Yeni Gelin | AMAN AMAN NERELERE GELDİK DEMİN EVDEYDİM

2.1K 139 258
                                    

1K olduk yey

*Kutlama*

Wuhuuu yaşsn çokkisel

*Kutlama bitti*

Bu kitabı yazarken bu kadar hızlı yükseleceğimi hiç düşünmüyordum. Her şeye hazırsızdım. Linç yiyeceğimi ve anında kitabı sileceğimi düşünüyordum. Tam tamına 10 bölüm bu kitabı ayakta tutabildiğim için kendimi tebrik ederim. Tebrikler kendim. Neyse diziye dönelim,

Konumuz Yeni Gelin. Paralel evrende cennet mahallesi. Dizinin adından neyle karşılaşacağımız az çok tahmin edebilirsiniz. Ama zaten -şükürler olsun ki- dizi bitiyor. Hatta ben bu bölümü yayınlayana kadar bitmiş bile olur.

Oyuncuları: Jessica May, Tolga Mendi, Mustafa Avkıran, Dağhan Külegeç, Sema Keçik, Esin Gündoğdu, Zeynep Kankonde, Lale Başar, Bahar Süer, Burçin Bildik, Yonca Şahinbaş, Feride Hilal Akın, Halil İbrahim Kurum yani klasik süreç film yapımı kadrosu.

Oyuncuların çoğu aşk yeniden dizisinin oyuncuları. Hatta neredeyse aynı roller. Normal çünkü aynı yapım. Oyuncuları bir kaçı hariç hepsini tanıyorum. Ve bir kaçı hariç hepsinin oyunculuğu bu dizide berbat, yada bilerek öyle bir oyunculuk sergiliyorlar. Yani demek istediğim aslında bu tarz komedilerde oyunculuk fazla aranmaz. Sadece yapmacıklık göze batar. Asıl içimi yiyen şey bir insan nasıl böyle bir dizide oynar?

Jessica May çok güzel ve tatlı bir kadın. Ama o Muhteşem Yüzyıl setlerinden çaldıkları korkunç kıyafetler içerisinde güzelliği örtülüyor. Ayrıca güzel olunca oyunculuğu da olduğu anlamına gelmiyor. Ama bence bu diziden sonra reklam çekimleri hariç bir teklif alacağını düşünmüyorum. Tabi farklı bir rol ile ekranlara çıkarsa daha başarılı olabilir belki. 

Bir Bahar Süer var gözüme çarpan. Başarılı görünüyor, mimikler olsun oyunculuk olsun karakterini yansıtmak olsun beceriyor gibi. Komedi de önü acık olabilir. Bana bir yerden tanıdık geldi ama hadi inş.

Zeynep Kankondeyide çok severdim. Dizi de iyi bir oyunculuk sergiliyor zaten ama böyle şaklabanlıklarla anca cringe duruma düşüyor. Böyle harcanmaması gerekirdi bu kadının.

Konusu: Klasik aşiret-gavur gelin ikilisi. Buna leş komedi eklemişler sadece. Aşiret Adana da ve aşiretin başındaki ağanın "3" yazıyla "ÜÇ" tane karısı var. Ve hepsinden nefret ediyor. Her gün biriyle uyuyor böyle iğrenç. Birinden iki diğerlerinden bir tam dört tane çocuğu var. Üç tane gelini var biri bizimki diğerleri fettan olanlar. İşte bizimkine işkence ediyorlar bişeyler bişeyler öyle. Kötü berrrrbat.

Üç tane kadın kuma mı? Siz, siz hangi kafayı yaşıyorsunuz? Biz buraları geçmedik mi? Bu normalleştirmek değildir de nedir? Bu nasıl bir aşağılamadır? Bu ne? Şaka mısınız ya. 

Buna nasıl karşı çıkılmaz? Peki Ersay Güler nasıl böyle bir şey yazar? EYY RTÜK MAL MISIN!!? Bu dizi neden linç yemedi?? BURADA BUNU KONUŞAN NEDEN BİR TEK BENİM!! BİR TEK BEN Mİ SALAĞIM YOKSA HERKES Mİ GERİZEKALI?

