Hükümdarlık Naibi♥

1.5K 115 204
                                    

Lütfen oylamayı ve yorumlamayı eksik etmeyin!

Bölüm şarkısı: Sleep Dealer - The Way

Yayımlanma Tarihi:04.01.2019 (00:02)

Aşağıda Saorah, Chamsha,  Yadraj, Lajit, Manisha var.

İyi okumalar!

Sashibai Şahlığı - Ghunda - Kılıç Sarayı

Devilal - Yaş:21

Ghunda'yı ikindi güneşinin ışıkları ile insanlara hayranlık veren güzelliğini Şah Babamın odasından izliyordum

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ghunda'yı ikindi güneşinin ışıkları ile insanlara hayranlık veren güzelliğini Şah Babamın odasından izliyordum. Hayatım boyunca hayal ettiğim bu odaya geçici bir süreliğine olsa bile şimdi sahiptim. İleride de sahibi olabilirdim ama değil mi? Hala bunun için geç değildi. Veliaht ilan edilmemişti ve emindim ki ben veliaht olacaktım. Ben bu ülkenin hükümdarı olacaktım ve ben bu ülkeyi yönetecektim. Babamdan ve annemden aldığım bu ülkeyi en yukarıya çıkarmak, borcumdu. Bunu benim dışımda kim daha iyi yapabilirdi ki? Kimse! 

Ben bir Priya idim. Ulu Şah Azaedin'in torunuydum ve Şahbanu Nemdas'ın ela gözlerine sahiptim. Yönetmek benim doğuştan gelen bir hakkımdı. Sabrediyordum. Yıllardır gösterdiğim sabrın meyvesini alacaktım. Şu an nasıl hükümdarlık naibi ise yarın veliaht şahran ileride de Şah Devilal olacaktım.

Kapım tıklandı ve gel sesimle içeri Lajit girmişti. Saygıyla başını eğmişti ve ona gülümsedim. Lajit mavi gözlü, kumral saçları olan birisiydi. Benim için çok değerli birisiydi. Sahip olduğum derin yalnızlığı sonlandıran tek kişiydi. Yanımda olduğu için şanslıydım çünkü beni anlıyordu. Kendi kardeşlerimin bencilliklerinden dolayı yapamadığı şeyi Lajit yapıyordu. Beni anlıyor, bana değer veriyordu. Bu çok değerliydi.

Lajit "Devilal, sanırım ilgilenmen gereken bir yaramazlık var."

"Ne oldu?" dedim.

"Saorah saraydan iznin dışında çıkmış ve mahkemelere katılmış. Yanında Chamsha ve Yadraj ile birlikte bunu yapmış. Oysa sen ona saraydan kendisinden habersiz bir şekilde çıkmamasını demiştin." dedi ve ellerimi sıktım. Saorah tam bir baş belasıydı. Kendi bildiğini yapmaktan asla çekinmezdi ve laf dinleyen bir yapısı yoktu.

"Beni dinlememiş öyle mi? Hükümdar naibiyim ama onun gözünde kocaman bir hiçim!" dedim sinirle.

"Devilal, bu kızla çok uğraşmamız gerekiyor. Hatırlarsan sana Devilal efsanesini çözümlemiştim. Sen Tanrıça Parsmet'in oğlu Devilal isen Saorah senin karanlık yanın. Senin en çok uğraşman, yenmen gereken yanın o. Tabii sen Yadraj diyorsun ama ben buna katılmıyorum."

"Lajit, haklı olabilirsin ama inan bana bunu şimdi düşünecek halde değilim. Saorah'ı bulmalıyım ve bunun hesabını sormalıyım. Tanrıçam! Bu kız neden böyle?"

"Devilal, Saorah veya diğerleri senden daha çok öne çıkmamalı bunu biliyorsun değil mi? Babanı ve anneni en iyi seçenek sen olduğuna ikna etmeliyiz." dedi ve haklıydı.

Ateşin KurbanıWhere stories live. Discover now