Prolog

6.3K 135 23
                                    

Prva ljubav. Dvije riječi i deset slova. Mislim da prva ljubav prati čovjeka do smrti, ostavlja neuništiv trag duboko u srcu, i jednu nezacijeljenu ranu.

Moja prva ljubav je bila u srednjoj školi, dvije godine starija, vrckasta, radoznala, nekad komplikovana, ali oduvijek i zauvijek posebna.

Nikad ne bih očekivala da će me ona pratiti i nakon godine neviđenja. Uvijek je bila jednim dijelom tu. Dok sam gledala u nebo, sjetim se nje, dok prolazim kraj parka, sjetim se nje. Moja prva ljubav, jedna nezacijeljena rana, koja iako sam uspjevala je izbjegavati, nikad zapravo nije nestala. Nikada nije isčeznula iz mene.

U tome je poenta. Biti prva, biti nekome prvi. Čovjek pamti takve trenutke doživotno, ma koliko god bili možda apsurdni ili glupi, uvijek ostavljaju traga.

Prva ljubav.

Prvi poljubac.

Prvi zagrljaj.

Prva veza.

Prvo „volim te".

Prvi rastanak.

Uvijek te neke detalje čovjek pamti, sjeti se. Možda neće detaljno, možda neće znati kada je to tačno bilo, ali sjetit će se da je bilo i sa kim je bilo.

Biti prvi, to znači ostaviti traga kod čovjeka, u nečijem životu. Stoga iskoristi to, učini to sebi nečim posebnim. Učini da ti to bude nešto najljepše, najbolje i najposebnije što ste mogli doživjeti sa nekim. Iskoristite to, uživajte, pamtite sa osmijehom.

Jer naposljetku, nakon toga nema povratka, ili pamtiš po dobrom ili po lošem. Nema ponavljanja, jer osjećaj nije isti. Moguće je da će biti bolji, ali nikad neće biti kao prvi.

Moja prva ljubav sa kojom ne samo da sam doživjela prve lijepe trenutke, već i prolazila kroz razne faze u životu nije ostala samo prva, ona je bila nastavak. Moja prva ljubav nije otišla u zaborav, vratila se bolja nego ikada.






A/N

DRUGA SEZONA JE NAPOKON TU!

Premišljala sam se da li da je započnem, ili ipak da ostavim samo po strani jednu knjigu, ali pošto sam dobivala često pitanja za drugu sezonu odlučila sam da je započnem, jer iskreno, nije ni toliko loša ideja.

Svima vama je prirastao srcu Laris, a i Dalija, te sam odlučila da i njima posvetim jednu priču. Za njih sam pripremila nešto posebno, a ja se nadam da će vam se dopasti.

Za sada ću samo ostaviti uvodni dio, pošto ne vjerujem da ću stizati tri priče odjednom pisati, ali kad smognem vremena počet ću polako jedan po jedan dio objaviti.

To bi bilo to, do sljedećeg puta! <3

Kralj strasti [✔]Where stories live. Discover now