O začátcích a meditaci

788 44 7
                                    

Původně jsem nechtěla vůbec dělat nějakou kapitolu o začátcích a tak. Z toho důvodu tohle není žádný návod nebo tak. Je to spíš doporučení/rady a varování.

Jako to varování bych především chtěla říct tohle: ,,Všechno má svůj čas a především magie."

Myslím tím ať začínáte pomalu. Od chození do přírody, dotýkání se stromů a vnímání energií kolem sebe až k meditaci a podobně. Tahle činnost vám dá čas na to se otevřít a do jisté míry ,,vnitřek rozkvést" a studovat, hledat si informace. To je velmi důležitá část. Nejen, že vám pak půjdou věci lépe, ale také se vyvarujete možným potížím.

Rozhodně není dobrý nápad se rovnou vrhnou do rituálů či kouzel nebo nedej bože vyvolávání. Mohou z toho být obrovské problémy a obzvlášť z toho vyvolávání. A za takové útrapy to opravdu nestojí. Ale tak co Vám tu budu říkat, stejně mě polovina lidí neuposlechne a udělá to.

Teď k té meditaci:

U meditace je hlavní především pravidelnost. Je lepší když ji děláte jednou týdne na tři minuty než občas na 20 min. Tak trochu pak vaše úsilí ztrácí smysl. Pro začátek bohatě stačí ty tři minuty jednou za týden. Meditace pomáhá rozproudit emergie ve Vašem těle a uklidnit se. Správě byste neměli myslet na nic, ale kdo to dokáže, že? V takovém případě doporučuji se soustředit na váš dech.

Hudba:

K meditaci můžete používat hudbu u které bych ráda doporučila epic fantasy což jsou zhruba čtyř min. skladby a jsou naprosto úžasné. Dále můžete zapálit i svící, nebo držet v ruce určitý kámen atd.. vše má jiný účinek.

Co bych nedoporučila:

Při meditaci (obzvlášť večer) bych silně nedoporučovala ležet. Proč? Lehko se stane, že pak usnete a to  není dobře. Při meditaci se otvíráte různým vlivům a i bytostem takže je pro kohokoliv jednodušší se k Vám dostat.

Moje doporučení:

Pokud se při meditaci necítíte dobře, tak můžete zkusit ochranu pomocí vizualizace.

1. způsob: představte si, že z vašeho třetího oka vycházejí zlaté paprsky které sahají i do těch nejtemnějších koutů vašeho pokoje a vyhánějí všechny negativní energie pryč.

2. způsob: vizualizujte si kolem sebe štít/vajíčko z energie. Tento "štít" k vám nepustí žádné negativní enerigie ani bytosti.

A pokud Vaše nepohodlí pramení z toho, že je vám nepříjemné sedět odkrýtý/á uprostřed místnosti se zavřenými oči, tak přes sebe jednoduše přehoďte deku, vážně to pomůže. :D Dále bych doporučila sedět v pozici lotosové květů či pololotostového a nebo prostě klasický turecký sed.

Nějaké další info:

Tradičně se uvádí, že by daná osoba měla sedět na polštářku, tak aby byla nejméně 10 cm. nad zemí. Toto pravidlo není nutné a ani já sama ho nedodržuji.

 Toto pravidlo není nutné a ani já sama ho nedodržuji

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Bohužel jsem žádný decentnější obrázek nenašla.

EsoterikaKde žijí příběhy. Začni objevovat