|JAK TO DĚLÁŠ, ŽE SI DRŽÍŠ JEDNOHO CHLAPA?|

627 57 4
                                    

/17.3. 2016/

Panika, panika, panika. Slovo, které vystihovalo Thaliiny pocity. Pravda, lze to napsat i jedním slovem, ale ta její panika byla trojnásobná. Co to provedla, ptala se. Proč to udělala, křičela na sebe. Nevěděla, co by měla udělat, vlastně netušila, zda tu existuje správná odpověď.

Přemístila se. Stála před KFC, už u venku přes okno viděla, že se v něm tolik lidí nenachází, což jí malinko zvedlo náladu; ale opravdu jen malinko. Pohlédla na brigádníka a z posledních sil vydechla svou objednávku.

,,Jednou XL quirrito menu s sebou," vypadlo z ní a mladík za kasou do obrazovky před ním něco naťukal. V zápětí mu žena podala deset liber a čekala, až jí vrátí drobné. Musela se přiznat, nerada platila mincovými librami, protože se v nich vlastně vůbec nevyznala.

Postavila se o kousek dál od kasy, čekala, až se jí objednávka připraví. Mezitím už skoro panikařila. Ztratila právě Blaise Zabiniho? Nehorázně jí to flustrovalo. Měla si to tušit, vyčítala si zpětně. Měla tušit, že se tohle stane, protože jedna z věcí, kterou tento muž nedokáže zvládnout; je nejistota. A tu díky Deanovi získal.

Na pultu se objevil její balíček s jídlem, který ona mrštně vzala do ruky a vydala se pryč z budovy. Pohlédla nahoru, spatřila hvězdy a přemýšlela, kam půjde teď. Domů, kde si k tomu pustí nějaký nechutně romantický film a rozbrečí se? Nebo se půjde vypovídat k někomu domů?

V tuhle chvíli jí zase píchlo u srdce, že už tu s ní není Polly Williamsová. Tolik jí chyběla. Byla to její nejlepší kamarádka a oni jí zabili. Nachytala se, že si situaci už jen zhoršuje, protože myslet na své ztracené přátele a rodinu; jen mi přilévala benzín do ohně.

Napadla ji jen jedna osoba, za kterou by mohla jít; Catherine. Její báječná sestřička, které se všechno až podezřele dařilo. Přemístila se o pár ulic dál, objevila se před domem své sestry u Holland parku, ve kterém vyrostla. Zhluboka se nadechla a zaklepala na dveře.

Po chvilce zahlédla, že se v předsíni rozsvítilo světlo a ona pochopila, že už dlouho nebude muset venku stát. Dveře se otevřely, stála v nich blonďatá žena v ledabylém drdolu a domácím oblečení.

,,Thalio," vypadlo z ní překvapeně. ,,Co tady děláš? Jdeš z práce?"

,,Jsem v prdeli, Cat," pověděla jí Thalia, bez navazování očního kontaktu šla rychlým krokem do obývacího pokoje a sekla s sebou na gauč. Catherine zavřela domovní dveře a následovala ji.

,,Proč bys byla v prdeli?" nechápala blonďatá Weasleyová a všimla si, jak na konferenčím stolku Thalia rozbaluje jídlo.

,,Výborně, vzala si XL menu," pochválili ji Cat, ale Thalia jen automaticky odpověděla: ,,Kdepak, já jen měla hlad."

V tu chvíli se blondýnka na svou starší sestru podívala pohledem, že se Thalia ihned opravila. ,,Ale rozdělím se s tebou."

,,No proto," pokárala si na oko a posadila se naproti ní. ,,Tak co se stalo?"

,,Víš, jak jsem ti říkala o mém setkání s Deanem," začala zlehka a Cat chápavě přikyvovala. ,,A jak jsem ti říkala tu část, kterou nemáš nikomu říkat-"

,,Ne," vyhrkla blodýnka, protože tušila, kam tohle směřuje. ,,Ne, ne, ne. Thalio, ne. On se to dozvěděl Blaise?"

