Hercai

2.5K 133 650
                                    

Sea

Başımdan fazlaca şey geçtiği için sizi beklettim, kusura bakmayın. Biliyorum benden Kuzgun bekliyordunuz ama keyfim ve kahyası ile Kuzgunu ertelemeye karar verdik.

Şaka maka Kuzgunu çoğu bölümünü kaçırdım ve izlemeye vaktim olmadı, hem bu dizi az bölüm ve çok ses getirmişken buna bir bakayım dedim.

Dizi bir Wattpad kitabından çıkma. Yalan değil bunu duyunca önyargılı olmadım. Wattpad'den güzel kitaplar çıkabileceğini düşünüyorum. Ama trailer ve konusundan haberdar olunca büyük hayal kırıklığına uğramadım değil.

Ben ülkenin televizyonu iyiye dönüyor, Şahsiyetimiz var, The Protector, şimdi Beren Saat Netflixle dizi çıkarıyor falan derken yine aşiretli intikamlı dizilere geri döndük.

Dizi ikinci bölümü ile Cuma akşamlarının kim izliyo lan bunu dediğimiz uzun zamandır tahtını kaptırmayan arka sokakları geçerek 1. oldu.

Oyuncuları: Akın Akınözü, Ebru Şahin, Serhat Tutumluer, Feride Çetin, Ebrar Demirbilek, Macit Sonkan, Serdar Özer, Gülçin Hatıhan, İlay Erkök, Tansu Taşanlar, Ayda Aksel, Gülçin Santırcıoğlu, Oya Unustası.

Başrollerin başrole uygun olmadıklarını düşünüyorum. Akın Akınözü için çok uğraşmışlar gibi ama osuracakmış gibi bakmak dışında karakterini özel kılacak, akılda bırakacak, diğerlerinden ayıracak bir özelliği yok gibi. Ama 2 güne kalmaz genç kızlarımız yeni aşkı olur. Ebru Şahin'in de karakterini oturtamamışlar sanırım yada karakter gerizekalı onu bilemem ama oturmayan bir şeyler olduğu kesin. Oyunculukları ileride anlaşılır. Şimdi konuşmak için çok erken. Ama Tansu Taşanlar gözüme girdi gibi.

Tamam her şeyi anladım say. Neden hep bu ağalar, hanımlar aynı? neden hep pos bıyıklı ve kel? Neden hep başında şal var ve sürmeli? Neden hep bir yöre? Neden hep Mardin ve saçma sapan konaklar? Biraz orijinal olamıyor musunuz? Tüm dizi yapımcıları olarak kural mı koydunuz hep aynı olacak diye. Bir zamanlar Çukurova da ki Hünkar gibi karakterler çoğalsa mesela, farklı bir hava katsa. Bıkmadınız mı? Hadi öyle yazdınız karakterleri artık yapacak bir şey yok. Peki nasıl izleniyor? Sadece başrollerin inanılmaz seksi sahneleri için mi? Ben 2 saniye görmeye dayanamadım şu tarz karakterleri. Yeni nesil bu nerden bilsinler ağayı falan. En iyisi hiç uğraşmayalım aynı karakteri yapıştır gitsin falan mı dediniz. Yeni dizi çıkarmasaydınız, eski dizilerin tekrarını vereydiniz daha az harcama yapardınız hem. Yemin ederim ekranda görünce diziyi kanım çekildi. Bütün moralim falan alt üst oldu. Utanmasam oturup ağlayacağım. Neden ya. Niye olum.

Konusu: Bi oğlanın babasını mı ne öldürmüşler, oğlanın babaannesi doldurmuş bunu, çocuk intikamda intikam derken babasını öldüren adamların kızı ile falan evleniyo, gerdek günü de "kirletip" terk ediyor intikam için. Bir de kız evlatlık çıkmasın mı vah vah. Oğlanı seven başka bi kız daha var. Olmaz mı? kızı da seven biri var. Oğlanında başka karısı olmasın mı? Omen tanrım!

