Magický kruh

199 17 9
                                    

Magický kruh zná každý, kdo se už chvíli věnuje čarodějnictví či magii. Setkáváme se s ním v téměř všech knihách na toto téma, ale víme k čemu opravdu slouží a jaké nám dává možnosti?

Pokud se o magii nezajímáte delší dobu nebo jste přímo nevyhledávali písemnosti o magii a tím myslím věci, které jen tak v knihkupectví nenajdete, tak pravděpodobně znáte jen tu všeobecnou znalost o magickém kruhu - ochranná funkce při praktikování.

Na této verzi není nic špatného. Přecejen je to základní účel magického kruhu. Ovšem k vytváření a využívání této praktiky je toho mnohem víc. Některým lidem stačí pouze ochranná část, ale magický kruh má daleko, daleko větší potenciál, který čeká na to, až ho mág využije.

K čemu magický kruh využíváme?

Jak jsem již zmínila, tak k ochraně. Před začátkem rituálu, kouzel, evokací, invokací a podobně.
Můžeme se v něm volně pohybovat ve sférách bez většího strachu z nebezpečí (což neznamená, že tam žádaná nejsou).

Místo vyznačené v kruhu nám dává moc. Většina lidí ani neví jakou. V kruhu se hraje tzv. "podle našich pravidel". Klíčem je si uvědomit to, že do kruhu smí vstoupit pouze ti, kterým to bylo povoleno tvůrcem.
Rozdílem praktikování s entitami mimo kruh a v něm je ten, že uvnitř má mág moc nad danou bytostí.
To ovšem neznamená, že se k ní nebude chovat s náležitou úctou a respektem. Mohlo by se to později vymstít. Pro pozvání bytosti do kruhu musí mág vytvořit vhodné "prostředí" vzhledem k tomu, že ve většině případů jde o jemnohmotné bytosti, které jen zřídka přežijí v našem světě.

Magický kruh má "nekonečna" možností, jde jen o mágovu znalost.

Záleží na způsobu tvorbě kruhu

Způsob a postup jakým kruh tvořit je velmi důležitý. Můžete kruh nakreslit na zem, vyrýt do půdy nebo si ho vizualizovat.

Ovšem pokud se nebudete dostatečně koncentrovat, tak skončíte s vyrytý kruhem do hlíny, který nenese sebemenší magickou hodnotu.

Dalším aspektem, který je dobré vzít na vědomí předtím než se do čehokoliv pustíte je vědět, pro co přesně kruh vytváříte. Pro ochranu při rituálu, jako portál mezi sférami či do něj chcete pozvat nějakou bytost. Podle těchto kritérií a dalších je dobré vytvářet kruh, tak aby byl přesně na míru a nedocházelo k žádnými omylům.

Některé zdroje uvádějí, že by se do kruhu nemělo vstupovat předtím, než se dostatečně zkoncentrujete. Další uvádí, že by se z kruhu podobu praxe nemělo vystupovat a s tím souhlasím. Jakmile jednou vstoupíte do kruhu a začnete praxi, tak je lepší se vyvarovat jakékoliv věci která by celý magický proces narušila. Přeci jen v podobě praxe v kruhu proudí a tvoří různé energie, které pak formují vás záměr, a tak je lepší si vzít přát minut navíc přípravou všech potřebných věcí, abychom měli vše po ruce.

Dále pak existují růže jiné magické útvary o kterých zde psát nebudu. Pokud by měl někdo zájem, tak mi můžete napsat nebo se sami vydat a pátrat po informacích.

-
Mimo téma jsme jen chtěla podotknout jaká je kravina to, že se nesmí vykuřovat bílou šalvějí. Nevím který génius s tím přišel. Sice to byla tradice jiné kultury, ale to na tom nic nemění. Spoustu kultur po celé zemí bílou šalvěj využívali. Navíc nedává rozum, že si jedna kultura přivlastní celou bylinu. To je jako, kdybych si my Češi řekli, že žádá jiná zem či kultura nesmí mít vysazenou lípu protože je to náš národní strom. A co s tím pak budou dělat další země kterým tam normálně roste? Chápete kam tím mířím...

Pokud máte nápady na kapitoly, tak jsem jim otevřená. Není pro mě nejzábavnější odlišovat informace, které jsme ochotná sem napsat od těch, které si nechám pro sebe, takže budu ráda, za každý návrh.

EsoterikaKde žijí příběhy. Začni objevovat