Hnědovláska bolestně přikývla. ,,Já a Blaise jsme byli v kanceláři, když tam přišel Dean.. s kytkou," dopověděla to Lia. ,,No a ten kripl se prořekl."

,,A Blaise to naštvalo," doplnila si sama. ,,Merline, Thalio, víš, co tohle znamená? Tohle ti už nikdy neodpustí!"

,,Já vím!" zvýšila hlas a zacpala si pusu hranolky, aby svou mysl uklidnila. ,,Ale nejhorší je, že já ani nevím, zda je v tom Dean nevinně. Zda přinesl kytku, aby zničil můj vztah s Blaisem nebo to zkrátka byla náhoda?"

,,Dean je idiot," shrnula to Cat jasně. ,,Bohužel, idiot, co se plete do věcí. No a.. ví Blaise, že vlastně k ničemu nedošlo?"

,,Jo, to ví," pokývala hlavou, ,,jenže myslí si, že k něčemu došlo, když jsem mu to tajila."

,,No, budeš se mu muset omlouvat tak dlouho než si uvědomí, že to byla chyba, ale že toho lituješ a že ho miluješ," pokrčila rameny Catherine. ,,Nic víc teď neuděláš."

,,Jak je sakra možné, že ti to s Charliem pořád tak vychází?" nedokázala pochopit Thalia. ,,Znáš ho od patnácti a pořád to mezi vámi jiskří."

,,Jen si nemysli," mávla nad tím rukou. ,,Také jsme měli období krize, kdy jsme byli i za manželským poradcem. Jenomže, my jsme toho spolu zažili tolik a máme tolik společného, že pár neschod už nás nemůže rozhodit."

,,Zatím, co mě se to sere už od počátků věků," zavzdychala Thalia. ,,Cedric, Remus, Bla-"

,,Moment!" vyhrkla Cat najednou a Thalia zrudla. Řekla to, ona to řekla. A to si sama slíbila, že už to nikdy nevytáhne a nechá odpočívat svůj sex na jedno dopoledne v pokoji. ,,Že jsem právě neslyšela jméno svého mrtvého kmotra? Thalio, co to má znamenat?!"

,,Promiň, Cat, že jsem ti to neřekla, ale zkrátka; slíbila jsem jemu i sobě, že to nebudu rozebírat a budu dělat, jako by se to nikdy nestalo," omlouvala své činy hnědovláska.

,,Po-dro-bno-sti," vypadlo z blodýny užasle. ,,Stát s nejlepším kamarádem našeho táty a tátou nejlepšího kamaráda tvé dcery; frajeřina."

,,Hele, na mou obranu, tenkrát ještě Nymfadoru neměl a ani Teddyho," nemohla nepoznamenat. ,,Ale bylo to krátké dopolední poblouznění o Vánocích v pátém ročníku, jasné? Mě umřel Cedric, jemu před lety Dorcas; tak jsme dali hlavy dohromady a zkrátka se to stalo."

,,Na Grimmaldově náměstí?" hádala Cat. ,,O pár místnosti dál, než jsem byla já, táta, všichni?"

,,Taky jsem se divila, že to nikdo neslyšel," utrousila Thalia a její sestra se zašklebila. ,,No co, zase tak špatné to nebylo."

,,A bylo to lepší než s Cedem? Nebo s Blaisem? Nebo s Deanem? Prosím, srovnej to!" žadonila blondýnka, ale Thalia nevypadala, že by jejímu přání chtěla vyhovět.

,,Šetři dechem, sestřičko," odpověděla klidně. ,,Nebudu je srovnávat. Dva z nich jsou po smrti a s jedním bych se ráda udobřila."

,,S jedním? To má být označení pro Blaise nebo Deana?" chytila ji za slovo.

,,S Blaisem!" vyhrkla najednou automaticky, protože si nikdy nepřipouštěla fakt, že by tomu bylo jinak. ,,Samozřejmě, že s Blaisem."

,,Ten dovětek nezněl moc přesvědčivě," rýpla si Catherine. ,,Fakt bys měla jit do politiky a uzákonit manželství pro tři."

Láska je sestrou smrti III. ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat