6.BÖLÜM-Eskiler.....

15.4K 747 106
                                    

''Şekeri uzatırmısın?'' dedim Doğa'ya.Kafasını yemekten kalrıdamdan şekeri bana doğru uzattı. Şekeri alıp çay bardağıma 1 kaşık attıktan sonra karıştırmaya başladım.''Ben buğün okula gitmek istemiyorum.'' dedi Doruk. Doruk'a hak verir gibi kafamı salladım.''Aynen.'' dedim.

''O zaman buğün herkez kendine izin versin.Hep beraber evde takılalım.'' dedi Yasemin gülerek.. Akın ''bana uyar.'' deyince bende kafamı salladım.Doruk,Rüzgar,Bora,Doğa ve Barış da kafasını salladı.''Benim buğün işlerim var.'' dedi Berk.Yani size katılamıyorum demek istedi.

''Ne işin var?'' diye sordu Akın.''Kız meselesi abisi.Utandırma.''  dedi Barış Berk'in omzuna vurarak.. ''Vay kız meselesi he.Barış'ın bile haberi var benim yok.'' dedi Akın soru sorar gibi.''Ya önemli birşey değil takılıyorum işte.Hem kız biraz saf ne işim olur benim öyleleriyle.'' dedi Berk bencilce.

''Sen sanki çok akıllısın.'' diye mırıldandım kendi kendime.Ne sanıyordu kendini.Dünya'nın en zeki ve en yakışıklısı falanmı. ''Birşeymi dedin Irmak'cım.'' dedi Berk kelimelerin üstüne basa basa.Söylediğimi duyduğu halde duymamış gibi yapıyordu.Akıllım..

''Kız madem saf niye takılıyorsun o zaman?'' diye sordum. ''Saf kızlarla takılmak hoşuma gidiyor belki.'' dedi çarpık bir gülüşle.  ''Tamam Berk.Sevgilimi sinirlendirmekten vazgeç.Kiminle takılıyorsan takıl.''  dedi Akın.Berk gülerek Mutfaktan çıkarken göz kırpmayıda ihmal etmemişti.

''Bu arada Öykü ve Masal ne zaman gelecek?'' diye sordu Rüzgar. ''2 saate gelirler.'' diye yanıtladı Doruk. Öykü'nün babası polise çocuklarım kaçırıldı diye haber vermiş.Heryerde onlar aranırken komşular burda olduğunu söylemiş.Polisler buraya geldiler Öykü ve Masal'ı götürdüler. Bizde peşlerinden gittik.Babasının onları dövdüğünü söyledik tabi Öykü ve Masal'da doğruladı.Babasıda göz altına alındı. Onlarda kaldılar .Dayak yeyip yemedikleri hakkında araştırma yapılacakmış.

......

Yemeklerimiz bittikten sonra bulaşığı makinaya dizip oturma odasına geçtik.'' Ee şimdi ne yapacağız?'' diye sordum. ''Bahçede futbol oynayabiliriz yada havuzda yüzebiliriz..'' diye öneride bulundu Rüzgar. ''Ya benim daha iyi bir fikrim var.'' diyerek Yasemin mutfağa ilerledi.

Hepimiz sabırsızlıkla Yasemin'i beklerken Yasemin elinde 5 şişe bira ile geldi. Biz ne yapacağına bakarken tekrar mutfağa gidip 7 tane içki bardağı getirdi. ''Bunlarla ne yapacağız.?Sabah sabah içmeyeceğiz hehalde.'' dedi Doğa yüzünü buruşturarak.

''İçip içmemek sizin elinizde.'' dedi Yasemin bardaklara biraları doldururken.''Nasıl yani?'' diye sordu Bora. ''Şöyleki sırayla herkez küçükken yaşadığı bir anısını anlatacak. Kötü olabilir,Utanç veriçi olabilir,Güzel olabilir,Aptalca olabilir. Eğer anlatmayan olursa 7 bardak birayı kafasına dikecek.Yada anlatılana gülerseniz aynı şekilde 7 bardak birayı kafanıza dikeceksiniz.'' diye anlattı ve kendisini Bora'nın yanına attı.

''Bence süper bir fikir.İlk kim başlayacak?'' diye sordu Doğa. Benim aklımda birşey olmadığı için ben birşey demedim.Rüzgar elini kaldırdı.''Ben daha 8.  sınıfa giderken lisededeki bir kızın bekaretini almıştım.'' deyince hepimiz yüzümüzü buruşturduk.Pardon kızlar olarak biz buruşturduk.Erkeklerin dikkatini çoktan çekmişti.

Akın ''Ee geç bile kalmıssın?'' dediğinde şaşkınca ona döndüm. ''Yani bu konu hakkında fikrimi kendime saklamam gerekti.Devam edelim.'' dedi Akın hızla. Konuyu daha fazla uzatmak istesemde Doğa konuşmaya başlayınca ona döndüm.

''Bende 4 yaşımdayken Annemin bütün mücevherlerini alıp alış veriş mağazasına gitmişim.Her bir eşyaya bir mücevher vererek  annemin bütün mücevherlerini harcamışım. Eve geldiğimde annemden bir sürü azar işitmişim. Tabiki beni kazıklayan mağaza müdürünü babam şikayet etmiş.Mücevherleri geri alıp eşyaların parasını ödemiş.'' dedi Doğa.

LİSE KAVGALARI 2✔️#Wattys2016Where stories live. Discover now