8.BÖLÜM-Oyunmuydu herşey?

12.5K 726 121
                                    

Doruk'un söylediklerini hala sindirememiştim.Ciddimiydi.''Buna neden şaşırdığını anlamıyorum.Sonuçta seni sevdiğimi biliyordun.Ama konu bu değil....Gidecekmisin?'' diye sordu. Ne diyeceğimi bilmez bir şakilde ona bakarken birden arkamda ayak sesleri duymamla o tarafa dönmem bir oldu.Yasemin kızgın bir şekilde bize bakıyordu.İçim korkuyla kaplanırken aklımda sadece 'Acaba duydumu?' sorusu vardı.

''Doruk,sana inanamıyorum.Arkadaşının sevgilisine gözmü diktin?'' diye Yasemin hayal kırıklığıyla sorarken ben hala öylece duruyordum.''Hayır,yani ben Irmak'a Akın'dan önce aşık olmuştum....Hem şu anda bunun bir önemi yok.'' dedi Doruk savunmaya geçerek.

Yasemin hayal kırıklığı ve sinirli bir şekilde Doruk'a bakarken şoktan çıkarak  ayağa kalktım.''Yasemin,yanlış anladın.'' dedim.Kelimeleri kafamda toplayamıyordum.Neyi yanlış anladı.Ne açıklayacağımki ben şimdi.

''Yanlış anladıysam doğrusunu anlat.'' dedi Yasemin dişlerinin arasından. ''Doruk,izin verirmisin?'' dedim ona bakmadan.Bakmayada yüzüm yoktu zaten.Aslında utanması gereken o ama ben Akın'ı aldatmış gibi hissediyorum.

Doruk kafasını sallayarak eve girdiğinde bende Yasemin'i çekiştirerek arka bahçeye çıkarttım.''Bak Doruk bana çok eskiden aşıktı.Akın'la çıkmaya başlamadan önce.'' diye açıklama yaptım.Başka söyleyecek kelime bulamıyordum.Şu anda ne diyeceğimi ben bile bilmezken ne açıklayacaktım.

 ''Irmak,sen safmısın ya.Az önce resmen sana ilanı aşk etti.'' dedi Yasemin.''İlanı aşk etmedi.Gitmemi istemediğini söyledi.'' dedim.Başını hızla iki yana salladı.''Bunu hayatta Akın'dan saklayamam.Doruk'a bak ya.Arkadaşının sevgilisine göz dikmiş.'' dedi sinirle saçlarını çekiştirerek.

''O piçin yüzüne yumruk geçirmemek için kendimi zor tutuyorum.'' dedi Yasemin tekrar saçlarını çekiştirerek. ''Bu konudan kimseye bahsetme.Lütfen..Doruk ve ben sadece arkadaşız.O benim kardeşim.bende onun kardeşiyim.'' dedi yalvarır gibi.Bir süre yüzüme boş boş baktıktan sonra kafasını yavaşca salladı.''Peki kimseye söylemeyeceğim.'' dedi. Hızla boynuna sarıldım.''Teşekkür ederim.'' dedim.

 ''Herkeze iyi geceler.'' diyerek teyzem ayağa kalktığında tek kaşımı kaldırarak teyzeme baktım.''Sanada iyi gecelerde Boş oda yok.Nerede yatmayı düşünüyorsun?.'' diye sordum. ''Sen ve Akın beraber yatmıyormusunuz?'' diye sordu.

Başımı olumlu anlamda salladım.''E tamam.Bir seferlik ben seninle yatarım Akın'da koltukda yatar.'' diyerek itiraz etmemi beklemeden oturma odasından çıktı.Yüzssüz.. ''Ben koltukda falan yatamam.'' diye Akın itiraza başladığında mecburen yavru köpek bakışalarımı atmaya başladım.Diğerleri ise Akın'ın haline gülüyorlardı.

Herkez yatmaya gittiğinde mecburen Akın'da koltuğa yatmıştı.Acıyorum ama yapacak başka birşey yok. Odaya geldiğimde teyzem tüm yatağı kaplayacak şekilde yatmıştı. Sinirli omuzunlarından geriye doğru itikledim. Teyzem rahatsızca kıpırdanarak arkasını döndüğünde zorlukla girip yattım.

Tam gözlerim kapanacağı sırada odanın kapısı açılmasıyla tekrar gözlerimi açtım.Buğün bana rahatlık yoktu.''Irmak,ben uyuyamıyorum.'' diyen Akın'a uykulu gözlerle baktım.''Ninni söylememi istermisin? '' diye ters bir cevap verdiğimde gözlerini devirdi.

 ''Gel sana anlatmam gereken şeyler var.'' dedi.''Bu saatdemi?'' dedim yatakda doğrularak.''Evet bu saatde.Ve anlatacağım şeyler çok önemli.'' dedi.Yataktan kalkıp teyzem uyanmaması için Akın'ın da  kolundan tutup odadan çıkardım.

''Ne var?'' dedim tek kaşımı kaldırarak.O anda fark ettimde Akın'ın üzerinde takım elbise var. Nereye gidiyoruz.''Sen niye böyle giyindin?'' diye sormamla birden evdeki bütün ışıkların yanması bir oldu.Ve arkasındanda slow bir müzik.

Ben şaşkınlıkla neler olduğunu anlamaya çalışırken Akın cebinden çıkardığı yüzüğü bana uzattı.''Benimle evlenirmisin?'' .............................

Beklemediğim soru karşısında donup kalırken Akın'ın bu rahat hareketleri beni daha çok şaşırtıyordu.Sanki bir çok kez evlenme teklifi etmiş gibi bir hali vardı.''Ne? Şakamı bu?'' diye sorduğumda Akın gözlerini devirip yüzüğü parmağıma geçirdi.Ve varlığını yeni fark ettiğim canım arkadaşlarım alkışlamaya başladı.Şu anda rüyada olabilirmiyim acaba.

