Bir Zamanlar Çukurova / Uhuletle Ve Suhuletle

1.7K 111 473
                                    

Olm yorum yapın yorum, onunla mutlu oluyom voteyi napim kıçımamı sokim

Uhuletle ve suhuletle selam gençler.

Konumuz Bir Zamanlar Çukurovaaaapşuuaahh.

Bu diziyi az çok duymuşsunuzdur. Sen anlat karadenizi bile geride bırakarak her haftayı birincilikle bitiren bir dizi. Ben diziyi gördüğümde tutmaz, insanlar bıktı artık böyle şeylerden falan diye düşünmüştüm ama maalesef benim güzel halkım konaklı entarikli töreli aşiretli dizileri çok özlemiş. Bir süre uzak kaldığım için dizinin çoktan bittiğini düşünüyordum. İnternette reytinglerini görünce biraz hazırlıksız yakalandım.

Diziyi takip etmedim, bu yüzden sadece anladığım ve bildiğim yerlerden bahsedeceğim, biraz izlemeye çalıştım ama fazla beceremedim sanırım.

Oyuncular: Vahide Perçin, Murat Ünalmış, Uğur Güneş, Hilal Altınbilek, Bülent Polat, Sibel Taşçıoğlu, Turgay Aydın, Selin Yeninci, Selin Genç, Polen Emre, Mehmet Kara, Serpil Tamur, Kerem Alışık. Zaten burayı herkes okumadan geçiyo niye yazıyosam.

Oyuncuların neredeyse hepsini tanımıyorum. Sadece Vahide Perçin'i tanıyabildim. Lan baksana şu x şu y'de oynamıyor muydu? diyene kadar hiçbirini tanıyamadım. Oyunculuklara şeyle bir göz gezdirerek vasat olduğunu söyleyebilirim. Özellikle Hilal Altınbileği çok mu aramışlar merak ediyorum. O kadar rol yapamıyor ki, sanki rol yapabiliyor ama ona yapma demişler de gıcıklığına daha güzel yapmaya çalışırken fark etmesinler diye kötü yapmaya çalışıyormuş gibi. Gerçi dizideki çoğu oyuncu keza öyle.

Konusu: Eveet, şimdi öhm anladığım kadarıyla 1970'lerde bi çift evlenmek istiyor ama kızın abisi vermiyor, bi gün bu kız tecavüze uğrayacakken erkek gelip adamı öldürüyor, sonra kızla beraber İstanbuldan Adanaya kaçıyor, Adanada bi aile de çalışmaya başlıyorlar ama aile çok zengin böyle ne bilim ağalı hanımlı bişi. Fekaat bu ailenin beyi kısır. Çocuğu olmuyor. Bu bizim çift yaramazlık yapıp kız hamile kalıyor. O beyin annesi de rezil olmayalım diye tehdit ederek kızı oğluyla evlendiriyor, diğer erkeği de ihbar edip hapse tıktırıyor. Kız zorla evlendiği adama aşık oluyor, hapisteki oğlan çakma Ramiz dayıyla kısır adama rakip oluyor falan filan inter milan.

"Muhteşem" bir senaryo.

Abidik gubudik yan karakterler, her an osuracakmış gibi bakan Murat Ünalmış, afilli sözler kasacam diye boş konuşan çakma Ramiz dayı, hepinizden tiksiniyorum bakışlı bebek, vazgeçilemeyen gerizekalı başroller ile süper dizi.

Ben diziyi beğenmedim. Bi arkadaşıma izlettim, o da beğenmedi.

Bu dizi hakkında ne söyleyebilirim hiç bilmiyorum. Söylenecek çok şey var ama o kadar sıkıcı ve beni yoran bi dizi ki, 10 15 bölüm izledim atlaya atlaya, psikolojimi çok kötü etkiledi, tv de karşılaşınca ağlamaya başlıyorum, internette karşılaşınca, "fanı olduğu bir şey beğenilmediğinde ergenlerin küfür edişi" gibi küfür ederek saldırmak istiyorum yorumlara. Böyle nedensizce, orta okulda laf sokar gibi, capslock tuşunu kırarcasına..

Bence aslında Demirin suçu yok, hepsi o anası olacak güzeller güzeli karının suçu. Yaktı oğlanın başını.

Züleyha gerizekalı. Bir çok kez elinden kurtulabilir, arabasıyla gezene kadar polise 10 kere şikayet edebilirdi. 

"YAKARIM YIKARIM YILMAZI SEVİYORUM ÇOCUK SENDEN DEĞİL ÖLDÜRÜRÜM KAÇARIM KENDİMİ KESERİM BENİ BURADA TUTAMAZSINIZ ALAYINIZI SİKİM"

"çocuğunu sana göstermeyiz"

"tm"

*romantik dans etmeye başlarlar ve son*

Yılmaz da tam bir gerizekalı. Ben en son 7 yaşında tom, jerry'nin oyununa kandığında "gerizekalııaağğ!" diye bağırmıştım. Ulan adam uhuletle ve suhuletle diyor, dinlesene adamı!

Bu arada yapmaya çalıştığınız fake Ramiz dayı olmamış. Tamam belkide Ramiz dayının dedesini yapmaya çalışıyorsunuz bilemem. Ama osuruktan da özlü söz çıkarılmaz artık. İnanılmaz boş konuşuyor.

"Pardon bilmem nereye nasıl gidebilirim?

"bak evlat, yol götürürse varacağı yerde kalırsa elbet, gün gelir ki o yolun sefasını sürenlerin velev ki yüreğindekine.."

"aaa deli kaçın kaçınn"

Saniye ve Gaffur gibi boş ve abartılı gereksiz karakterlere hiç gelmeden ben haminne ninemin gözlerinden öpmek istiyorum.

bi de Sabahattin karakteri sadece boşanalım demek için var galiba. Başka repliği yok neredeyse adamın. Boşayında kurtarın yazıktır günahtır.

Bu arada o yeni katılan doktor kıza da haksızlık edildi. Züleyhadan katbekat ve yeşilçam kadınlarını hissetirecek güzellikteydi. Mıymıntı Gültenden daha iyiydi en azından.

Bakın bu iyiliğimi unutmayın. Ben sizin için babaannemin hiç susmayan sesiyle, cringe youtube yorumlarıyla, boşşşşşş boşşşş bakışma sahneleriyle beraber sırf sizin için diziyi izledim. Çok pişmanım. Siz siz olun kimse için böyle diziler izlemeyin. 


К сожалению, это изображение не соответствует нашим правилам. Чтобы продолжить публикацию, пожалуйста, удалите изображение или загрузите другое.

К сожалению, это изображение не соответствует нашим правилам. Чтобы продолжить публикацию, пожалуйста, удалите изображение или загрузите другое.

Tanım: 

К сожалению, это изображение не соответствует нашим правилам. Чтобы продолжить публикацию, пожалуйста, удалите изображение или загрузите другое.

Tanım

Ülkenin yarısının "gızım yılmazı aç yılmazı" diye bildiği kötü dizi.

Bir sonraki bölüm "Kuzgun" dizisi olacak.  ben yazana kadar ölmezseniz görüşürüz.

Yerli Dizi Eleştirisi FalanМесто, где живут истории. Откройте их для себя