Çocuk | Kim Masum Kim Suçlu?

894 51 49
                                    

23 Sene sonra merhaba.

Sizi çok beklettiğim ve sözlerimi tutmadığım için özür dilerim. Bir duyuru tarzında neden yeni eleştiri gelmediğini açıkladığım bir bölüm yazmıştım. Ama bu bölümü yayınladığım zaman o duyuruyu kaldırdım çünkü kitabımın düzenli olmasını istiyorum.

Kısaca özet geçmek gerekirse özel problemlerimin yanı sıra dizi izleyemiyorum. Eskiden de bayıla bayıla izlemezdim ama o cringe hazzını yaşayıp, dizideki olaylar hakkında konuşarak günaha girmeden dedikodu yapmayı falan seviyordum ama artık çok sıkıldım. 

Diziler çok kalitesizleşti ya da benim hevesim kaçtı. Zar zor yazacağım bu eleştiriyi de, yanlışım eksiğim falan olabilir kusura bakmayın. 

Dizinin adı: Çocuk

Oyuncuları: Merve Çağıran, İsmail Hacıoğlu, Serhat Teoman, Nazan Kesal, Ceyda Ateş, Kenan Acar, Nimet İyigün, Mehmet Emin Güney.

Oyunculuklar fena değil, özellikle İsmail Hacıoğlu ve Nazan Kesal döktürüyor. 

Konusu: Karasu diye bi aile var, bu ailenin büyük oğlu Ali Kemal'in 2. bir çocuğu oluyor, ve gelinleri Şule çocuk doğduktan sonra ilk çocuğuna bakmamaya ilgilenmemeye, sevmemeye başlıyor, onu dışarıda yalnız bırakıp terk ediyor, balkondan düşmesine göz yumuyor, çünkü o çocuk onun çocuğu olmadığı için sevemiyor, ailenin büyüğü Asiye'nin gayrimeşru oğlu Hasan'ın çocuğu, Hasan yetimhanede büyüyüp kaçmış, serseri tipli bi adam, bir gün sarhoş bir şekilde sevdiği kadının annesinin söylediği yalana inanarak, hamile karısı Akçayı bu çocuğu kimden peydahladın diye öldüresiye dövüyor, Yalan olduğunu öğrenince de Akçanın annesini komaya sokuyor, 5 sene içeride yatıyor, bu sırada Psikolojik problemler yaşayan akça, yalnızlıktan, beş parasızlıktan ve Hasan korkusuyla çocuğunu doğurup, Asiyeye veriyor, asiye de ilk çocuğunu düşüren gelini Şuleye annelik yap diye veriyor, yapıyor yapmasına ama kendi çocuğu doğana kadar, sonra Akça oğlunu buluyor istiyor Hasan hapisten çıkıyor falan filan olaylar olaylar. 

Her eleştirimde olduğu gibi bunda da söyleyecek çok şeyim var, nereden başlasam bilemiyorum.

Diziyi ilk zamanlar takip ediyordum ama youtube da saçma sapan Hasan savunucuları gördükçe sinirleniyordum. İlk bölümlerde Hasan aşağılık bir karakterdi. Bence insanların tepkilerine bakarak Hasanı bir anda masum meleğe çevirdiler. 

Bakın aşkolarım, canlarım, ciğerlerim bir oyuncuyu sevebilirsiniz, Oyunculuğu güzel eyvallah ama bu karakterinin şerefsiz olmadığı anlamına gelmiyor. Karaktere bir şey söylesek sanki oyuncunun kendisine söylemişiz gibi atarlar giderler, hayırdır? İnsanlar kötü rollerde de oynuyorlar, oyunculuk bu, bazen bir katili bazen tecavüzcüyü oynuyorlar, oynadıkları rolleri savunmanıza gerek yok amk. 

Ne yorumlar gördüm kafayı yiyecektim sinirden. 

Adam hamile karısını öldüresiye dövmüş, yetmemiş başka bir kadını komalık etmiş. Hadi diyelim 5 sene içeride yattı akıllandı. Ulan akıllanan adam hapisten çıkar çıkmaz sevdiğinin karşısına böyle mi çıkar? Mekanını mı basar? Çalıştığı insanları mı döver? Zorla mı hapseder? Salak mısınız?

Neymiş seviyormuş. Sevgi ne zamandan beri şiddet oldu? zorla alıkoymak oldu? Her tecavüzcü, tacizci, katil "Allah beni kahretsin, ben seni seviyorum pü bana kaka bana" dese ağlasa af mı edeceksiniz?  Birisi sizi kaçırsa zorla alıkoysa, işkence etse ama sizi sevdiğini söylese ne yaparsınız hiç düşündünüz mü? Ulan ne kadar aptal var ya.

Tamam sakinim. 

Dizi de çok tutarsızlık var. 

Hamile kadını döven, zorla alıkoyan adam en masumları oldu.

Hasan aklına gelince titreyip ağlamaya başlayan, Çocuğunu onun yüzünden başkasına vermek zorunda kalan, Hasanı öldürmeye teşebbüs eden kadın bir anda her şeyi unutup Hasana aşık oldu. 

Kızına iftira atıp Hasana dövdürten kadın melek oldu.

Bakıp büyüttüğü çocuğunun ölmesine göz yuman, onu terk eden Şule'nin yaptıkları unutuldu, güya efeyi umursamaya başladı, melek oldu.

Dizideki en masum adam Ali Kemal şeytan oldu. Annesi ve Şule yüzünden yeğenini oğlum diye sevdi, gerçekler ortaya çıkınca bile sevmekten vazgeçmedi, Annesinin yalanlarının bedelini o ödedi, Adamın hayatı yalan çıktı, karısının tuhaf hareketleri yetmediği gibi oğlum dediği çocuğun yeğeni olduğunu öğrendi, Babasının da Akçayı öldüresiye döven, kaynanasını komaya sokan adam olduğunu öğrendi. İnsanlar Hasanı korkunç bir adam olarak gösterdiler o da oğlunu korumaya çalıştı. 

Senelerce oğlum dediği çocuğu 3 gündür tanıyıp canavar bildiği adama vermediği için kötü oldu. Yahu bir düşünün. Hiç mi evladınız, kardeşiniz, yeğeniniz, akrabanız yok. Bir gün eli silahlı bir adam gelse, bu benim çocuğum, onu bana ver dese ne yaparsınız?

En masum en haklı adamı izleyici Hasanı seviyor diye şeytan yaptılar. Güya gerçek yüzünü ortaya çıkardılar, Hasan iyi olsun diye haklıları haksız konumuna düşürdüler. Son bölümlerde Ali Kemalin yaptığı saçmalıkları görünce diziyi izlemeyi bıraktım.

Kısaca İyileri kötü, kötüleri iyi yaptılar. 

Peki hiç mi bir Allahın kulu demez mi bu çocuğun hali ne olacak diye. Daha öz annesi bildiği kadının kendisine ayrımcılık yaptığını, terk ettiğini, onu istemediğini kaldıramadı, kötü adam bildiği adamın amcası olduğunu kaldıramadı, amcasının babası olduğunu nasıl kaldıracak lan nasıl. El kadar çocuk nasıl alışır ki buna. Bari çocuk bi büyüsün olgunluğa erişsin, çocukluğunu mahvetmeyin. Ama tabi dizi de ne yapacakları belli. İki mızmızlanacak sonra kırk yıllık babasıymış gibi boğazına sarılacak. Sonra hepsi el ele mıtlı sonn...

 Sonra hepsi el ele mıtlı sonn

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Yerli Dizi Eleştirisi FalanWhere stories live. Discover now