Diziyi izleyen üç kitle var. 

Birincisi beyni sulanmış çocuklar.

İkincisi evde dura dura kafayı yemiş yaşlılar.

Üçüncüsü Araplar.

Burası Arap ülkesi değil. Arapların burayı öyle bilmelerinden nefret ediyorum. Veya yabancıların burayı Arap ülkesi sanmalarını.

Geçen gün ne oldu biliyor musunuz? Dışarıdayken Arap bir kız ile tanıştım. Normal insanlar gibi konuşurken bir anda "Annelerimin" isimlerini sordu. Sadece bir tane annem olduğunu ve çokeşliliğin bu ülkede normal olmadığını söylediğimde ise bana ne dedi biliyor musunuz? "Ama dizileriniz de adamların birden çok eşi var. Siz de Arapsınız."

Sonra bu dizide büyük bir araştırma yaptım. Başka yabancıların bu diziyi bilip bilmediklerini araştırdım ve başka ülkelere satıldığını öğrendim. Alt yazılı, dublajlı sahnelere vs. denk geldim ve yorumların çoğu şu şekildeydi.

"Bir adamın neden birden fazla eşi var?" "Türklerin Arap olduklarını bilmiyordum. Oysa sadece Araplar çokeşliydi." "Asla Türkiye'den birisiyle evlenmeyeceğim." "Bu dizi komik ama biraz kafa karıştırıcı, bu diziyi Arap dizisi sanmıştım." "Bu bir Arap dizisi değil miydi?" 

Üzücü. Çok.

Ne diyeceğimi bilmiyorum, ağzımdan çok şey dökülüyor ama toparlayamıyorum. Güleyim mi ağlayayım mı bilmiyorum.

Bu diziyi az çok biliyordum, ama bu kadar olduğunu bilmiyordum. Dizi farklı bir evrene açılıyor gibi. Max 5 dk izleyince kendini deep turkish web videolarının içinde buluyorsun.

Beynin kımıl kımıl oluyor, gözlerinden çingene renkleri fışkırıyor, Ne olduğunu anlamıyorsun ve öyle bir cringe yaşıyorsun ki kirpik diplerini hissetmiyorsun, kulağın patlayacak derecede bu dizideki bağırışlarla doluyor. 10 dk sonra AMAN AMAN NERELERE GELDİK moduna giriyorsun.

Çok kötü bir dizi. Komedisi komik değil, sadece bağırtı öğöğöğöğö ağam ağam öğöğöğğöğö ta ta ta güm güm güm öğöğöğö. Absürt komedi bu değil.

Aşırı derecede saçma ve kemiklerinde hissettirecek bir cringe etkisi var. Zaten hint dizilerinden özenildiği çok belli. 

Üç koca kadın sırf, üzerlerine kuma getiren adam (!) kendilerini affetsinler diye şaklabanlıklar yapıyor. Adamı "dördüncüsü" ile buluşmaya diğer kadınları hazırlıyor. Gelinleri, ne kadar işkence etmelerine rağmen, hala köleleri gibi çalışıyor. Gelinleri çocuk yapmazsa "yetersiz" olarak anılıyor. Kocaları üzerlerine kuma getirmesinler diye yalvarıyorlar OOOOFFF

İçim şişti, T Ü K E N D İ M.

Bir de izleniyordu bu. Allah'tan Erkenci Kuş salladı tahtını. isterse on bin tane erkenci kuş yapsınlar ama bu dizi gibi olmasın. Oturur izlerim ben, yeter ki tutsun diye bizi rezil etmeyin. Güzelim sanatçıları da rezil etmeyin.

Başka bir isteğin var mıdır babo? Yoksam yok?

Tanım:

Türk dizi tarihinin en rezil projesi. Büyük Rezillik. Böyle kocaman bir rezillik.


Yerli Dizi Eleştirisi FalanWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu