Глава 1

7.7K 187 10
                                    

Аз съм Скайлър на 22 години съм,живея с родителите си и работя като секретарка. И не очаквах,че живота ми ще бъде разтърсен из основи,когато тази вечер се прибера от работа.

-Мамо,татко прибрах се.- извиках затваряйки входната врата.

Никой не ми отговори,а колата на татко беше отвън,което значи че са си вкъщи. Оставих нещата си и отидох във всекидневната. Мамаи татко седяха на дивана,а срещу тях на един от фотьойлите седеше някакъв мъж. Мама плачеше,а татко я беше прегърнал.

-Какво става тук?- попитах,местейки поглед от родителите ми към непознатия.

-О,Скайлър ела и седни,и ще разбереш всичко.-подкани ме непознатият. Седнах до майка си и стиснах ръката ѝ укоражително.

-Кой сте вие?

-Аз? Нима не знаеш?

-Не.

-Аз съм човекът,който спаси теб и родителите ти от това да останете на улицата. Аз съм човекът,който плати дълговете на семейството ти,човекът на когото баща ти дължимного пари.

-Какво искате от нас?-попитах по-рязко от колкото ми се искаше,просто ситуацията е толкова напрегната,а той нищо не казва.

-Да ми платите всичко...с лихвите,които се натрупаха заради забавянето.

-Добре... Кажете конкретна сума и ще съберем парите.

-Ние нямаме толкова,Скай.-каза баща ми,а мама отново се разплака взех я в прегръдките си и заговорих спокойно.

-Ако ни дадете още малко време,ще се опитам да събера парите.

-Не мога да чакам повече.

-Очевидно нямаме парите,какво искате тогава?

-Може да хората ми да убият баща ти...или и трима ви,например.

-Така няма да получите парите си по-бързо или изобщо няма да ги получите.- тази овереност с която говорех в този момент не беше типична за мен,но тази вечер не знам какво ми стана.

-Много си разговорлива рази вечер,мислех че си тиха сладка срамежливка.-повдигна вежда непознатият,а аз се изчервих. От къде знае такива неща? Вече този мъж започва да ме плаши.- Какво стана?-засме се той.

-Бихте ли ни дали още седмица? Ще събера парите до тогава!

-Ако отложа вашето плащане и други хора,които ми дължът пари ще поискат да отложа плащанията им,а това няма да бъде никак добре за мен.

-Не искам да се повтарям,но какво искате от нас?

-Имам две предложения. Първото е да убия баща ти за назидание, за да знаят другите който ми дължът пари,че не се шегувам или...-погледна ме с някакъв странен поглед-...или може ти да изплатиш дълга му.

-Как?

-Ще станеш моя.

The contractWhere stories live. Discover now