Mucize doktor | Otizm Hastalık Değil Farkındalıktır

1.3K 105 107
                                    

Selam gençler. Nasılsınız? Afiyette misiniz? Yaz nasıl geçti? 

Uzun zamandır, baya uzun zamandır bölüm yazmadığımın farkındayım. Çünkü yazın bütün hayatım değişti. Aktif olduğum yerler, ilgilendiğim şeyler değişti. Haliyle çok fazla dizi de izleyemedim. Fragmandan fragmana işte. Bu süre içinde de wattpadden bir sıkıldım bir sıkıldım anlatamam. Girdiğim an boğuyordu beni. Bütün gün çıkmadığım wattpadi açmayı unutuyordum artık. Ama biraz özledim de sanırım. Umarım kitlemi kaybetmeden tekrar toplayabilirim. 

En sonunda yaz sezonu bitti, asıl diziler ortaya çıkmaya başladı falan filan neyse şimdi konumuza dönelim.

Mucize doktor.

Oyuncuları: Taner Ölmez, Onur Tuna, Sinem Ünsal, Reha Özcan, Murat Aygen, Hazal Türesan, Özge Özder, Hayal Köseoğlu, Bihter Dinçel, Fırat Altunmeşe, Korhan Erduran.

Taner Ölmez biraz tanıdık geliyor ama sanırım daha önce hiç izlemedim, oyunculuğunu beğendim. Kadro iyi Reha Özcan'ı ve sevgili Sevgi öğretmenim Sinem Ünsal'ı görünce sevinmiştim.

Konusu: The Good Doctor isimli bir diziden uyarlama, gerçi o dizi de başka bir kore dizisinin uyarlamasıymış ama neyse konumuz bu değil. Savant sendromlu, deha bir başrolümüz var, doktor. Adı Ali Vefa. Çocukluğunda abisini kaybettikten sonra artık çocuklar büyüyebilsin diye doktor olmaya karar vermiş, onu bu günlere getirende Adil diye bir başka doktor, Adil hoca bunu zor şer bir hastaneye asistan cerrah olarak işe sokuyor. Zor şer çünkü insanların önyargıları arşa çıkmış. Tabi sonradan göt oluyolar ama neyse.

Dizide Ferman diye bütün nefretleri toplayan ama kokusu sonradan ortaya çıkınca herkesin yumuşayacağını düşündüğüm bir cerrah var, sürekli Aliye kötü davranıp, ameliyatlara katılmasını engelleyip, Aliye güvenmeyen, ve her seferinde "cerrah olamayacaksın" diye Ali'ye baskı yapan haysiyetsiz kıskanç şerefsiz karaktersizin teki. Ağzımı bozardım da neyse. 

Fermanın Ali veya otizm ile alakalı sakladığı bir şey var. Bunu Adil'in başka sebebi mi var diye sormasından anlayabiliyoruz, gizemli telefon konuşmaları ve uzun uzun bakılan fotoğraflardan da iyice anladık bunu.

Ne olabileceğine dair çok teori var ama hepsi çok mantıksız geldi bana. Göreceğiz bakalım. Umarım toparlayamadıkları için saçma sapan bir neden çıkmaz.

Bir de Nazlı var. Ağzını yediğim. Oda Fermanın asistanlarından biri ve Fermana aşık. Ama Ferman hastanenin başındaki kadınla kırıştırıyor ve Nazlı bunu bildiği için platonik takılıyor. Umarım Nazlıyı Ferman kıçıyla değil de Ali ile yaparsınız ve Otizm'in aşka engel olmadığını görürüz.

Düşüncelerime gelirsek, 

öğöğöğöğğöğöğçalmışlar kieheöğöğöğğömantık hatalarıöğöğöğöğbok gibi oyunculuköğöğöğöben her boka bahane bulan hiç bir bi sikibeğenmeyenbi malımöğöğöğö diyenlerin tam tersine ben başarılı buldum. 

Güzel bir farkındalık yaratmışlar. Otizm konusunda çok cahiliz. Ben de ne olduğunu yeni öğrendim. 

Çok değil, birkaç ay önce "Otizmli çocuklardan daha kötüsün" diye bir 'hakaret' almıştım. Böyle düşünen insanlarla daha önce karşılaşmamıştım. Benim için büyük bir şaşkınlık olmuştu. Ne derdi olabilir ki? Bir insan neden böyle düşünür ki? Bu dizinin böyle düşünceleri, böyle insanları yok etmede yardımı olacağını umuyorum.

Bence dizi fazla uzamamalı. Sırf tuttu diye içine saçma sapan şeyler sokacaklarından korkuyorum. Zaten dizide iyi karakterden ben geçiçem hastanenin başına eğeğeğe diye hastane de boş boş dolaşan çok kötü karakter var. Çok dert açacaklar başımıza çok.

Diziyi izler miyim? Büyük ihtimalle hayır. Ben böyle dizileri böyle dramları izleyemiyorum. Dram derecesini belki biraz düşürürlerse izleyebilirim. Doktor dizileri beni çok yoruyor. Ha bişi oldu aha bişi geliyo diye geriliyorum. Ama takip ederim, merak ediyorum çünkü. Oturup izleyebilir miyim bilmiyorum. Yolu açık olsun.


Bölümü gece uykulu uykulu yazdım. Umarım saçmaladığım yerler yoktur. Neden gece yazdın manyak mısın diye soracak olursanız yazma ilhamı öyle bişi işte. Bir anda geliyo, yazdın yazdın yazmadın bi 3 ay daha yazamican.

Bir sonraki bölüm yaz dizileri olacak. Hadi bakalım.





Mucize doktor 36. bölümünden bir kesit:

Ali Vefa uzun geçen bir gün sonra evine gitmekteyken çok sıkışmıştır, en sonunda evine varır, tuvalete girer, klozete oturur, tam büyük abdestini eyleyecekken kapı açılır içeriye telaşla doktor Ferman girer:

"Ali, gerisini ben hallederim."

Yerli Dizi Eleştirisi FalanHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin