|NEW ORLEANS, TOKIO A ISLAND|

1K 93 7
                                    

/2.9. 2015/

Slunce už se objevovalo nad obzorem a celé Bradavice vstávaly k novému dni. Iris Blacková už půl hodiny seděla před šatníkem a snažila se vymyslet, co si vezme na sebe a jaký účes si vytvoří na hlavě.

,,Co nad tím tak přemýšlíš?" nechápala Vicky Weasleyová, která si pročesávala své blonďaté vlasy. ,,Vždyť těch hábitů nemáme zase tak hodně."

,,Co když to nestihnu nebo už na nějakém semináři bude plno?" zoufala černovlasá Iris. ,,Ty moc dobře víš, že stát se kouzelnickou velvyslankyní není nic jednoduchého a já zkrátka musím být úžasná, jinak mě bábi Vivian vyškrtne ze závěti."

,,Však ty tu stáž určitě dostaneš," mávla nad tím rukou Victoire. ,,McGonagallová to ví a já nevidím důvod, proč bys ji dostat nemohla."

,,Ty víš, že si na moji stáž brousí zuby i Valentina Yaxleyová," zaklela černovláska nervózně a předklonila se, aby si mohla svázat vlasy do culíku. ,,Ta blbka ze Zmijozelu, co si myslí, že mi sebere moje New Orleans."

Vicky Weasleyová se zvedla z postele, přešla až ke své nejlepší kamarádce a položila jí ruce na ramena. ,,Holka, klid," vydechla s utěšujícím úsměvem na tváři a černovláska konečně měla pocit, že se může svobodně nadechnout. ,,A radši se jdi do připravit."

***

Ambiciózní černovláska se pokoušela nadechnout a protlačovala se až k Seamusovi Finigannovi, profesoru Obrany proti černé magii, aby se zapsala na semináře. Děkovala sama sobě za to, že si vlasy stáhla do culíku, protože v rozpuštěných by tohle opravdu nezvládla. Samozřejmě, že z druhé strany se pokoušela k profesorovi dostat i Valentine Yaxleyová, se kterou nikdy Iris nevycházela.

,,Tak a dost!" zařval netrpělivě Seamus Finnigan, čímž si okamžitě získal pozornost u všech studentů, kteří ztuhli a poslouchali, co jim chce profesor OPČM sdělit. ,,Jedna řada, lidi. Tady nejsme v roce 1975 v tvrdém komunismu, kde by se všichni přetahovali o banány. Jste přeci inteligentní mladí Britové, ne snad?"

Rozhlédl se po sedmácích, setřel si hábitem pot s čela a zhluboka se nadechl. ,,Iris, pojď první," pobídl dívku s tmavou pletí, kterou získala po svém otci, které se objevil zářivý úsměv na tváři hned po tom, jakmile to profesor Finnigan řekl. ,,Všichni se zařadíme za Iris, jasné? Žádný hlouček, ale krásná řada!"

Iris Blacková všimla napruženého výrazu Tiny, která měla rozpuštěné své bílé vlasy - které si již od pátého ročníku peroxidovala. Tyto vlasy jí sahaly až po ramena a slušely jí. Ovšem teď v sobě Iris měla ten sladký pocit vítězství, a proto se sama pro sebe ušklíbla.

,,Takže Iris, co si zapíšeš?" zeptal se Seamus Finnigan, který znal tuhle černovlásku ještě před tím, než se vůbec narodila. Pravda byla taková, že patřil ke klubu kmotrů, který ovšem po válce prořídl.

,,Kouzelné formule, Přeměňování a - moje nejoblíbenější - Obrana proti černé magii," mrkla na svého nepokrevního strejdu Iris a on převrátil očima.

,,Ty, aby sis nešplhla," mávl nad ní rukou. ,,Neboj, na tu stáž do New Orleans určitě pojedeš ty."

,,Díky, Se..pane profesore," uchechtla se černovláska a odešla od jeho stolu. Chystala se najít Vicky, Fabiana a Teddyho v řadě, ale mezitím ji zastavil syčící hlas Valentiny - pro přátele Tiny - Yaxleyové, který bohužel nešel přeslechnout. 

