7

220 45 27
                                    

NOT: Kendinizi bulduğunuz ya da ruhunuzun en derin yerlerinde hissettiğiniz paragraflara bir A harfi bırakır mısınız?

Kapa gözlerini,

çık kafesten.

Gözlerini açtığında

demirlerin arasında değil,

gökyüzünde olacaksın.

Hayır, olmayacaksın,

yalandı.

7.

Bilinmeyen Bir Gece

Amora, on dokuz yaşındaydı o zamanlar. Dünya dönerdi, Amora da bale eşliğinde onunla birlikte dönerdi. 

Ta ki o geceye dek. 

O gece zaman durdu,

insanların suratları puslandı,

zihin, gölgelendi,

sabah olmadı.

Aslında o gecenin en eğlenceli gece olması bekleniyordu. Sadece beklendi.

O sıralar, birçok genç kızın olduğu gibi yükseklerde uçuyordu Amora. Harika arkadaşlıkları ve harika bir sevgilisi vardı. Ailesi yoktu. 

Genç kız, sevgilisiyle birlikte eve vardıklarında onlara kapıyı, sevgilisinin hem ev hem de yakın arkadaşı olan Yarel açmıştı. Amora ve Yarel de yakındı. Genç kız, ona sarıldıktan sonra içeri girdiler. Ev, bu geceki parti için süslenmiş, hatta birkaç kişi gelmişti bile. Amora'nın sevgilisi Atlas, sırt çantasını koltuğa fırlatıp ardından da kendi yayıldığı sırada Amora Yarel'e döndü.

"Yarel sen partiye katılmayacak mısın?" Genç adam başını olumsuz anlamda sallayıp "Hayır," dedi. Ama bunu derken yüzünde tuhaf bir ifade vardı. Amora, Atlas'ın yanına oturup bakışlarını tekrar karşısındaki genç adama çevirdi, "neden?" diye sordu. Genç adam ise "Önemli bir işi var," deyip mutfağa ilerlerken gelen kızlardan birinin koluna dokunup gülümsedi. O kız da seksi bir şekilde Yarel'e gülümsedi. Amora, Atlas'ın kolunun altına girip gözlerini kapattı. "Bu gece mükemmel olacak bebeğim." Atlas'ın Rus aksanlı sesi genç kızın kulaklarını doldurduğunda gülümsedi, "umarım," diye fısıldadı. 

Gecenin on birine kadar kapının zili hiç susmamış, ev tıklım tıklım olmuştu. Yüksek ve hareketli bir müzik hakimdi büyük salona. Herkesin elinde birer içki dolu kadeh ya da bira şişesi vardı. Bazı karşılıklı dans eden çiftler gereğinden fazla yakınken, bazıları da koltukta yayılarak oturanlardan ibaretti. Amora, yalnız başına oturduğu koltukta Atlas'ın bir misafirle olan konuşmasını izliyordu uzaktan. Konuştuğu misafir, oldukça alımlı bir kızdı. Amora'nın tek kaşı havalanırken Atlas ona döndü ve onun bu halini görümce gülümseyip öpücük attı. O sırada Atlas'ın karşısındaki kız da ona dönünce Amora, ters bir bakış sundu kıza. Ardından kız önüne döndü. Amora'nın gözleri ise henüz evden çıkmamış olan Yarel'i aramaya başladı. Ve onu da br kızla konuşurken gördüğünde gözlerini devirdi. İkisini de uzun zamandır tanıyordu. Yarel ile Atlas da çocukluktan beri arkadaşlardı ve şu an birlikte yaşıyorlardı. Atlas, Yarel'e göre daha öne çıkan, daha atılgan biriydi. Belki de Atlas ile ilişkisinin hızlı gelişme sebebi buydu. 

Yarel'in ona doğru geldiğini görünce dudakları yukarı kıvrıldı; ama genç adamın yüz ifadesi oldukça ciddiydi. "Amora, biraz konuşalım mı?" Yarel'in kumral saçlarının dağınık olması Amora'nın dikkatinden kaçmadı. Yarel, düzenli, temiz bir çocuktu ve onu uzun zamandır ilk defa bu kadar dağınık görüyordu. En son bir kıza aşık olup onu unutmak zorunda olduğunu öğrendiğinde onu böyle görmüştü. Amora, "tamam," dediğinde Yarel üst katı işaret etti. Müzik sesinden zor duymuşlardı birbirlerini. Amora, Atlas'a baktığında hâlâ aynı kızla samimi bir şekilde konuştuğunu ve diğer geri kalan hiçbir şeyi fark etmediğini gördü. 

amora'nın son gecesiWhere stories live. Discover now