31 juli 2013

327 29 7
                                    

31 juli 2013

Dagboek,

Vandaag heb ik Selena's ouders ontmoet. En ik he Selena in actie gezien. En wat kan die meid vechten. Ik kon alleen maar naar haar lichaam kijken die als maar schopte en sloeg. Het was zo.. Ik weet niet hoe het was, maar ik.. Ik heb er geen woorden voor.

Haar ouders waren zo te zien ook trots. Ze waren zo blij toen ze haar overwinning behaalde, vooral haar vader. In de tijd dat ik hem heb leren kennen was hij nogal.. luidruchtig. Hij was aan het juichen en aan het aanmoedigen.

Ik wou dat mijn vader ook zo was. Dat hij zo was geweesd. Want ja, altijd als ik goede cijfers had, of voor wat een overwinning behaalde, was het: Goed dat je je best deed, maar alleen dat kon beter.

Hij kon ook wel wat respect of trots tonen. Maar dat vond hij natuurlijk weer onnodig. Maar ja, het is, was en blijft, bleef mijn vader.

Ik haat het om in de verleden tijd te praten.

Net zoveel als ik ketchup haat. Ja, ik haat ketchup. Je vraagt je vast waarom ik ketchup haat. Nou dat begon toen ik in een hotel was. In Duitsland. Nou ja, in het kort:

We kochten in de stad patat met mayonaise en ketchup. Het was erg vloeibare ketchup en daarvan moest ik kotsen, en toen heb ik nooit meer ketchup gegeten. Of gedronken. Of op mijn friet genomen. Ach, je weet wat ik bedoel.

Het is een kort verhaal, maar tragisch.

Raar, dat het onderwerp vader naar ketchup kan gaan. Maar we houden wel op over ketchup. Ik hou wel op over ketchup. Want jij zegt of schrijft niks terug. Ik wou dat dat wel kon. Maar ja, jij bent gewoon mijn dagboek. Die niks terug schrijft.

Is het raar dat een jongen in een dagboek schrijft? Nee toch? Want ja, ik ken geen jongens, behalve mezelf, die in een dagboek schrijven. Misschien ben ik wel de eerste. Hopelijk niet, want anders sta ik straks nog bekend, als de eerste jongen die over zijn emoties schrijft in een dagboek.

Dat is niet iets waar je bekend om wilt zijn. Ik teminste niet.

Ik weet eigenlijk niet wat ik nog meer moet vermelden. De rest is namelijk. Nogal onbelangrijk.

En mijn hoofd denkt ook alleen maar aan Selena.

Stom hoofd.

Lied: Mirrors - Justin Timberlake.

Vandaag geen Quote.

Joshua

A Boy's DiaryWhere stories live. Discover now