Özel bölüm(1)

11.5K 713 109
                                    

''Dursana Hakan...Bak oğlum yavaş ol.Mertcan buraya gel...Sevgii!''  Akın'ın çocukları zapdetme çabalrını izlerken kahkahalara boğuluyordum.Neymiş efendim üçüzlere benden daha iyi bakarmış.Bak bakalım ben neler çekiyorum.

''Sevgi kızım ver şu süpürgeyi.Hay ben sizin ananızın...Nereye gitti bu kadın?'' diye sinirle bağırdığında kaşlarımı çatarak kamereya yaklaştım.Bizimkilerin evinde Gizli kamerayla Onu izlediğimden haberi yoktu.

''Baba,ben şeker istiyorum..benim çişim geldi...Bende parka gideceğim.'' diye hepsi bir ağızdan konuşmaya başlayınca tekrar sıkı bir kahkaha koyverdim.Akın bunu en başından hak etmişti.Benimle dalga geçmesi kolaydı tabi.Şimdi kendisi anlamıştır benim değerimi.

''Tamam çocuklar bekleyin biraz.'' diyerek Akın çocukların arasından çıktıktan sonra masanın üzerindeki telefona uzanıp birisini aradı.Beni aramadığına eminim.Asla tükürdüğünü yalamazdı.Acaba kaynanamımı aradı.Hiç sanmıyorum.

''Bize gel.''

''Çok özenmli.''

''Malesef evet.Baş belaları.''

''Yok lan.Nereye giddi bilmiyorum.''

''Tükürdüğümü yalamam.''

''Çabuk ol.''

Kısa cevaplar vererek telefonu hızla kapattığında Akın'ın sigara pakedini almış olan Hakan'a sinirle bağırdı.Pakette tek bir tane sağlam sigara kalmamıştı.Hepsini ortadan bölerek yere atmıştı.''Hakan,ne yapıyorsun?Biraz uslu durun.Geçin oturun  şöyle.'' diye sert bir şekilde bağırdığında Sevgi ağlamaya başlayınca sinirle gözlerimi kıstım.Bir çocukara doğru düzgün bakamıyordu ve kesinlikle birisi ağladımı diğerlerininde ağlamaya başlayacağına eminim...Ve tamda tahmin ettiğim gibi.

Hakan sigara pakedini yere atarak olduğu yere oturup çığlık atarak ağlamaya başladığında Mertcan'da ağlamaya başladı ve Yerde oturmuş ağlayan Sevgi'nin koşarak başında dönmeye başladı.

Anlayamıyorum.Bu çocuklar bana böyle davranmazken Akın'ın yanında neden deliriyorlar.Akın ellerini saçlarından geçirip derin bir nefes aldı. ''Tamam özür dilerim susun artık.bakın anne gelecek şimdi.'' dedi Akın gülümseyerek.Yada gülümsemeye çalışarak.

Çocuklar hiç susmadan çığlık çığlığa ağlarken eve gitme düşüncesi aklımdan geçmedi değil.Ağlamaktan Yarım olacaktı çocuklar.Tam ayaklanırken zil çalınca oturup kimin geldiğini görmek için merakla baktım.Ah kesinlikle çocuklarımı bunların eline bırakamam.

''Dostum bu iğrenç sesde ne?'' diyerek Bora kulaklarını tıkarken Akın enesine sert bir şekilde vurdu.''Doğru konuş lan çocuklarımla.Sensin iğrenç.'' dedi kaşlarını çatarak.Aman iyi baba pozları.''Akın,bizi buraya üçüzleri bakmak için çağırmadın herhalde?'' dedi Doruk gözlerini büyüterek.Bu hallerine gülmemek elde değildi.

''Tamda o yüzden çağırdım. Hepiniz içeri geçiyorsunuz. '' dedi tek tek hepsini itelerken.''Rüzgar ve Doruk Hakan'a bakıyorsunuz.'' dediğinde Rüzgar hızla kafasını salladı.''Hayatta olmaz.O çocuk tam bir...melek.'' Rüzgar çocuğuma hakaret edeceği sırada Akın ona ters bir bakış atınca lafı değiştirmek zorunda kaldı.

''Bora ve Barış sizde Mertcan'a bakıyorsunuz.'' diye bağırdı Akın.Çocukların çığlıklarından birbirlerini duymaları zor oluyordu.''Ama bunları nasıl susturacağızç?Kulak zarım patladı resmen.'' diyerek Bora serce parmağını kulağına soktuğunda yüzümü buruşturdum.İğrenç.

