Özel Bölüm (2)

17.8K 943 207
                                    

''Irmak,çocukları uyuttunmu?Kadın uyanık hallerini görüp ilk günden kaçmasın.'' dedi Akın.Telefonu bir anda suratına kapatmak istesemde kendimi tutarak kapatmaktan vaz geçtim.

''Kapa çeneni Akın.Neredesin sen?'' diye sordum kahveyi fincanlara boşaltırken.''Okula gidiyorum.Vermem gereken birkaç projem  var.'' dedi sıkıntılı bir şekilde.

''Ne oldu?Sesin kötü geliyor?Yoksa yine ödevini yarımmı yaptın?'' diye sordum.

''Yarım sayılmaz.Sadece 3 sayfası eksik.Bora salağı kayıp etmiş.'' dediğinde

''Senin ödevinin Bora'da ne işi var?'' diye sordum.

''Boşver.Benim kapatmam lazım.Sen bakıcı işini halledersen ara.'' diyerek birşey söylememe izin vermeden telefon usuratıma kapattı.

Kahveleri alıp içeri geçtiğimde benden en az 10 yaş büyük kadına gülümseyerek yaklaştım.Kahvesini ona uzatırken onun gibi gülümsedim.Kahveyi aldıktan   sonra o  teşekkür ederken bende kendi yerime kuruluyordum.

''Ellerini sağlık.Çok güzel olmuş.'' diyen kadına gülümsemekle yetindim.Üçüzler uyanmadan şu kadınla anlaşsam iyi olacak.''Çocuklar 3 tane değilmi?'' diye sordu kadın.Başımı olumlu anlamda salladım.''Evet üçüzler.İkisi erkek.Hakan ve Mercan.Bir taneside kız..Sevgi.Sizin hiç deneyiminiz varmı?'' dedim gülümseyerek.

''Tabiki var. Tam 18 yaşımda başladım ben bu işe.'' kadın güven verici bir şekilde bunalrı söylerken rahat bir nefes aldım.Gözüm arkadakalamyacaktı.''İyi o zaman.Çocuklarımı rahatlıkla size bırababilirim.'' dedim kahvemden bir yudum alarak.

Kadın kafasını hızla sallayım elindeki fincanı masanın üzerine bıraktı.Çantasına uzanarak içinden büyük bir defter ve kalem çıkardıktan sonra bana döndü.

''Bende çalışacağım yer hakkında bir kaç bilgi almak istiyorum.Size soru sorarsam ayıp olmaz değilmi?'' diye sordu kadın kalemin başını çıkararak.Başımı iki yana salladım.''Sorun olmaz..İstediğinizi sorun.'' dedim arkama yaslanarak.Hiç bu kadar resmi olmamıştım.

''1. Sorum siz ve eşiniz kaç yaşındasınız?Ve kaç yaşında evlendiniz?'' diye sorduğunda şaşırsamda belli etmedim.Ne yapacaktı yaşmı?

''23 yaşındayım.Eşimde 25 yaşında.19 yaşımda evlendim.Çocuklarda  Üç buçuk yaşındalar. '' dedim hızla.Kadın kafasını yavaşca aşşağı yukarı sallarken not alıyordu.''Peki üniversiteye gidiyormusunuz?'' diye sordu.

''Evet.Bu sene son inşallah.'' dedim.Kafasını sallayıp tekrar not aldı.''Peki anneniz,babanız varmı?'' diye sorduğunda bunları neden sorduğunu merak etmeden duramadım.''Evet var ama bunları neden soruyorsunuz?'' diye sordum.

''Her çalıştığım yerde bunları sorarım.Kendi kendime alışkanlık yaptım.Sormassam aklımda kalıyor ve kendimi işime veremiyorum.'' diye açıkladı kadın.Kafamı anlayışla sallarken aklına birşey gelmiş olmalıki  tekrar bana döndü.

''Ne olmayı düşünüyorsunuz?'' diye sordu.''Ben öğretmen,eşim ise mimar olacak.'' diye açıkladığımda deftere birşeyler yazıp kapattı.Soruları bitmiş olmalı.''Peki ben çocukları göreyim.Kıyafet yerleri,oyuncakları nerede? '' diye sordu kadın.Hızla ayaklanırken kadında çantasını aldı.Para işini Akın konuşsun banane.

.

''Kadını çok beğendim.İyi birisine benziyor.'' dedim kıyafetime son kez bakarak.''Bencede iyi birisi ama biraz daha oyalanırsak geç kalacağız..Üzerine hırka, şal birşey al.''  dedi Akın kıravatını düzeltirken.''Evde biz bize olacağız farkındaysan.Bizimkilerdende beni kıskanıyor olamassın.'' dedim imalı bir şekilde.Omuz silkip telefonunu göt cebine yerleştirdi.''Gevezelik yapma.Yürü.'' diyerek kapıyı açtı.

LİSE KAVGALARI 2✔️#Wattys2016Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin