III

6.6K 379 210
                                    

Sledećeg dana Lora je sve vreme razmišljala o prethodnoj večeri i susretu sa Aleksandrom. Zbog tih razmišljanja bila je jako uznemirena. Prebirala je po svakom trenutku od časa kada ga je prvi put ugledala, u jednom momentu činio joj se ozbiljnim i pristojnim - veče kada ju je spasao od džeparoša - a već u sledećem prilično drskim - setila se njegovog bezobraznog pogleda. Odakle mu moja adresa? O, Bože, ja sam stvarno lepak za budale!

Uopšte nije sumnjala da će se u 20 h pojaviti ispred njene zgrade, odavao je utisak čoveka koji radi tačno ono što kaže. Razmatrala je obe opcije - da izađe i da ne izađe sa njim. Možda je bolje da izađem na tu kafu! Kada vidi da nisam zainteresovana, ostaviće me na miru! A šta ako me ne ostavi?!

Bila je u potpunoj nedoumici šta da uradi - ići il' ne ići?! No, da je to Hamletovsko pitanje bilo jedino! Mnoga pitanja su joj se vrzmala po glavi: zašto želi da izađe sa njom, možda je oženjen, zašto je sinoć onako posmatrao? Zašto uopšte misli na njega? Šta hoće od nje? Ni na jedno nije imala odgovor, ali priznala je sebi da je vraški zgodan. I one njegove oči...

Ono veče kada joj je pomogao, on nije pokazao baš nikakvo interesovanje za nju kao ženu, a juče ju je tako odmeravao, i u kancelariji i u restoranu. Lora nije bila ni fatalna ni vamp žena, ali daleko od toga da je bila ružna. Često je hvatala poglede nepoznatih muškaraca koji su je kradomice ili otvoreno posmatrali, u sebi je nosila nešto što je privlačilo muškarce. Bila je svesna svoje harizme, ali nije bila srećna zbog toga jer privlačnost koju je posedovala donela joj je mnogo toga lošeg i ničega dobrog.

Setila se svog bivšeg muža i njegovih izliva ljubomore, strašnih svađa, ali i svega ostalog što je sledilo posle toga. Sve to kako se ona sada osećala bio je proizvod njene kobne greške i njenog promašenog braka. Više nikome nije verovala, muškarcima posebno, a ako se još na to doda i odvratnost koju je osećala prema bilo kakvoj bliskosti ili intimnosti, onda je sasvim jasno zašto se želela osloboditi Aleksandra. Mrzela je sve što je dolazilo od muškog roda, njihove osmehe, njihova dobacivanja, udvaranja, sve, apsolutno sve. Stresla se pri pomisli na Petera i to kao da ju je prodrmalo i preokrenulo. Neću ti dozvoliti da mi i sada uništavaš život!, obratila se nevidljivom sećanju i istog trena odlučila da izađe sa Aleksandrom.

Od pomisli da će provesti veče sa njim, uhvatila je blaga drhtavica. Odavno ona nije izašla sa nekim muškarcem, pogotovo ne sa takvim kakav je bio Aleksandar, bar što se ticalo fizičkog izgleda. Morala je priznati da je izuzetno privlačan i muževan, to nije bilo moguće ne primetiti. Nadala se da neće biti dosadan i navalentan. Ha, šta može da mi se dogodi, a da to već nisam doživela?!

Oko 19 h počela je da se sprema za taj famozni izlazak od koga nije znala šta može da očekuje. Izabrala je zlatne sandale i zelenu haljinu koja je isticala njene predivne krupne oči. Kosu je podigla u punđu i nanela samo maskaru i sjaj za usne. Još nekoliko kapi omiljenog parfema sa mirisom na sveže citruse i bila je spremna. Plašila se jer zaista odavno nije bila u muškom društvu, ali i sa nestrpljenjem očekivala njegov dolazak ili nedolazak. Bila je sigurnija u to da će doći i nije se prevarila.

Crni BMW parkirao se ispred njene zgrade tačno u 20 h. Aleksandar je izašao iz auta i pogledao u pravcu njenog ulaza. Lora se nesvesno nasmešila, puštajući zavesu iza koje je virila. Osetila je da treperi i da jedva čeka da izađe iz stana, ali pustiće ga da čeka nekoliko minuta, namerno. U stvari, podsvesno joj je trebalo tih nekoliko trenutaka da se sabere. Izašla je sa pet-šest minuta zakašnjenja, Aleksandar je čekao naslonjen na svoj auto sa prekrštenim rukama na grudima. Imao je na sebi teget sportske pantalone i svetloplavu majicu ispod kojih se jasno ocrtavalo zdravo muško telo. Zaista je izgledao neodoljivo. Ni u svojim najluđim mladalačkim snovima, kada je još maštala o princu na belom konju, pored sebe nije videla tako zgodnog muškarca. Dok mu je prilazila, nije se pomerio ni za milimetar, samo ju je gledao onim svojim zavodničkim očima.

Kad ljubav izda 📖 (izdata, februar 2021.)حيث تعيش القصص. اكتشف الآن