''Orası size kalmış.Berk sende benimle beraber Sevgi'ye bakıyorsun.'' dedi.''Kuzen çok isterdim ama malesef benim gitmem lazım.''diyerek itiraz etmeye başladığında Akın Berk'in kolundan tutup çekiştirmeye başladı.

Bu manzarayı bizim kızlarda görmeliydi.Hızla odadan çıkıp mutfakta akşam için sevgillilerine hazırlık yapan kızalrın yanına girdim.''Kızlar bu manzarayı görmelisiniz.'' dedim heyecanla. Hepsi anlamamış gibi bana bakarken açıklama gereği duydum.

''Sizinkiler benim üçüzlere bakıyor.Hadi yukarı çıkalım görürsünüz.'' dedim.''Yukarıdamı bakıyorlar?'' diyerek  Öykü  mantıksız bir soru sorduğunda gözlerimi devirdim.''Hayır bizdeler. Eve gizli kamere yerleştirdim.Leptoptan onları izliyorum.'' diye açıkladım.Bu arada Öykü ve Doruk çıkıyorlar.Masal'da onlarla beraber kalıyor.Onları yetimhaneden çıkarmak için az uğraşmadık yani.

Rüzgar'da teyzemle çıkıyor.Berk'de ise hala içraat yok. Salak gibi o kızdan o kıza  dolaşıp duruyor.''Ah kesinlikle Rüzgar'ın o halini görmek isterim.'' diyerek teyzem  merdivenleri çıktığında bizde gülerek arkasından çıktık.

''Ahahahah inanamıyorum ya Mertcan Bora'nın kucağına işedi.'' diyerek Yasemin tekrar ve tekrar kahkaha atmaya başladığında bizde güldük.10 dakikadan beri aralıksız onları izliyorduk.Ve hala bizi aramamaları gerçekten şaşırtıcı.

''Ah Sevgi'ye bak.'' diyerek Yasemin Berk'in omzunu ısıran canım kızımı gösterdiğinde hepimiz tekarr kahkahaya boğulduk.O kadar erkek 3 çocukla başa çıkamıyorlardı.Gülemeyi kesip gözlerimi tekarr ekrana diktim.

Hakan oyuncak arabasının üzerine binmiş Rüzgar'ın onu itiklemesi için yalvarırken Doruk'da uyanıklık yapıp koltuğa rahat bir şekilde yayılmıştı. Rüzgar en sonunda pes edip Hakan'ın oyuncak arabasını itiklemeye başladığında Hakan çığlık atarak.''Dütttttttttttt.'' diye bağırmaya başladı.Rüzgar sesli bir küfür savurarak kulaklarını tıkadığında Doruk kahkaha atmaya başladı.Tabi bizde burada gülmekten ağrıyan karınlarımızı turuyorduk.

Bora daha fazla Mertcan'ın yaramazlıklarına dayanamayıp bağırdığında ağlamaya başladı. Ah şimdi gerçekten yanmışlardı.Barış Akın duymasın diye çocuğun ağzını kapatmaya çalışırken Mercan Barış'ın elini ısırıp Akın'a doğru koştu.

Mertcan  ağlayarak Akın'a sarıldığında Akın sinirle Bora'ya bakıp Mertcan'ın kafasını okşarken onun ağladığını gören Hakan ve Sevgi'de ağlamaya başladı.Onlarda Akın'a doğru koşarken gülmekten en son gördüğüm şey Akın hariç herkezin telefonlarına koştuğuydu.

Bizim kızların hepsinin aynı anda telefonları çalınca hepimiz kahkahayı koyverdik.Tabiki sadece Akın aramamıştı.İnatcı.Akın'ın tükürdüğünü yalamayacağını biliyordum .Helede ucunda iddaa olunca hiç yalamaz.

İddaya göre O kimseden yardım almadan çocuklara bakacaktı ve akşama kadar bakabilirse Teyzem ve Doruk'un nişanında onun istediği elbiseyi giyecektim. Ama eğer bakamassa ve başkasından yardım alırsa benim istediğim elbiseyi giymeme izin verecekti.Ama malesef sevgili kocacığım kaybettin.Şimdiden hazırlık yapmaya başlasam iyi olacak.

LİSE KAVGALARI 2✔️#Wattys2016Where stories live. Discover now