,,Doufám, že si připravená na to, že březen strávíš v Bradavicích," utrousila Valentina pohrdavě, ale černovláska se těmito poznámkami nenechala rozhodit.

,,A přesně z jakého důvodu bych se na takovou situaci měla připravovat?" zamyslela se na oko nechápavě a následně se falešně pobaveně zasmála. ,,Merline, snad si nemyslíš, že na tu stáž pojedeš ty?"

,,Nějak si věříš, Blacková," vložil se do toho Valentinin kluk - Killian Flint, také Zmijozel. Tihle dva se k sobě výborně hodili. Oba se dostali do Zmijozelu, oba ze zmijozelských rodin a oba stejní otravové. 

,,Protože můžu, Flinte," odpálkovala Iris střelhbitě, načež si Killian dramaticky zapískal, aby jí ukázal svůj ironický respekt. 

,,Já jenom myslela, abys toho neměla moc," ukázala svou falešnou starost. ,,Však to znáš, primuska, střelkyně, halda seminářů, OVCE, dva otčímové.. na jednoho by toho bylo moc."

Její slabé místo - zasáhnuto. Proč jí tohle někdo dělá? Nenáviděla lidi a měla chuť je přehodit přes zábradlí Astronomické věže, kteří naráželi na fakt, že její rodina je zkrátka netradiční. Píchlo jí to u srdce a polkla. Nedej to znát, nedej to znát, opakovala si v hlavě a ihned měla na jazyku argument.

,,Pokud sis ještě za těch sedm let nevšimla, zlato," usmála se na ni sladce, ,,já nejsem jen tak někdo."

Iris už byla jednou nohou na odchodu a poslední, co od ní zaslechla bylo, když houkla: ,,No jasné, já zapomněla, že ty si vlastně Blacková pomlčka Zabiniová."

Na tohle už nereagovala, protože věděla, že by to nemělo cenu. Valentina nebyla ten typ člověka, co by uznával hodnoty havraspráské Iris Blackové, takže se už ani nesnažila a dál hledala své přátele. Když je konečně našla, přistoupila k Vicky a obejmula ji.

,,Ahoj, co to děláš?" pozdravila ji a její obejmutí opětovala.

,,Právě jsem měla útrpnou diskuzi s Valentinou," zaskuhrala Iris, čímž vysvětlila všechno, co bylo nutné. ,,Ta holka je vážně poděs."

,,Zapsala ses teda na všechno, co si chtěla?" otázal se Fabian Prewett a Iris souhlasně přikývla.

,,Díky merlinovi za to," vydechla s úlevou. ,,Ale stejně se bojím, že se na tu stáž nedostanu."

,,Neboj, Iri," uklidnil ji Teddy. ,,Kdo jiný by tam měl jet?"

,,Fabian alespoň byl přes prázdniny u Annabeth, neboli šéfky bystrozorů, takže je jasné, že Tokio je jeho," povzdechla si černovláska, ,,ale já kretén se musela pohádat s tátou, takže jsem z hrdosti na svou slíbenou stáž nešla."

,,Nikdo jiný se na tu stáž nedostane, Iris," ujistil ji Fabian. ,,Jsi pro to jako stvořená."

,,A co vy dva?" změnila téma Blacková s pokývnutím na Vicky a Teddyho. ,,Ještě furt vás baví bylinky?"

,,Ty si děláš legraci, ale Island opravdu není špatné místo na sbírání materiálu," odpověděl zcela vážně Teddy. ,,Je tam krásná příroda a já si myslím, že by to mohlo být zajímavé."

,,Souhlasím," usmála se na Teddyho Victoire. ,,Sice Island není přes oceán jako New Orleans nebo Tokio, ale doufám, že tam pojedeme právě my dva."

,,No, až vás na hranici zabásnou, že si převážíte nějaké rostlinky, tak pak budete rádi, že máte mě, protože já vás odtamtud dostanu," usmála se na ně Iris a všichni se společně zasmáli. ,,No nic, lidi, zapište se na semináře, já jdu konečně na tu snídani."

Láska je sestrou smrti III. ✔Where stories live. Discover now