Pentagram

604 33 12
                                    

Za normálních okolností bych tento symbol dala do kapitoly o symbolech kterou chystám, ale když všude vidím věci jako „pentagram bílé a černé magie" nebo „je to satanovo znamení ", tak jsem se rozhodla, že o něm udělat samostatnou kapitolu.

Jak vůbec pentagram vypadá:

Tohle si lidé kupodivu často pletou.
Pentagram je pěticípá (penta - 5) hvězda s prostředním cípem mířícím vzhůru.

Velmi podobný je pentakl. Jde o pentagram v kruhu. Pentakl je symbol čarodějnic/čarodějnictví.

Původ slova pentagram vychází z řeckého pentagrammon.

Význam pentagramu:

Pentagram je asi jeden z nejznámějších okultních symbolů vůbec, ale spoustu lidí žije v omylu. Myslí si, že tento znak přitahuje satana, zlo, temnotu a další podobné věci.

Pentagram je ve skutečnosti přesný opak.

Pentagram je především symbolem magie. Odráží zlo, kletby a chrání vás. Už dříve byl pentagram používán v různých kulturách.

Další význam nebo i částečně použití, které můžeme vidět snad všude je pentagram a živly. Každý cíp je jeden živel. Oheň, voda, země, vzduch a pátý cíp je Éter neboli Akáša. Tento prvek spojuje všechny živly do jednoho celku.

Další podobné provedení je vyobrazení člověka s nataženými končetinami. Co cíp, to jeda část těla (Ruce, hony, hlava). Pokud pátý cíp pentagramu v této podobě ukazuje směrem vzhůru znamená to mysl a duši. Pokud lidská hlava leží směrem dolů, na vrcholu se objevuje pohlavní orgán. Symbol získává fyzický význam. Síly jsou zaměřené více na fyzické vlastnosti př.: síla. Pentagram v takovém provedení také znamená život (spojitost s pohlavním orgánem).

Mylné domněnky:

Dost často (a to ti tady na wattpadu) se setkávám s názorem, že pentagram je pro černou magii nebo snad, že je to symbol ďábla či satana. Ani jedno s těchto tvrzení není pravdivé. Satanisté používají bafomet. Jedná se o hvězdu s prodlouženým dolním cípem. Ve hvězdě je pak často zakreslen kozel. (Horní dva cípy představují rohy a spodní cíp představuje kozlí bradku).

A i kdyby, tak většina lidí opět žije v omylu, že satanismus je vzývání zla a dělání krvavých obětí při rituálech na hřbitově, ale tak to opravdu není.

A i kdyby, tak většina lidí opět žije v omylu, že satanismus je vzývání zla a dělání krvavých obětí při rituálech na hřbitově, ale tak to opravdu není

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Naneštěstí se mi nepodařilo najít obrázek pentagramu,(na obrázku je pentakl) tak si musíte odmyslet ten kruh a vystačit si s tímhle.

EsoterikaKde žijí příběhy. Začni objevovat