Aşk Yeniden | İnsan Nefes Almayı Unutabilir Mi Hiç

2.7K 177 571
                                    

Unutmadık Unutamıyoruz..

Merhaba yer elmalarım.

Bu gün anlatacak çok şeyim var. Hiç öyle gömeceğiz diye heyecanlanmayın. Bu bölüm övüyoruz, öpücükler yağdırıyoruz, sevgi sözleri kusuyoruz, mutluyuz (değilim) Özlüyoruz..

Konumuz Aşk Yeniden ve benim onu ne kadar çok sevdiğim.

Gerçekten çok seviyorum aşırı seviyorum. Diziyi sevmek için çok özel ve güzel nedenlerim, anılarım var. Onlar bana kalsın biraz diziden bahsedelim;

Oyuncuları: Özge Özprinçci, Buğra Gülsoy, Tamer Levent, Lale Başar, Nilay Deniz, Can Sipahi, İlkem Ulugün, Emre Erkan ve ismini sayamadığım bir çok oyuncu var.

Oyuncuları diziyi ilk seyrettiğimde hiç tanımıyordum. Gerçi o zamanlar bir dizi tecrübem yoktu. Böyle aman aman bir oyunculukları yok çoğunun doğru. Ama benim açımdan çok doğal ve samimi bir oyunculuk sergiliyorlar. Diziyi izledikten sonra tanıdım hepsini ve şu an çok sevdiğim oyuncular arasındalar. 

Konusu: İki başrol var tahmin edebileceğiniz gibi. Zeynep ve Fatih. Bu ikisi hayatlarında aşktan tekme yiyorlar, hatta Zeynep bir çocuk sahibi oluyor. Bu ikisi işte uçakla memleketlerine dönerken tanışıyorlar. Ve aileleri ile karşılaşmaya hazır olmadıkları için ikisi bir evlilik oyunu kuruyor ve ailelerine bebeğin babası ve annesi olarak dönüyorlar. Hikaye böyle ilerliyor işte Fatih ve Zeynep'in maceraları olarak.

Konusu biraz sıkıntılı gibiydi. Çok ön yargım vardı. Ama senarist öyle bir toparladı ki elini ayağını öpeyim onun. Ortaya akıcı ve tadında bir senaryo çıktı. Komedi olsun dram olsun hepsi tadında.

Hatta bence en iyi yerli romantik komedi. 

Ha kötü yanları var mı? olmaz mı, var tabi.

İşte o sürekli ortaya çıkan Ertan mevzusu,

Kara Meryem'in eski kocasının kardeşi Mahit'in sürekli sataşması,

Zeynep'in ilk bölümlerdeki tripleri,

Mukaddes'in sürekli bir şeyleri bozması gibi.

Ama bunlar bile bence dizinin kalitesini bozmuyor. Dizide komik olmayan karakter yoktu yahu. Kötü karakterleri bile, Ertan'dan tut Mahit'e, Mahit'den tut Mukaddes'e. Hepsi deli, Hepsi manyak..

Her sahnesi özenle çok iyi, her bölümünü tek tek anlatmak istiyorum sizlere, her karakteri, her sahneyi.

Bu dizinin bende hissetirdiği çok şey var. Başka hiç bir dizi hissetmiyor bu hissi. 

Komedisi çok sağlam. Çok ince ve zekice espriler var. Çok samimi sahnelere sebep oluyor bu espriler. Başka hiç bir dizi bu kadar komik gelmiyor bana. Şöföründen yardımcısına kadar hepsine ince ince işlenmiş bu komedi. 

Her oyuncu bütünleşmiş karakteriyle. Bir sahnede bile çıkmadılar karakterlerinden. Çoğu dizi bu hatayı yapar. Karakterleri bir anda değiştirirler. Tanıyamaz oluruz onları. 

Ama bu dizide bu hatayı bulmak çok zor, çünkü Hatay Akdeniz bölgesindedirğisğdşidğlpfkjg pardon.

Aşkı da çok güzel işlemişler. Aşklarına en inandığım çift ZeyFat. Kanuni Hürrem'den vazgeçer ama Fatih Zeynep'den vazgeçmez. O kadar yani.

Kendimi bazen "Ulan keşke Fatih gibi seven birileri bizi sevse" diye geçiriyorum ve sonra hemen diyorum ki "Kızım sen daha Fatih'e dayanamıyorsun, o dizideki esas oğlana aşık olan cringe kitleden ne farkın var?" Diyorum geçiyo hemen.

Özlüyorum.. Çok özlüyorum.

Kobra Fatih

Fırtına Zeynep

Yerli Dizi Eleştirisi FalanWhere stories live. Discover now