100. chapter - The end or new start?

5.6K 178 42
                                    

Harry's point of view.


Trissandru jsem si držel na očích jak jen to šlo. Běhal jsem za ní a neustále jí kryl. Její dlouhé nohy se šikovně vyhýbaly dírám v silnicích, kterých tady bylo zasraně hodně. Celá tahle čtvrť byla polorozpadlá. Útočilo se ze všech stran, ale díky našim štítům jsme neměli problém prodírat se blíž a blíž k budově, kde by se měli nacházet Trissiny rodiče. "Všechno dobrý?" vydechnu, když se oba dva opřeme o jednu ze stěn. Trissa se snaží zklidnit svůj splašený dech. Zandá si jeden neposedný pramen za ucho a podívá se na mě. "Jo, všechno dobrý."

Její obličej byl posetý kapičkami potu a nemohl jsem si nevšimnout mírných škrábanců a odřenin, které na své tváři měla. "Tady nejsme v bezpečí. Měli bysme se pohnout." řeknu jí a pomalu jí chytím za levé rameno. Podívá se na mojí ruku a mírně se usměje. "Co?" zeptám se s mírným úsměvem. Sleduji její tvář a přitom stíhám doplňovat zásobník své zbraně. Měl jsem to naučené tak dobře, že jsem se na své ruce nemusel ani na chvilku dívat.

"Jsem ráda, že tě mám. To je celý." mé srdce poposkočí, jakmile tyto slova opustí její zasraně dokonalou pusu. Nadechnu se pro odpověď, ale nestihnu ze sebe vydat ani hlásku. Najednou jsme obklíčeni několika poskokama. "Ale, ale, ale... není tohle snad dcera Anne a Victora?" byli čtyři a všichni měli docela slušné zbraně. Okamžitě zkoumám danou situaci. Znervózním.

Cítím Trissy ruku, která se dere k té mojí. Silně mě uchopí a já cítím, jak se mírně třese. Uleví se mi až v okamžik, kdy se za jejich zády objeví Zayn s Penn. "Haló, tady jsme..." řekne Zayn pisklavým hlasem. Všichni čtyři se otočí a v tu ránu je po nich. Zayn a Penn je rychlostí větru sestřelili všechny do jednoho. Neminuli. Jejich rána prostřelila jejich čela. Značně si oddechnu, nevím jak rychle bych tuhle situaci stihl vyřešit. "Říkejte nám zachránci, bejbe." poznamená Zayn se značným humorem. Penn po něm šlehne nepříjemným pohledem ale ani to mu náladu nezkazí. Očividně byl rád, že taky občas může zachránit prdel mě.

Trissa vedle mě si značně oddechla. Jakmile mohla, vrhla se na Penn a silně jí objala, jenže na tohle nebyl ani trochu čas. "Musíme se dostat do té zkurvené budovy." vyplivnu a začnu hmatat v mé kapse, někde jsem tam měl krabičku se silnějšími náboji. "Jenže nevíme, kolik tam těch sráčů bude. Chtělo by to, aby nás šlo víc."

"Musíme to zkusit, nic jinýho nám kurva nezbývá."

"Měli bysme se rozdělit. Takhle jsme moc velkej terč." řekne Zayn a já musím uznat, že má pravdu. Čtyři lidi pospolu, to by nedělalo dobrotu. Nevíme, kolik odstřelovačů mají na vršku budovy, může jich tam být tucet. "Měli bysme my dva jít jako první a chránit holky, které půjdou za námi." navrhne. Nelíbí se mi, že bych měl Trissandru nechávat někde za mnou, ale zatím to vypadalo, že stejně nebudeme mít žádnou jinou možnost.

"Já chci jít jako první, Harry. Tohle je moje akce, jsme tu jen kvůli mě." Trissa se rozhodne silně nesouhlasit ale já na ní právě teď nemůžu a ani nechci brát ohledy. Tady jde o její život a já nehodlám dělat žádné kompromisy. "Nemáme čas na dohady, zlato. Zůstanete tady, dokud cesta nebude volná. Není to bezpečné." snažím se znít mile, ale sám mám hlavu plnou nervů.

Trissa chce něco namítnout, jenže sama Penn jí utiší.

"Prostě poslechni, co nám říkají. Nemůžeme tady jen stát a dohadovat se. Vy běžte, my tu zatím počkáme a budeme se krýt." Penn si byla dobře vědoma toho, v jaké situaci se nacházíme. Ostatní členové spolku bojovali o život a my tu prostě nemůžeme jen tak stát. Trissa zmlkla ale znepokojivý pohled neopouštěl její tvář. Jedním krokem se k ní nahnu a políbím jí na rty. Překvapí mě, že to samý udělá i Zayn. Políbil Penn, která se nechala a dokonce mu polibek opětovala.

Take-overWhere stories live. Discover now