bana çevirip kollarını bana sardı.

''Şu anda bir şey belli değil güzelim. Hemen umutlanma.'' dedi gülerek. Sevdiklerimden ayrılmak istemesem bile gitmek istiyordum.Belki bencilce düşünyorum ama çok güzel olurdu.Akın ve ben yeni bir Ülkede yeni bir hayata başlardık.

 Son...

LİSE KAVGALARI 2✔️#Wattys2016Where stories live. Discover now