İntikam, aşiret, töre, zorla kız vermek, kumalık falan en ararsan var!

Bu kadınları aşağılayan diziler ne zaman bitecek? komşudan tuz ister gibi kız almak ne demek yahu? daha ne kadar çirkinleşeceğiz? 

Bunları çocuklar ergenler izliyor. Bu şekil evlenmeyi iyi bir şey olarak kazınıyor beyinlerine, bir gün beyaz nargileli badboylarının onlara talip olacaklarını falan zannediyorlar. aman yakışıklı olsun da 3 günde tanıdığım adamla bile evlenirim yane sjsjsjs

yhaa dizi buaaaaa oranın gelenekleri öyleymiş napalım yanieee

Öyle değil işte. Kim bilir şu an hangi kadın istemediği bir adamın yatağında. Kim bilir hangi çocuk babası yaşındaki tanımadığı adamla evlenme hazırlıkları yapıyor, tecavüze uğruyor. Gerçek hayatta kaç kadın belki bi kere gördüğü adam yakışıklı çıktı diye, evlendiği için mutlu sanıyorsunuz? Demeyin hangi gerizekalı böyle hayal kurar ki diye. Sen böyle kitap yazarsan, böyle dizi çekersen böyle normalleştirirsen sen daha çok öldürülen, tecavüz edilen, zorla evlendirilen kadınlar görürsün ey Türkiye.

eeeeeööö işte dizi onu anlatıya zatooeen slaaaaakk

Bu rezilliklere çanak tutarak? süslü göstererek mi anlatıyor? Ne saçmalıyorsunuz? Diziyi böyle savunanı gördüm ben yahu. Bunlara kadını aşağılayarak, dayak atarak zorla evlendirerek dur diyemezsin. Direnen, kendi ayakları üzerinde durabilen, susmayan bir kadın imajı çizersen belki o içi boş kafalara bir şeyler öğretirsin.

Benim ülkeye, insanlığa olan umutlarım her konuda git gide çürüyor. Ülkede aşiretlik bu kadar arşa çıkmışken dizilerde normalleştiriliyor, süslü gösteriliyor, leblebi gibi adam öldürülüyor, silahlar susmuyor. Sonra da "şu sene şu kadar kadın ölmüş susmayalım" Sen sus kardeşim. Sen sus. Bazılarınızın konuşmaya hakkı yok çünkü. 

Birde o küçücük çocuğa nasıl kıydınız insafsızlar! Ben bu yaşımda görünce saçlarım bile diken diken oldu. Ya o sahneyi izleyen bir çocuk? Ya o sahneyi oynayan çocuk!? Onların psikolojilerini düşünmediniz mi? Gerçi ney düşünülüyor ki. Aklıma geldikçe ürperiyorum.

Dizi kötü ama tutar hatta tuttu bile. Hikayede bütünleşmeyen şeyler var. Konu hızlı ilerlediği için olması gereken bazı şeyler geride kalıyor ve kesikler oluyor. Diğer karakterleri tanıyamadık. Çoğu karakteri tanıyamadık direkt konuya daldık. Bu yüzden kafamızda oturmayan karakterler çok. Müzikleri iyi. Çekimleri de. Ebrar çok tatlı. Söyleyeceklerim bu kadar.

Tanım:

Genç kızlarımızın yeni dizisi. Cringe olanından. 

Dün gayet iyi olmama rağmen bugün hastalıkla uyandım

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Dün gayet iyi olmama rağmen bugün hastalıkla uyandım. Bıraksan bayılacak gibiyim. pcde manyak manyak şeyler yapıyo zaten. Diyecek bişey de bulamadım. Sonraki diziyide söylemicem. Çünkü bulamadım. Ben en iyisi gidip lince falan hazırlayayım kendimi. Görüşürüz o zaman. Bye.

Yerli Dizi Eleştirisi FalanWhere stories live. Discover now