''Akın,Irmak şoka girdi galiba.Yüzüne yavaşca vur kendine gelsin.'' Bora bunu söylerken gülüyordu.Ne ara organize etmişleri bunu.Akın'a inanamıyorum.Şoktan tam olarak çıkmasam bile biraz kendime gelmiştim.Hızla Akın'a sarılıp ''Evetttt.'' diye bağırdım. Biraz geç cevap vermiş olsam bile fark etmezdi sonuçta.

Herkez tekrar alkışlamaya başlayınca Akın ve ben şarkı eşliğinde dans etmeye başladık.Ve dikkatinizi çekmek isterimki ben yatak pijamasıyla duruyorum.Diğerleri ise çok şık giyinmişler.''Sen seviyo-'' Akın daha sözünü tamamlamadan bizim odanın kapısı açılıp teyzem uykulu gözlerle bize bakmaya başladı.Saçları savaştan çıkmış gibiydi.

''Ne oluyor ya?Ne bu gürültü?'' diyerek gözlerini ovaladığında onun hiçbirşeyden haberi olmadığını anladım. Teyzem herkeze anlamamış  gözlerle bakarken Rüzgar gelip teyzemin kolundan çekerek dans etmeye zorladı. Teyzemse hala neler olduğun uanlamaya çalışıyordu.

Şu anda içimdeki heyecan anlatılacak gibi değil.Her genç kızın hayalindeki gibi benimde hayalimde sevdiğim adamla evlenmek vardı.Gerçi daha romantik hayal ederdim.Önümde diz çökmesini,Ben evet dedikten sonra yüzüğü takmasını ve benim yatak pijamalı değilde şık bir elbiseli olamamı hayal ederdim.Ama böyle daha güzel.Bizim hayatımız kurduğumuz hayallarden daha öte.Hayal edilemeyecek kadar güzel ve inanılmaz...

''Seni seviyorum..'' diyerek Akın'ın yarım kalan sözünü tamamladım.Gülerek beni kendine daha çok bastırdı ve ''Seni seviyorum..'' diyerek sözünü tamamladı. Şu anda Dünya dursa ve biz hep böyle kalsak.Çok güzel olurdu.

''Bundan sonra hiçbirşeyi birbirimizden gizlemeyeceğiz.'' dedim.Başını salladı.''Sana söylemem gereken birşey var. Senden hiçbir şeyi saklamak istemiyorum.'' dedi.Kafamı salladım ve meraklı gözlerle gözlerine bakmaya başladım.Biraz endişeli bir hali vardı.

''Biliyorsunki sendne önce birço kızla beraber oldum.'' dediğinde malesef der gibi başımı salladım. ''O beraber olduğum kızlardan bir tanesi hamileydi.Kız bana hamile olduğunu söylediğinde şoka girmiştim.Birşey düşünemiyordum ve kıza aldırmasını söylemiştim.Zaten ben söylemesemde kız aldıracaktı.Sürtüğün tekiydi.'' dedi vereceğim tepkiyi beklerken.

Duyduklarım şaşırılacak bir şey olsa bile artık verecek bir tepki bulamıyorum.Sürekli beni üzecek,Şaşırtacak olaylar üst üste geliyor ve artık verecek tepki bulamıyorum.Ne demeliyim.Bağırıp çağırmalımıyım,Yoksa umursamamalımıyım. 2.şık. Sonuçta benden önce olan bir olay için hayatımın anlamından vaz geçecek değilim.

''Sus..Bunları konuşmayalım.Lütfen.'' dedim kafamı ğögsüne koyarak.Başını sallayıp kollarını bana daha sıkı sardı.''Son birşey daha var. Annem ve babam senin bana verdiğin değeri anlamak için küçük bir oyun oynadılar. Amerika işi yalandı. Sadece benimle gelip gelmeyeceğini merak ettiler.Ve senin sorgusuz her şeyi kabul etmen beni ne kadar sevdiğinin göstergesiydi. '' Akın'ın uzun konuşmasından sonra hayatımda hiç şaşırmadığım kaadr buna şaşırdığım ıfark ettim.Kaynanam ve kaynatam bana oyunmu oynamışlardı yani.

''Medem oyundu neden Denizli'ye gittik?'' diye sordum. ''He şu meseleye gelirsek annen babanla nişanlanıyor. Oda bir oyundu.Ve şu anda hepsi beraber buraya geliyorlar.'' Akın'ın ağzından çıkan her gelime beni şaşkına döndürüyordu. Artık susması lazım yoksa ömrüm boyunca çıkamayacağım bir şoka gireceğim.

Kapının çalmasıyla hızla şoku bir kenara bırakıp panik atağa bağladım.''Durun sakına açmayın.Ben daha üzerimi giyineceğim.Hem ne bu ya?Allah'ım oyun oyun üstüne.'' diye kendi kendime bir ileri bir geri salonu dört dönmeye başladığımda Akın kolumdan tutup durdurdu.''Sakin ol.Sorun çıkmayacak.'' dedi.Ben içimden sorun çıkmaması için  dua ederken Doğa kapıyı açmaya ilerliyordu.Lütfen bir sorun çıkmasın.

Doğa kapıyı açtığında gördüğümüz manzara karşısında hepimiz şaşkına döndük.Akın'ın annesi ve babası.benim annem ve babam hep beraberler ama hepsinin üzeri ıslak bir haldeydi.Ve birbirlerine sinirle bakıyorlardı neler oluyor....

Son..

LİSE KAVGALARI 2✔️#Wattys2016Donde viven las historias. Descúbrelo ahora