Nováčci a trend čarodějnictví

501 33 39
                                    

V poslední době vídám častěji a častěji věci typu "spell jar" a podobně.

Ale víte vůbec jak takové věci fungují?
Pokud vytváříte nějakou takovou věc, tak to není jen o tom dát do lahvičky takové a takové přísady.

Lidé tvořící právě tyto "spell jar" vám sice řeknou, že pro tuhle konkrétní lahvičku tam máte dát třeba levanduli, ale co vám už neřeknou je to, že kouzlo jako takové nefunguje jen tím, že použijete vybrané ingredience.

Přemýšleli jste už někdy na tím, že je třeba danou lahvičku aktivovat, posvětit a nebo dokonce, že je nezbytné vědět váš přesný záměr a ten do celého výtvorů průběžně vkládat?

V této kapitole si řekneme něco o tak zvaných baby witches a kouzlech kolujících po internetu.

Podobnou kapitolu jsem už jednou psala, ale je dost možné, že jsem ji znovu nezveřejnila spolu s ostatními.

Když se v dnešních dnech podívám na nějaké sociální sítě a to zejména tedy instagram. Vyskočí na mě bezpočet účtu zabývajícími se čarodějnictvím.

Každý ten účet je doslova to samé. Namísto češtiny se používají anglicismy a každý popisek v sobě má uvedeno asi toto:

Baby witch
Witchcraft
Teprve začínám
Solar a moon water
Magii se věnuji 3 měsíce - už jsem pokročilejší.

Asi jsem staromódní, ale moc nechápu význam právě těch anglicismů, když pro každé takové slovo máme perfektní ekvivalent v češtině.

Dovolte se mi pozastavit nad tím, jak někdo může být po dvou měsících dělání měsíční vody pokročilejší..

To všichni dělají stále to samé? To už svět přišel o poslední špetku vlastní iniciativy a kreativity? Je tu toho mnohem víc.. staré či nové cesty. Pořád je se co učit a z čeho čerpat. Buďte originální a nenásleduje cestu jiných protože to pro vás skončí jen zavřenými dveřmi.

Každopádně aby tato kapitola nebyla pouze o stěžování si na dnešní zábavu náctiletých, tak bych zde ráda rozvedla to, čím jsem začala tuto kapitolu. A tím je tedy, že nestačí pouze dát bylinky do sklenice a máme hotovo. Je v tom něco víc.

V dnešní době lidé kteří začínají s čarodějnictvím či magií začínají z mého pohledu ze dvou důvodu. Tím prvním je magie jakožto trend a tím druhým je dosažení svých cílů.

Já vždy brala magii či čarodějnictví více ze spirituální stránky než abych dělala kouzla na přivolání si té či oné věci.

Když se zkusíme podívat na magii i z jiného úhlu než jen z toho ziskového, tak nám to dá tisíckrát více.

Pokud nad věcmi přemýšlíte a ptáte se, tak se vám začnou otevírat nové dveře a ,, nové oči". Tak se začnete ptát! Proč, proč jsou věci takhle dané.. proč dělá tahle bylina či kámen něco jiného než ten druhý.. Pomalu, ale jistě vám to začne měnit pohled na svět.

Pokud vytváříte nějaké kouzlo, tak si dejte načas. Obcházejte ho kolem dokola a hledejte každou skulinku a chybku, kterou jste přehlédli či špatně zformulovanou větu a verš.

Zkrátka přemýšlejte nad tím co a proč děláte a nenásleduje slepě to, co říkají jiní. Udělejte si svůj vlastní názor a postoj, jinak vás nikdo nebude brát vážně.

-------
Tohle je taková kratší kapitola a je zaměřená spíše na přemýšlení než na samotnou praxi.

Pokud máte zájem, tak mi napište jak a proč jste začali s magií, čarodějnictvím či jakoukoliv vaší cestou. Ráda si vše poslechnu.

Taktéž pokud by měl někdo nějaký dotaz nebo návrh na kapitolu, tak jsem stále otevřená nápadům!

EsoterikaKde žijí příběhy. Začni objevovat