Aşk 101 | BOK

1.2K 70 137
                                    

Merhaba sevgili müminler. Nasılsınız falan filan.

Dizi: Aşk 101, veya Love 101 neyse ikisi de aynı. Netflix'in Türkiye projelerinden biri. 8 ay önce ilk traileri yayınlandı, sonra hiç söz edilmedi ve bugün benim bu eleştiriyi yazdığım günden 2 gün önce 24 nisan'da yayınlandı. Aceleye getirmişler biraz.

İlk fragmanlarını gördüğümde beklentim inanılmaz düşüktü, lise dizilerini sevmezdim. zamanında 4n1k dizisinde çok heyecan yapmış ve hayal kırıklığına uğramıştım, bu yüzden çok ön yargım vardı. Diziyi ilk başta böyle bir ruh hali ile izledim.

Bu arada diziyi izlemediyseniz okumayın. Spoiler var, ben izlemenizi öneririm, ama siz bilirsiniz.

Oyuncuları: Alina Boz, Kubilay Aka, Selahattin Paşalı, Mert Yazıcıoğlu, İpek Filiz Yazıcı, Kaan Urgancıoğlu, Pınar Deniz, Tuba Ünsal, Bade İşçil.

Oyuncular liseli ergenleri iyi canlandırmışlar. Rolleri oturtmuşlar. Bade İşçil'i çok özlemişim. Az gördük ama olsun.

Konusu: Liseli bir avuç dingil var, okulda en çok olay çıkaranlar. Hocayla okulda yiyişmek mi dersin, okulda alkol almak mı dersin, hakeme saldırmak mı dersin, okulda bahis oynatmak, ödev ticareti yapmak mı dersin var da var. Afedersiniz safi orospu çocuğu hepsi. Ama nasıl oluyorsa okuldan hala atılmamışlar. Onları okuldan göndermeyen hocaları var. Ama o da ne? Hocalarının tayini çıkmış. Gitmesin diye yeni gelen beden öğretmenine aşık etmeye çalışıyorlar. Bu sırada da aşkı öğreniyorlar. 

Bazı ülkelerde her dersin başlangıç seviyesine 101 dendiği için, ve bu liselilerde aşkı sıfırdan öğrendiği için dizinin adı da Aşk 101. Noldu aydınlandınız mı.

Hikaye tam bir wattpad hikayesi. Klişe ve mantık hatası dolu. Benim bir huyum var. İzlediğim dizide veya videoda fark etmez, cringe bir şeyler olduğunda, karakter rezil bir şeyler yaptığında istemsizce durdurur, o sırada kalp krizi geçirir ve derin bir nefes alıp devam ederim. Bu dizide 23721731863 kere durdurmuşumdur.

Diziye, yayılmış çekirdeğimi çıtlarken başlamıştım ama sonlara doğru kasılmış ve durdurmak için hazır beklerken buldum kendimi. 

En sonunda değişirler diye düşünerek izlemiştim. Yoo ne değişmesi canııım onlar sadece "farklı" diyerek dizi bana nah çekti.

Farklı değiller. Ahlaksızlar. Terbiyesiz. Şerefsizler. Zorbalar. Kötüler. Zararlılar. Doğru değiller. Sorunlular. Dizi boyunca buna deli oldum. Ortalığın anasını belle sonra "biz farklıyız" küfür etmemek için zor tutuyorum kendimi. Dizi boyunca hiç bir şey öğrenememişler. Aptal gururlarına yenik düştüler. Özür dileme sahnesinde kafamı duvarlara vuracaktım. Zorbalığı zorla haklı çıkardılar. Diziyi izleyecek ve yaptıklarını örnek alacak gençler olabileceği için çok üzülüyorum.

Son sahneye kadar umutla bekledim hatalarını anlarlar ve düzgün kararlar alırlar diye, yok. Belki Işık onları iyileştirir diye bekledim, onlar Işığın ağzına sıçtı. Yok. Ne anlatıyo lan bu dizi?

Yeeaaahh bokk çok serseriyiz havalıyız abiiieeee farklı olmak suç mu bokk??

En büyük mantık hatası da, polislik suçlar işlemelerine rağmen nasıl oluyorsa hala o okuldan atılmamaları. Neymiş bir hoca gitmesin dedi diye gitmemişler, manyak mısınız şimdiye tutuklanmış olmaları gerekiyordu. Madem okuldan atılmaları zor olacak, daha hafif suçlar seçseydiniz, ne bilm saçları uzun olsaydı sakız falan çiğneselerdi de biz de deseydik aaa şerefsiz müdür çocukların hayatını saçma bir nedenden bitirecek diye. Hak ediyorlar her şeyi. Bok Necdet haklıydı. 98'in lise zamanları nasıldı bilmiyorum ama insanlar evet böyleydi çok böyle manyaklar vardı diyenler ile, olur mu öyle şey çok disiplinliydi diyenler ikiye ayrılmış. 

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Apr 26, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Yerli Dizi Eleştirisi FalanWhere stories live. Discover now