Ochrany

707 40 2
                                    

Tuto kapitolu píši protože dle mého názoru jsou ochrany v magické praxi velmi důležité. Obzvlášť když se pouštíte do těch temnějších koutů magie.

Ochrany pomocí vizualizace:

Vizualizační techniky jsou velmi oblíbené u spoustu praktikující. Jsou poměrně jednoduché, ale i účinné.
Já osobně tyto techniky využívám téměř každý den.

Vejce:

Technika vejce je asi taková ta nejlehčí. Stačí si představit, jak vás obklopuje neviditelná skořápka/štít přes který k vám nemohou žádné negativní energie.

Světelný sloup:

Tato technika se spíše využívá pro ochranu a částečné čištění Vaší aury. Stačí si vyzualizovat bílí světelný sloup kolem Vás.

Železná zeď:

Tohle už je trochou těžší kalibr ochran. Používá se hlavně při odražení ,,magického útoku" nebo když jsou přímo na Vás posílány různé negativní energie.

Problémem této techniky je, že sice Vás ochrání, ale železná zeď narozdíl od techniky s vejcem nepustí dovnitř ani ven vůbec žádné energie. Občas se pak může stát, že se osoba používající tuto techniku začne uzavírat.

Tohle jsou takové tři ,,základní " techniky vizualizační ochrany. Samozřejmě je jich daleko víc, př.: bílí oheň, ale to už tu rozebírat nebudu.

Ochrany pomocí symbolů:

Symboly mají velkou sílu sami o sobě, posílit je můžeme, tak že je přidáme na nějaký amulet či talisman (to spíš posilujeme talisman či amulet, ale princip je stejný)

Dále existují na příklad runová sygília, ale to až na někdy jindy.

Mezi takové ty nejznámější ochranné symboly patří pentagram, pentakl a runa Algis.

,,Fyzické " ochrany:

Název ,,Fyzické ochranyjsem zvolila z důvodu, že mají hmotnou podobu. Jedná se o předměty které mají sami o sobě ochrannou sílu nebo ji podporují.

Skořápky od vajec:

Jeden ze základních ochranných předmětů. Lze je nadrtit a přidat do různých směsí.

Symbolicky: Skořápka vejce chrání plod uvnitř.

Sůl:

Sůl je asi nejznámější z ochran. Je to velmi silný nejen ochranný, ale i očistný prvek. Je to všeobecná ochrana a do určitých mezí se dá používat i při ochraně před nadpřirozenem, (entity atd..) ale na to bych pak používala jiné věci.

Pro posílení účinku lze vyrobyt tzv ,,černá sůl ". Na výrobu je potřeba pouze sůl a nadrcené uhlí.

Dále jsou různé byliky jako třeba hřebíček, jalovec, pepř atd, ale to až jindy.

EsoterikaKde žijí příběhy. Začni objevovat